2050 μ.Χ. Τι πιθανόν να γράψει η Ιστορία για τον Πλανήτη ΓΗ του 2020 μ.Χ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α΄Μέρος.
Επιδημίες, Πόλεμοι, Καταστροφή του Περιβάλλοντος, Κοινωνικές και Διατροφικές Καταχρήσεις… , σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα επικρατούσαν και ότι άλλο καταστροφικό στη ΓΗ του 2020 μ.Χ.


Στο παρά πέντε κόντεψαν να εξαφανίσουν τους κατοίκους του πανέμορφου πλανήτη…. Ευτυχώς μετά από ένα σκληρό μάθημα μιας ξαφνικής ολέθριας πανδημίας του Κορονοϊού το ανθρώπινο γένος επιβίωσε….η ζωή νίκησε, οι νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν μια νέα αρχή, μια νέα μέρα. Ο πανέμορφος ζωοδόχος ήλιος ανέτειλε ξανά και με τις λαμπερές του ακτίνες έδωσε μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας και ο κόσμος στον Πλανήτης ΓΗ συνετίσθηκε, επιβίωσε, έζησε και μια ανανεωμένη δυνατή νέα γενιά με αγάπη και πείσμα για την ζωή και την φύση, άλλαξε την λανθασμένη κατεύθυνση του κόσμου, με γνώμονα μια πλέον σύγχρονη ανθρώπινη σωστή πυξίδα νέου προσανατολισμού, προς ένα βέβαιο καλύτερο μέλλον αφήνοντας πίσω της, τις ημέρες και πράξεις της τότε αυτοκαταστροφικής κοινωνίας των προγόνων της…..
Πλην του μικρού προλόγου, κάποιων φώτο και σχολίων, ουδέν άλλο πρόσθεσα. Διότι τα πιο κάτω κείμενα είναι αντιγραφή από δημοσιευθέντα αποκαλυπτικά κείμενα, αυτονόητου περιεχομένου, που δίνουν την ευκαιρία στους αναγνώστες και να προβληματισθούν και να διδαχθούν, τον τρόπο που μετά και αυτή την καταστροφική πανδημία, πως πρέπει να σώσουν την ΓΗ τους, τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, το βιός τους, την ζωή τους…. Προς αφύπνιση, εμπέδωση, αυτογνωσία, διαλογισμό και νέα πορεία. «Ουδέν κακό αμιγές καλού….»
Κουράγιο δύναμη, αλληλεγγύη, συμπαράσταση… Ο πανέμορφος πλανήτης μας θα ζήσει…Μια νέα μέρα θα ξημερώσει για όλο τον κόσμο και θα αλλάξει τα πάντα κοσμογονικά προς το καλύτερο, όπως η Θεία Φύση το επιβάλλει από πλάσης και γένεσης μας….
Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι.
κατά Μάρκον (θ’ 23)
Dum spiro spero.
– Όσο αναπνέω ελπίζω.
Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει.
– Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις.
Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος
Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης.
Émile Chartier (Alain), 1868-1951, Γάλλος φιλόσοφος
Αν περιμένεις το χειρότερο ελπίζοντας για το καλύτερο, θα σου ‘ρθει το χειρότερο. Τα πράγματα που σου συμβαίνουν είναι σε πλήρη συμφωνία μ’ αυτά που πιστεύεις. Αν πιστέψεις ότι θα σε πατήσουν, θα σε κάνουν λιώμα.
Harold Sherman, 1898-1987, Αμερικανός συγγραφέας μεταφυσικής
Άλλωστε, το αύριο είναι μια άλλη μέρα.
Margaret Mitchell, 1900-1949, Αμερικανίδα συγγραφέας
Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους.
Karl Popper, 1902-1994, Αγγλοαυστριακός φιλόσοφος
Στο τέλος όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος.
Πάουλο Κοέλο, 1947-, Βραζιλιάνος συγγραφέας
Κανένας χριστιανός δεν μπορεί να είναι απαισιόδοξος, επειδή ο χριστιανισμός είναι ένα σύστημα ριζοσπαστικής αισιοδοξίας.
