Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Βρετανία διεξάγει το μεγαλύτερο «πείραμα» στην ιστορία της Ανθρωπότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα εμπλοκή: Αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε ιρανικό drone στο Ιράκ!

Σοβαρότατες εξελίξεις έχουμε στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου...

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος στη Βουλγαρία

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-25 της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη...

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση στη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας

Η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών...

Η Μελονι ζητά απο τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν φωτογραφιες της ανήλικης κόρης της

Με γραπτή προειδοποίηση, δικηγορικό γραφείο της Ρώμης που εκπροσωπεί...

Βουλγαρία: Η διασύνδεση φυσικού αερίου με Ελλάδα τίθεται σε λειτουργία

«Η σύνδεση φυσικού αερίου Βουλγαρίας-Ελλάδας έχει ήδη άδεια χρήσης».Αυτό...

Νεο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητάει η Ούρσουλα

Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνει πλαφόν...

Η Ελλάδα ενημέρωσε την Αρμενία για στρατιωτικές προετοιμασίες της Τουρκίας

«Η Άγκυρα απειλεί την Αθήνα με πόλεμο», δήλωσε σήμερα...

Ανανδρη επίθεση του Ιράν στο Κουρδιστάν με Drones

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυμάτισαν άλλοι 28, σύμφωνα...

Στοχοποιούν την Λέσβο οι Τούρκοι: Δείχνουν χάρτη και αναφέρονται στον εξοπλισμό του νησιού

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr Νέο προκλητικό δημοσίευμα έχουμε από...

ΗΠΑ στη Σερβία: Διευκρινίστε τι υπογράψατε με τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη

Ο Αμερικανός Πρέσβης Κρίστοφερ Χιλ στη Σερβία,  δήλωσε ότι...

Το Ιράν εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ και βομβαρδίζει κουρδικές περιοχές

Για άλλη μια φορά οι Κούρδοι βρίσκονται στο στόχαστρο...

Τι στάση θα κρατήσει η Μελόνι απέναντι στην Τουρκία;

Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της νικήτριας των ιταλικών εκλογών...

Οι Αλβανοί πήραν την ελληνική υπηκοότητα και την κοπάνησαν στην Ευρώπη

Το ελληνικό Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δημοσίευσε έκθεση για...

Οταν ο Μπάιντεν “προφήτευε” την καταστροφή του Nord Stream

Ήταν Φεβρουάριος του 2022, λίγες μόλις ημέρες πριν η...

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία- εγκαταλείπει το ρωσικό MIR;

Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, ακολουθώντας τις ιδιωτικές, αρνήθηκαν...

