"Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει, μόνο η Κίνα μπορεί να μας βοηθήσει"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σερβία σε κατάσταση απόλυτης έκτακτης ανάγκης λόγω COVID-19 -Επίθεση στην ΕΕ

Εγκλωβισμένη από την απαγόρευση της ΕΕ στις ιατρικές εξαγωγές, η Σερβία βρήκε βοήθεια στην Κίνα καθώς προσπάθησε να προετοιμαστεί για την έκρηξη του Covid-19, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι έχει καταστεί σαφές ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι μύθος.
Η Σερβία είναι η τελευταία χώρα που επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις δημόσιες συγκεντρώσεις ως απάντηση στην παγκόσμια επιδημία. Καθώς ο Πρόεδρος Aleksandar Vucic κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή, είχε κάποιες αρνητικές παρατηρήσεις για την ΕΕ.
Αυτή η κρίση απέδειξε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, υπάρχει μόνο “στα χαρτιά”, δήλωσε ο Βούτσιτς, επικαλούμενος την απαγόρευση εξαγωγής ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών που επιβλήθηκαν από κράτη μέλη της ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ ως αντίδραση στην πανδημία.
“Μόνο η Κίνα μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση”, πρόσθεσε ο Σέρβος ηγέτης, λέγοντας ότι έγραψε πρόσφατα μια επιστολή προς τον Xi Jinping «ζητώντας του βοήθεια και αποκαλώντας τον αδελφό».
Η Σερβία έλαβε πέντε εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα, τις οποίες δεν μπορούσε να πάρει από την Ευρώπη και μια προσφορά για αποστολή γιατροών για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας, δήλωσε ο πρόεδρος. Η χώρα έπρεπε να αγοράσει αναπνευστήρες σε μια “ημι-γκρίζα αγορά”.
Από τη Δευτέρα, η Σερβία έκλεισε όλες τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, κινητοποίησε τον στρατό για να φυλά ευαίσθητες τοποθεσίες, όπως νοσοκομεία και έκλεισε τα σύνορα σε όλους εκτός από τους Σέρβους πολίτες. Οι Σέρβοι θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό, ή να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης μέχρι τρία έτη.
“Λέω στους ξένους: μην έρχεστε στη Σερβία, εκτός από τους Κινέζους που κλήθηκαν να έρθουν, τους γιατρούς τους, τους ανθρώπους που μας βοηθούν”, δήλωσε ο Βούτσιτς.
Από τη Δευτέρα, υπάρχουν 55 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στη Σερβία, η οποία έχει πληθυσμό επτά εκατομμυρίων. Δύο από τους ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