William Ralph Inge, 1860-1954, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
Η απαισιοδοξία ποτέ δεν κέρδισε καμιά μάχη.
Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός & πρόεδρος
keimeno antonas 2050
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ.
ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ…..
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ κ.ά.π. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ….
Ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 δεν είναι η πρώτη πανδημία που έπληξε τον πλανήτη ΓΗ το 2020μ.Χ. και άλλαξε -σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό- τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας.
Ενδεικτικά:
keimeno antonas 2050
Η πρώτη πανδημία καταγράφηκε το 430 π.Χ, κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, στην πόλη – κράτος των Αθηνών, προκαλώντας τον θάνατο ενός μεγάλου ποσοστού των κατοίκων, μεταξύ των οποίων και ο Περικλής. Η εν λόγω πανδημία ονομάστηκε «Λοιμός των Αθηνών» ή «Σύνδρομο του Θουκυδίδη» και αντιμετωπίστηκε με τη συνεισφορά του Ιπποκράτη, ο οποίος βρισκόταν στην πόλη εκείνο το διάστημα.
Η πανώλη του Ιουστινιανού (543 μ.Χ)
Η ηγεμονία του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουστινιανού Α’ επλήγη σημαντικά από ένα ξέσπασμα βουβωνικής πανώλης. Η επιδημία, που έμεινε στην ιστορία ως η «Πανώλη του Ιουστινιανού» ξεκίνησε το 543 π.Χ. εκτιμάται ότι ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο 30 έως και 50 εκατομμυρίων ανθρώπων -κοντά στο 50% του πληθυσμού της Γης κατά εκείνη την εποχή.
Μαύρος Θάνατος (1348)
Ανάμεσα στο 1348 και το 1353 ξέσπασε μια από τις πλέον καταστροφικές πανδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Πρόκειται για την πανώλη που πήρε τον τίτλο «Μαύρος Θάνατος», από την οποία έχασαν τις ζωές τους περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Ευρώπη. Μαζί με την Ασία, εκτιμάται ότι οι νεκροί ανήλθαν τελικά ανάμεσα σε 100 και 200 εκατομμύρια.
Η φονική ευλογία (15ος – 17ος αιώνας)
Η ευλογιά άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα, όμως εδραιώθηκε όταν αυξήθηκε ο πληθυσμός κατά την εποχή των Σταυροφοριών. Από ιστορικά στοιχεία προκύπτει ότι τον 15ο αιώνα το ποσοστό θνησιμότητας έφτανε το 30%.
Η Ισπανική Γρίπη (1918)
Η Ισπανική Γρίπη ήταν μια πανδημία που ξεκίνησε το 1918, κατά την οποία προσβλήθηκαν από τον ιό 500 εκατ. άνθρωποι, ενώ έχασαν τις ζωές τους πάνω από 50 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Η γρίπη του Χονγκ Κονγκ (1968)
Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά την Ισπανική πανδημία, «γεννήθηκε» ένας νέος ιός γρίπης, ο Η3Ν2. Οι απώλειες της γρίπης του Χονγκ Κονγκ σε ανθρώπινες ζωές υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο. Η ιός της γρίπης του Χονγκ Κονγκ θεωρείται ως ένας από τους πιο μεταδοτικούς καθώς το 1968, σε διάστημα δυο εβδομάδων, προσέβαλε 500.000 ανθρώπους.
HIV/AIDS (1981-σήμερα)
Οι πρώτες περιπτώσεις του HIV/AIDS καταγράφηκαν το 1981, όμως η νόσος εξακολουθεί και σήμερα να προκαλεί απώλειες ζωών. Από το 1981, 75 εκατ. άνθρωποι ήταν φορείς του HIV και περίπου 32 εκατ. έχασαν τις ζωές τους.