To πείραμα «ανοσία της αγέλης» για περιορισμό κορωνοίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν την τηλεργασία, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι πρέπει να είναι σε απομόνωση όποιος έχει επίμονο βήχα που εμφανίστηκε τώρα ή πυρετό για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Ανακοίνωσε παράλληλα το πέρασμα σε μια νέα φάση του σχεδίου δράσης, σε εκείνο της «καθυστέρησης», το οποίο έχει καταρτίσει η βρετανική κυβέρνηση και το οποίο στοχεύει στο να καθυστερήσει την κορύφωση της κρίσης έως το καλοκαίρι, προκειμένου να άρει την πίεση από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.
«Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ειλικρινής με τους Βρετανούς πολίτες, περισσότερες οικογένειες, πολλές περισσότερες οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν την ώρα τους», δήλωσε ο Τζόνσον προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία δείχνει να κινείται στον εξής άξονα: αφού, πλέον, η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στην κοινότητα, δεν έχουν νόημα μέτρα καραντίνας. Ο στόχος, όπως γράφουν αναλυτές, είναι αφενός να είναι πιο αργή η εξάπλωση (πιο ομαλή η καμπύλη), με παράλληλη διαμόρφωση «ανοσίας αγέλης» (herd immunity) σταδιακά μέσα από αυτούς που θα νοσήσουν με ήπια συμπτώματα.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Patrick Wallace, δήλωσε ότι ένας βαθμός «ανοσίας της αγέλης» θα βοηθήσει τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως στην εξάπλωση του κορωνοϊού
«Επίσης, επειδή η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων πάσχουν από ήπια ασθένεια, να δημιουργήσουν κάποιο είδος ανοσίας της αγέλης, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μην νοσούν σε αυτήν την ασθένεια και να μειώσουμε την μετάδοση».
Σύμφωνα με τον Sir Patrick, σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Βρετανίας θα χρειαστεί να εκτεθούν (contract) στον κορωνοϊό, προκειμένου η ανοσία της αγέλης να τους προστατεύσει στο μέλλον».
Διαφορετικά, είπε, αυτό το ξέσπασμα θα μπορούσε να γίνει μια ετήσια πληγή στις κοινότητές μας.
Ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, είπε ότι η «ανοσία της αγέλης» δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης. «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή από αυτόν τον ιό, η στρατηγική μας είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να προστατέψουμε το NHS (δημόσιο σύστημα υγείας )μέσω της συγκράτησης, της καθυστέρησης, της έρευνας και του μετριασμού».
Σχολιάζοντας την απουσία μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Σταύρος Μαλάς τονίζει πως η Κυβέρνηση Τζόνσον διεξάγει το μεγαλύτερο «πείραμα» στην ιστορία της Ανθρωπότητας.
Τι είναι όμως η «ανοσία της αγέλης»;
«Ανοσία της αγέλης» είναι όταν αρκετά άτομα γίνονται ανθεκτικά σε μια ασθένεια – μέσω εμβολιασμού ή προηγούμενης έκθεσης – και δεν μπορούν πλέον οι ιοί να διαδοθούν σημαντικά στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για το κορωνοϊό, η «ανοσία της αγέλης» εξαρτάται από αρκετούς ανθρώπους που έχουν μολυνθεί για να μειωθεί ο αντίκτυπος της νόσου.
Ο Sir Patrick δήλωσε στο Sky News ότι περίπου το 60% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να μολυνθεί από κορωνοϊό, προκειμένου η κοινωνία να αποκτήσει ανοσία από τα μελλοντικά κρούσματα.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη εκτεθεί στον κορωνοϊό και θα έχουν αποκτήσει ανοσία και ότι αυτό θα συνεχιστεί καθώς οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κινούνται ελεύθερα.
Ενώ αυτή η έκθεση συνεχίζεται, η Βρετανική Κυβέρνηση ελπίζει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί ακόμα να επιβραδυνθεί και να μειωθεί, λέγοντας στους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι για επτά ημέρες εάν είναι άρρωστοι.
Και σε κάποιο σημείο, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα “κουκουλωθούν” από τον ιό, λέγοντας ότι πρέπει να μένουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να μειώνουν την κοινωνική επαφή, ανεξάρτητα από το εάν είναι άρρωστοι ή όχι.
Δημιουργώντας ένα «δακτύλιο ανοσοποιημένων ανθρώπων» για την προστασία των ευάλωτων
Η καθηγήτρια Beate Kampmann, Διευθύντρια του κέντρου εμβολίων της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δήλωσε ότι η βρετανική Κυβέρνηση φαίνεται να εκτελεί μια διττή προσέγγιση.
Είπε ότι το «κουκούλωμα» σημαίνει ότι ένας «δακτύλιος άνοσων ανθρώπων» προστατεύει τους ευάλωτους ανθρώπους στην μέση.
«Εάν κουκουλώσεις τους ηλικιωμένους και αυξήσεις την ανοσία της αγέλης, τότε η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα σε λίγους μήνες θα είναι χαμηλότερη», ανέφερε.
Το να ζητάς από τους ανθρώπους να αυτο-απομονώνονται στο σπίτι για επτά ημέρες αν είναι άρρωστοι είναι ένας τρόπος επιβράδυνσης της μετάδοσης και «ισοπέδωσης της καμπύλης», είπε.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές ασθένειες – όπως αυτοί με σοβαρές υποκείμενες συνθήκες υγείας – πρέπει ήδη να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.
«Οι άνθρωποι που δεν είναι τόσο ευάλωτοι θα είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν την ανοσία που περιμένω, αλλά αυτό δεν θα είναι ποτέ 100%», πρόσθεσε.
«Επιτρέποντας την ελεύθερη εξάπλωσης σε νοσηλευτικά ιδρύματα και ούτω καθεξής θα ήταν καταστροφή».
Δεν συμφωνούν όλοι με την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης»
Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Margaret Harris, αμφισβήτησε την προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Δρ Χάρις είπε σήμερα στο BBC Radio 4’s: «Δεν γνωρίζουμε αρκετά για την επιστήμη αυτού του ιού, δεν υπήρχε στον πληθυσμό μας για αρκετό καιρό για να μάθουμε τι κάνει με ανοσολογικούς όρους.
«Κάθε ιός λειτουργεί διαφορετικά στο σώμα σας και διεγείρει ένα διαφορετικό ανοσολογικό προφίλ. Μπορούμε να μιλήσουμε για θεωρίες, αλλά επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε πραγματικά μια κατάσταση όπου πρέπει να δούμε δράση».
Επιπλέον, ο Anthony Costello, καθηγητής της διεθνούς παιδικής υγείας και διευθυντής του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου του Λονδίνου για την Παγκόσμια Υγεία, αμφισβήτησε την τακτική και ισχυρίστηκε ότι ομοιάζει με την πολιτική που καθόρισε η ΠΟΥ, όπου ήταν διευθυντής.
Στο Twitter, ο καθηγητής Costello δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική για την ανοσία της αγέλης δεν έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική της ΠΟΥ;» Η ιδέα ότι οι χώρες πρέπει να μετατοπιστούν από τον περιορισμό σε μετριασμό είναι λανθασμένη, δήλωσε ο Δρ Tedros, Γενικός Διευθυντής WHO. και επικίνδυνο».
Ο καθηγητής Costello δήλωσε ότι η Βρετανικής Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι επιτρέποντας σε ένα ποσοστό του πληθυσμού να κολλήσει τον ιό και να αποκτήσει ανοσία «θα μπλοκάρει μια δεύτερη αιχμή σε αρκετούς μήνες».
«Αυτή δεν είναι μια στρατηγική. Είναι παράδοση», είπε παραθέτοντας μια σειρά από ερωτήματα:
«Θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της άμεσης επιδημίας και θα προκαλέσει περισσότερες μολύνσεις και θανάτους στο εγγύς μέλλον; Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι αποβάλλουν τον ιό νωρίς και ότι τα άτομα χωρίς συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν σημαντική εξάπλωση …»
Επίσης, διερωτήθηκε κατά πόσο «ο κορωνοϊός προκαλεί ισχυρή ανοσία της αγέλης ή είναι σαν την γρίπη, όπου εμφανίζονται νέες μορφές κάθε χρόνο που χρειάζονται επανειλημμένα εμβόλια; Έχουμε πολλά να μάθουμε για τις ανοσολογικές αντιδράσεις του κορωνοϊού».
Είπε ότι υπάρχει επίσης ένα επιχείρημα για να δούμε τι συνέβη στην Κίνα, όπου η επιδημία εκεί έχει περιοριστεί «μετά από 7 εβδομάδες έντονης εθνικής προσπάθειας».
Ο καθηγητής Costello πρότεινε ότι «δεν πρέπει να ξεπεράσουμε την έξαρση της επιδημίας του Ηνωμένου Βασιλείου, με εθνική κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά προληπτικά μέτρα (αν τα στοιχεία είναι ισχυρά, αβέβαια ή αδύναμα) και να ανησυχούμε για την ανοσία της αγέλης όταν έχουμε περισσότερες αποδείξεις; »
Συνέχισε: «Τα εμβόλια είναι ένας ασφαλέστερος τρόπος για να αναπτυχθεί η ανοσία της αγέλης, χωρίς τους κινδύνους που συνδέονται με την ίδια την ασθένεια. Είναι ηθική η υιοθέτηση μιας πολιτικής που απειλεί με άμεσα θύματα με βάση ένα αβέβαιο μελλοντικό όφελος;»
πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Eσκο: Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου

