Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για COVID-19: "Περνάμε σε διαφορετική φάση της επιδημίας"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ιχνηλάτηση περνάει σε ένα διαφορετικό στάδιο, γιατί πλέον ο ιός εξαπλώνεται στην κοινωνία. Υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν επιδημιολογικό σύνδεσμο με άλλα κρούσματα ή με ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί γύρω μας», δήλωσε μιλώντας στο Κοινωνία Ώρα MEGA ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, λοιμωξιολόγος και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όλο αυτό. Είναι δεκάδες χιλιάδες τα τηλεφωνήματα. Πρέπει να γίνει μία σχετική αποκέντρωση και να μπουν στη διαδικασία και οι γιατροί. Η γραμμή έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που υπάρχει και παρόλα αυτά είναι τόσα τα τηλεφωνήματα που η γραμμή πέφτει κάθε τόσο», τόνισε ο ίδιος.
«Κατά κανόνα ο κόσμος παίρνει για ψύλλου πήδημα, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή, γιατί μέσα στον πανικό και μέσα στο άγχος, συμβαίνει. Ο χρόνος αναμονής σε άλλες χώρες είναι πολύ περισσότερος. Εδώ φτάνει τα 35-40 λεπτά», σημείωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.
«Περνάμε σε διαφορετική φάση της επιδημίας. Στην ”πρώτη γραμμή” αυτών που θα κάνουν το τεστ για να δουν αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Προς το παρόν υπάρχει επάρκεια στα τεστ, αν το κάνει όμως ο καθένας για ψύλλου πήδημα, θα αλλάξει αυτό», επεσήμανε.
«Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η ατομική ευθύνη και η εμπέδωση του αισθήματος αλληλεγγύης στην κοινωνία. Αυτό είναι το βασικό όπλο αναχαίτισης του ιού. Χωρίς αλληλεγγύη θα καταρρεύσουμε ως κοινωνία», κατέληξε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