SARS (2002-2003)
Το SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) είναι μια ασθένεια που προκαλείται από έναν από τους επτά κορωνοϊούς που επηρεάζουν τους ανθρώπους. Η επιδημία ξεκίνησε από την επαρχία Γκουαντόνγκ στην Κίνα και εξελίχθηκε σύντομα σε παγκόσμια πανδημία, «αγγίζοντας» 26 χώρες.
Από το SARS προσβλήθηκαν πάνω από 8.000 άνθρωποι, ενώ έχασαν τις ζωές τους 774 -ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Οι συνέπειες της πανδημίας του SARS περιορίστηκαν λόγω της ταχείας αντίδρασης των υγειονομικών Αρχών, παγκοσμίως, που επέβαλαν καραντίνες σε συγκεκριμένες περιοχές και απομόνωναν Εμπολα (2014 – 2016)
Η Γρίπη των χοίρων ή H1N1 (2009 – 2010)
Το 2009 παρατηρήθηκε μια νέα μορφή γρίπης, που έμελε να προσβάλει 60,8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ και να προκαλέσει, παγκοσμίως, εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους (έως και άνω των 500.000 σύμφωνα με κάποιες αναφορές).
ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ.
Ο ιός Εμπολα -που πήρε το όνομά του από έναν ποταμό κοντά στο σημείο που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα- είχε περιορισμένο πεδίο συγκριτικά με άλλες πανδημίες της σύγχρονης εποχής. Ηταν όμως εξαιρετικά θανατηφόρος.
Ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό στη Γουινέα το 2014 και εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες της Δυτικής Αφρικής. Ο ιός σκότωσε 11.325 ανθρώπους από τους 28.600 που προσβλήθηκαν από αυτόν. Ο Εμπολα θεωρείται ότι κόστισε 3,77 δισ. ευρώ στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Οπως και η χολέρα, τα θύματά του ήταν οι χώρες που δεν είχαν τις υποδομές για να τον αντιμετωπίσουν.
Νέος κορωνοϊός, SARS-CoV-2 (2019 – σήμερα)
Το εν εξελίξει ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, αποκάλυψε τα τρωτά σημεία των συστημάτων υγείας, παγκοσμίως. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά, όπως και αυτός των θανάτων.
Υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι ο νέος κορωνοϊός θα εξαπλωθεί και, πιθανώς, θα προσβάλει το 40% με το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας επισημαίνει σε μελέτη του ότι ο κορωνοϊός θα προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους και ένα πλήγμα ύψους 2,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ στο παγκόσμιο ΑΕΠ.
Σε πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, επιδημιολόγοι παρέθεταν τα πιθανά σενάρια. Η πιο «μαύρη» εκδοχή είναι να προκληθούν περί τους 10 εκατομμύρια θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ενώ η πιο ελπιδοφόρα… κατεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες…ΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ..
Αποσπασματικές πληροφορίες ECONOMISTAS
Και οι καταστροφικοί πόλεμοι στον πλανήτη ΓΗ.
Ενδεικτικά:
Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συνολικά χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών πολέμων που έχουν πλήξει την ανθρωπότητα μέχρι στιγμής. Άμαχος πληθυσμός, μικρά παιδιά και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά, την πείνα και τις κακουχίες, όλοι θύματα των συμφερόντων κρατών και κυβερνήσεων.
Αν και οι ιστορικοί διαφωνούν για τον ακριβή αριθμό των νεκρών, υπολογίζεται πως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πίσω του τους περισσότερους νεκρούς. Ειδικότερα, το διάστημα 1939-1945 έπεσαν νεκροί 85 εκατομμύρια πολίτες, ενώ ο αποικισμός της Αμερικής στα τέλη του 15ου αιώνα θεωρείται η δεύτερη πιο θανατηφόρα ένοπλη σύγκρουση αφού κόστισε τη ζωή σε 55 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μάλιστα λέγεται πως ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν τόσοι άνθρωποι που διαταράχθηκε το κλίμα του πλανήτη. Το εν λόγω «Μεγάλο Θανατικό» (Great Dying) ήταν αποτέλεσμα της άφιξης των Ευρωπαίων, και της εμφάνισης νέων παθογόνων και ασθενειών στην ήπειρο. Μαζί με τους πολέμους και τη δουλεία, υπήρξαν επιδημίες όπως η χολέρα, η γρίπη, η ευλογιά και η ιλαρά.