Για την στιγμή που πυροβόλησε τον 30χρονο εγκέφαλο της...

Σάλος με την βομβα του Νίκου Χατζηνικολαου στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Καλεσμενος στην εκπομπή του Γρήγορη Αρναούτογλου ο Νίκος Χατζηνικολαου που μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως

Μάζης στο Kontra: Ο Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής...

Σαλος με το ξέσπασμα του Νίκου Μουρατιδη για την σειρά Γλυκάνισος του Σκαι

Λοιπόν Βλέπω μια μειονότητα από φασίστες, ρατσιστές και αμόρφωτους ηλίθιους...

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία- εγκαταλείπει το ρωσικό MIR;

Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, ακολουθώντας τις ιδιωτικές, αρνήθηκαν...

22χρονη αστυνομικος δρούσε σαν βαθύ λαρύγγι εγκληματικής οργάνωσης – Σοκαρουν οι αποκαλύψεις

Σε στρατηγείο κακοποιών είχαν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τρεις...

Κατερρευσε ο Πούτιν με την αποκάλυψη του Νίκου Ευαγγελάτου για τον αγωγό

Την ώρα που οι μυστικές υπηρεσίες της γηραιάς Ηπείρου...

Γης της Ελιάς: Χαμός με την ερωτική σκηνή της Μυρτάλη μεσα στην πισίνα

Μια τολμηρή έκπληξη επιφύλασσε απόψε η Γη της Ελιάς