Επανάσταση των Dungan/Επανάσταση των Panthay (1856-1877)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 480.000 Συνολικοί θάνατοι: 10 εκατ. Αποικισμός της Αμερικής (1492-1600)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 510.000 Συνολικοί θάνατοι: 55 εκατ. Νιγηριανός Εμφύλιος Πόλεμος (1967-1970)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 670.000 Συνολικοί θάνατοι: 2 εκατ. Β΄Πόλεμος του Κονγκό (1998-2003)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 760.000 Συνολικοί θάνατοι: 3,8 εκατ. Κορεάτικος Πόλεμος (1950-1953)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 1 εκατ. Συνολικοί θάνατοι: 3 εκατ. Ρωσικός Εμφύλιος Πόλεμος (1917-1922)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 1,8 εκατ. Συνολικοί θάνατοι: 9 εκατ. Εξέγερση των Ταϊπίνγκ (1850-1864)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 2,14 εκατ. Συνολικοί θάνατοι: 30 εκατ. Πόλεμος Απελευθέρωσης του Μπανγκλαντές (1971)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 3 εκατ. Συνολικοί θάνατοι: 3 εκατ.
Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 3,75 εκατ. Συνολικοί θάνατοι: 15 εκατ.
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945)
Μέσοι θάνατοι το χρόνο: 14,17 εκατ. Συνολικοί θάνατοι: 85 εκατ.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
( Αποσπασματικές πληροφορίες-κείμενα, Εγκυκλοπαίδειες διαδικτύου.)
Οικολογικά προβλήματα ή περιβαλλοντικά προβλήματα ονομάζονται οι διαταραχές στη γήινη βιόσφαιρα και στο φυσικό περιβάλλον οι οποίες συνηθίζεται να αποδίδονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Στον βαθμό που τα οικολογικά προβλήματα απειλούν την επιβίωση ενός πληθυσμού, οδηγούν σε μία οικολογική κρίση.
Στα περιβαλλοντικά προβλήματα συγκαταλέγονται η περιβαλλοντική ρύπανση, η κλιματική αλλαγή, η τρύπα του όζοντος, η αποδάσωση , η ερημοποίηση, η εξαφάνιση βιολογικών ειδών, η όξινη βροχή κλπ. Τα οικολογικά προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται κυρίως μετά τη βιομηχανική επανάσταση, ενώ υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Επιστημονικά διερευνώνται από την οικολογία και την περιβαλλοντολογία, αλλά κατά τη δεκαετία του 1960 αναδύθηκε το πολύπλευρο οικολογικό κοινωνικό κίνημα με στόχο την προσπάθεια για την επίλυση των οικολογικών προβλημάτων. Οι μηχανικοί περιβάλλοντος προσπαθούν να αναπτύξουν τεχνολογικές λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα (π.χ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καταλύτες αυτοκινήτου, συσκευές καθαρισμού αερίων κλπ).
Φαινόμενο του θερμοκηπίου
Ορισμένοι ρύποι όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ενεργούν όπως τα πλαστικά καλύμματα ενός θερμοκηπίου επιτρέποντας την είσοδο των ηλιακών ακτίνων, αλλά εμποδίζοντας την έξοδο της θερμότητας. Αυτό το θερμικό φράγμα έχει ήδη αλλάξει το κλίμα της Γης.
Το στρώμα του όζοντος της στρατόσφαιρας που προστατεύει τη Γη από την υπεριώδη ακτινοβολία υφίσταται αλλοίωση. Οι χλωροφθοριούχοι άνθρακες (όπως το φρεόν) που απελευθερώνονται από τα αεροζόλ, τα εργοστάσια, τις κλιματιστικές συσκευές, τα ψυγεία κ.α. ταξιδεύουν στη στρατόσφαιρα και μέσα από πολύπλοκες αντιδράσεις καταστρέφουν το όζον, επιτρέποντας στην υπεριώδη ακτινοβολία να περάσει την ατμόσφαιρα και να φθάσει ως την επιφάνεια της Γης και να βλάψει τους ζωντανούς οργανισμούς.Το λιώσιμο των πάγων στους πόλους είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.
Ατμοσφαιρική ρύπανση.
Δισεκατομμύρια τόνοι ρύπων εκπέμπονται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα. Όλοι αυτοί οι ρύποι δεν χάνονται στον ουρανό, αλλά αφού προκαλέσουν ασφυξία στις πόλεις και επιδεινώσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ξαναπέφτουν στη Γη με τη μορφή της όξινης βροχής.
Ρύπανση των υδάτων.
Η ρύπανση των υδάτων μπορεί να οριστεί με πολλούς τρόπους (Woodford, 2016[1]). Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η ρύπανση των υδάτων είναι «η άμεση ή έμμεση διοχέτευση από τον άνθρωπο στο υδάτινο περιβάλλον ύλης ή ενέργειας με επιβλαβή αποτελέσματα για τους οργανισμούς». Ρύπανση αποτελεί κάθε άμεση ή έμμεση εισαγωγή ουσιών ή ενέργειας στο υδάτινο περιβάλλον που έχει βλαβερή επίδραση στους οργανισμούς, είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και τέλος αλλοιώνει την ποιότητα του νερού και υποβαθμίζει τις δυνατότητες χρήσης του. Η ρύπανση των υδάτων δημιουργείται με την απελευθέρωση στο υδάτινο περιβάλλον ουσιών οι οποίες είτε διαλύονται είτε κατακάθονται στον πυθμένα και οι οποίες επιφέρουν αλλαγή στα φυσικά, χημικά και βιολογικά χαρακτηριστικά των επιφανειακών νερών[2].
Ο όρος μόλυνση δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον όρο ρύπανση! Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι μια μορφή περιβαλλοντικής ρύπανσης που χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών στο περιβάλλον ή δεικτών που υποδηλώνουν την πιθανότητα παρουσίας τέτοιων οργανισμών (Φυτιανός & Σαμαρά-Κωνσταντίνου, 2009).
Aπόβλητα.
Λέγεται πως ο όγκος των παραγόμενων στις ανθρώπινες κοινωνίες αποβλήτων θα μπορούσε να γεμίσει σήμερα 28 εκατομμύρια βαγόνια με τον αριθμό αυτόν ολοένα να αυξάνεται. Τριακόσιες περιοχές στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου απορρίπτονται τοξικά και πυρηνικά απόβλητα εμφανίζουν δείκτες υψηλής επικινδυνότητας. Στις περισσότερες χωματερές δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις προδιαγραφές υγειονομικής ταφής. Τα απόβλητα επομένως συνιστούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Καταστροφή των δασών.
Αποδάσωση
Κάθε δευτερόλεπτο καταστρέφεται και ένα κομμάτι του «πνεύμονα» της Γης, του παρθένου αμαζονιακού δάσους το οποίο παρέχει στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες οξυγόνου ετησίως. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τις συνεχείς πυρκαγιές σε Ευρώπη και Αμερική.
Μείωση της βιοποικιλότητας.
Ως βιοποικιλότητα ορίζεται η ποικιλία των βιολογικών ειδών στα γήινα οικοσυστήματα. Εξαιτίας των ανθρώπινων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, της αποδάσωσης, της ερημοποίησης κλπ, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ειδών απειλείται με εξαφάνιση. Μερικές εξαφανίσεις (σε αρκετά μικρότερους ρυθμούς) αποτελούν, φυσικό φαινόμενο σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης. Το τελευταίο αντισταθμίζεται με την ειδογένεση. Γενικά, το ανθρωπογενές περιβάλλον έχει πολύ μικρότερη βιοποικιλότητα από το φυσικό. Για παράδειγμα, σε ένα χωράφι συνήθως καλλιεργείται ένα μόνο είδος φυτού, ενώ η ανάπτυξη άλλων ειδών θεωρείται ανεπιθύμητη.
Περιβαλλοντική προστασία.
Από τη στιγμή που έγιναν αντιληπτά τα οικολογικά προβλήματα, ξεκίνησαν και οι προσπάθειες για την επίλυσή τους. Σε αυτό συνέβαλε και το οικολογικό κίνημα ήδη από τη δεκαετία του 1960 (π.χ. με την ίδρυση οργανώσεων όπως η WWF και η Greenpeace). Ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για τον ορθότερο δρόμο προς την περιβαλλοντική προστασία, οι οποίες πηγάζουν από διαφορετικές απόψεις και επιχειρηματολογίες για τα αίτια τους. Έτσι από τη μία κάποιοι υποστηρίζουν αποκλειστικά τεχνολογικές / πρακτικές λύσεις (π.χ. με βάση την τεχνολογία που αναπτύσσουν οι μηχανικοί περιβάλλοντος, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και δράσεις όπως η αναδάσωση), ενώ από την άλλη κάποιοι μιλούν για κατά βάση κοινωνικά και πολιτικά αίτια, τα οποία απαιτούν ανάλογες λύσεις (π.χ. κοινωνική οικολογία, οικοαναρχισμός, σε κάποιον βαθμό η απο-ανάπτυξη κλπ). Ενδιάμεσα κινούνται οι «μεταρρυθμιστικές» λύσεις, οι οποίες επιχειρούν έναν συμβιβασμό στηριγμένο στην έννοια της βιωσιμότητας και υποβοηθούμενο από νομικά μέτρα (π.χ. πράσινη ανάπτυξη / πράσινη οικονομία με ήπιες μορφές ενέργειας κλπ).
Με την περιβαλλοντική προστασία μπορεί να ασχολούνται κρατικές υπηρεσίες, μεμονωμένα άτομα, οργανισμοί, Πανεπιστημιακά Τμήματα (Περιβαλλοντικές Επιστήμες), πολιτικά κόμματα ή οικολογικές ομάδες. Κατά τη δεκαετία του 1990 η ενασχόληση του ΟΗΕ με την αντιμετώπιση της πλανητικής κλιματικής αλλαγής οδήγησε στο Πρωτόκολλο του Κιότο, μία διεθνή συνθήκη η οποία στοχεύει στη μείωση των ρυθμών εκπομπής αερίων θερμοκηπίου προκειμένου να προληφθεί η όξυνση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, χωρίς να μειωθούν ωστόσο οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης. Έτσι, κατά το πρωτόκολλο, τα κράτη που επιθυμούν να συνεχίσουν παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες οδηγούν σε περιβαλλοντική υποβάθμιση είναι υποχρεωμένα να αγοράσουν αντίστοιχα δικαιώματα εκπομπής αερίων θερμοκηπίου, στο πλαίσιο ενός «εμπορίου ρύπων». Το πρωτόκολλο έχει τεθεί μερικώς σε ισχύ από το 2005, χωρίς ως τώρα σημαντικά αποτελέσματα, ενώ έχει δεχθεί κριτική για αναποτελεσματικότητα. Άλλες διακρατικές συνθήκες περιβαλλοντικού δικαίου είναι η σύμβαση Ραμσάρ, η Οδηγία για τα πουλιά (79/409/ΕΟΚ) και η Οδηγία των Οικοτόπων (92/43/ΕΟΚ).
Ακολουθεί Β΄Μέρος……
Β΄ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
2050 μ.Χ.
Τι πιθανόν να γράψει η ιστορία για τον πλανήτη ΓΗ του 2020 μ.Χ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ….ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ…ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.
keimeno antonas 2050 1
keimeno antonas 2050 2
keimeno antonas 2050 3
keimeno antonas 2050 4
keimeno antonas 2050 5
keimeno antonas 2050 6
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Τον τρόμο έχει σπείρει ο νέος κορονοϊός σε όλη την υφήλιο, καθώς τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να περιορίσουν την εξάπλωσή του.
Στη δίνη του νέου κορονοϊού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως καθώς συνεχίζονται να αυξάνονται τα κρούσματα.
Να σημειωθεί πως ξαφνικά σημειώθηκε «έκρηξη» των κρουσμάτων στην Ιταλία η οποία εξαπλώθηκε εν ριπή οφθαλμού….
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, χιλιάδες άνθρωπο στην Κίνα έχουν πεθάνει από τον ιό, που ονομάστηκε COVID-19, ενώ έχουν σημειωθεί άλλες χιλιάδες κρούσματα……
Από πού προέρχεται ο κορονοϊός
Ο COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου στην πόλη Γουχάν, της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα.
Από τις πρώτες ημέρες του 2020 ο νέος κορονοϊός, που μοιάζει αρκετά με το SARS καθώς ανήκουν στην ίδια οικογένεια ιών, άρχισε να εξαπλώνεται στη Γουχάν.
Λίγο αργότερα, τα πρώτα κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους στην Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.ARD DREW
Κορονοϊός: Βυθίζονται τα χρηματιστήρια υπό τον φόβο πανδημίας
Μέσα σε λίγες εβδομάδες κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη ενώ αυτή τη στιγμή ο ιός έχει κάνει την εμφάνισή του σε και σε άλλες δεκάδες χώρες.
Εν τω μεταξύ, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα ώθησε τις αρχές να χτίσουν δύο νέα νοσοκομεία αποκλειστικά για την αντιμετώπισή του στη Γουχάν, τα οποία κατασκευάστηκαν μέσα σε χρόνο – ρεκόρ.
Τα σενάρια γύρω από τον ξενιστή του ιού
Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τη μετάδοση του ιού, «έδειχναν» ως υπεύθυνη την αγορά θαλασσινών της Γουχάν.
Ο ιός φαίνεται να ξεκίνησε από εμπόριο ζώων άγριας ζωής στη συγκεκριμένη αγορά ενώ εξετάστηκε η πιθανότητα να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από φίδι ή νυχτερίδα.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, επιστήμονες του South China Agricultural University , ανακοίνωσαν πως ο παγκολίνος, είναι πιθανώς ο ξενιστής τους κορονοϊού, ο οποίος διευκόλυνε την εξάπλωσή του στην Κίνα, κατά τη μετάδοση από νυχτερίδες σε ανθρώπΗ αλληλουχία γονιδιώματος του νέου στελέχους του κορονοϊού που διαχωρίστηκε από τον παγκολίνο στη μελέτη ήταν 99% ίδια με εκείνη των ανθρώπων που είχαν μολυνθεί, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας, προσθέτοντας ότι η έρευνα έδειξε ότι ο παγκολίνος είναι «ο πιθανότερος ενδιάμεσος ξενιστής».
Να σημειωθεί πως ο παγκολίνος είναι θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση ενώ διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του.
Τι είναι ο κορονοϊός και πώς μεταδίδεται
Πρόκειται για έναν καινούριο ιό που ανήκει στην κατηγορία των κορονοϊών, που μαζί με τους ρινοϊούς προκαλούν συνηθέστερα τα κοινά κρυολογήματα.
«Ο καινούριος κορονοϊός που προκαλεί την μικρο-επιδημία, κυρίως στη Μέση Ανατολή, έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και θεωρείται πολύ πιο σοβαρός από τους προυπάρχοντες», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ο παθολόγος και κλινικός φαρμακολόγος, Αναστάσιος Σπαντιδέας, ο οποίος μίλησε στο Sputnik και πρόσθεσε πως :«o νέος αυτός κορονοϊός, γνωστός στην επιστημονική κοινότητα από το 2013, προήλθε από μία μετάλλαξη, η οποία τον έκανε πιο άγριο, πιο δυνατό, πιο ανθεκτικό».
Ο ίδιος είχε επισημάνει πως ο κορονοϊός μεταδίδεται όπως ακριβώς τα κοινά κρυολογήματα.
«Μεταδίδεται μέσω των σταγονιδίων που εκπέμπει το άτομο που νοσεί, είτε με την ομιλία, τον βήχα, ή το φτέρνισμα. Ο ιός έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει στο περιβάλλον για κάποιο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε για τυχόν μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα, διότι, μέσω της επαφής με αυτά, ο ιός μεταφέρεται στον οργανισμό μας και προκαλεί τη λοίμωξη, σημείωσε.
Συμπτώματα του κορονοϊού και επιπλοκές
Τα συμπτώματα του κορονοϊού μοιάζουν με αυτά που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα.
Χαρακτηριστικό του νέου κορονοϊού είναι ότι, εκτός από τα τυπικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος που προκαλεί, δύναται να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.
Εικόνες από την αγορά που «γεννήθηκε» ο κοροναϊός. Από φίδια και νυχτερίδες μέχρι πτώματα ζώων ….
Οι αποτροπιαστικές εικόνες για αυτονόητους λόγους δεν δημοσιεύονται.
Φίδια, πουλερικά, θαλασσινά και πτώματα ζώων μέσα στην αγορά του Ουχάν, εκεί όπου γεννήθηκε ο κοροναϊός Φρίκη προκαλούν εικόνες που φέρονται να προέρχονται από την κεντρική αγορά του Ουχάν, όπου και θεωρείται ότι «γεννήθηκε» ο κοροναϊός που εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλον τον κόσμο.
Σε πρόσφατο ρερπορτάζ του, το CNN δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φέρονται να προέρχονται από την αγορά του Ουχάν.
Τονίζοντας ότι η αυθεντικότητά τους δεν μπορεί να διασταυρωθεί, το αμερικανικό δίκτυο παραθέτει εικόνες στις οποίες φαίνονται να πωλούνται δίπλα-δίπλα σε πάγκους ζωντανά φίδια, πουλερικά, θαλασσινά, νυχτερίδες, ακόμα και αρκούδες και ελάφια. Και όλα αυτά, δίπλα σε πτώματα ζώων ή υπολείμματα τροφών. Τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση φέρονται μάλιστα να πωλούνται ζωντανά, ακόμη και να σφάζονται επί τόπου, μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.
Μετά την επιστημονική επισήμανση ότι η μετάλλαξη του ιού πιθανότατα πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αγορά, η οποία λειτουργούσε παράνομα, οι αρχές της Κίνας προχώρησαν στην σφράγισή της.
Απολογούμενος για την ωμότητα και των κειμένων, (αλλά και ορισμένων φώτο),, τα οποία αναδημοσιεύτηκαν αυτούσια, αισιοδοξώ, εύχομαι και προσεύχομαι για όλο τον κόσμο, για τα αγαπημένα μου παιδιά, τα παιδιά σας:
ΔΥΝΑΜΗ, ΑΓΑΠΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ… Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…. Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ….. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ…..
Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει.
– Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις.
Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος
keimeno antonas 2050 7
ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!!!!!!
Η φωτογραφία αυτή έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, διότι και ο ασθενής αλλά και ο γιατρός άφησαν τη σκληρή πραγματικότητα πίσω τους για να απολαύσουν λίγα λεπτά γαλήνης και ηρεμίας. Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις αισιοδοξίας…..
keimeno antonas 2050 8
Αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό όλου του κόσμου, που με κίνδυνο της ζωής τους και με αυτοθυσία φροντίζουν τους ασθενείς από τον επάρατο Κορονοϊό. Ένα ΕΥΓΕ δεν αρκεί.
Ότι καλύτερο και για αυτούς και για τους ασθενείς τους …….
Αντιγραφή – Αναδημοσιεύσεις – Διάταξη και επιμέλεια
Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέα – www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com
2020 μ.Χ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