COVID-19: Σε καραντίνα δύο στρατόπεδα στην Κύπρο, προληπτική εξέταση του ΥΠΑΜ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο περιστατικά κρουσμάτων στην Εθνική Φρουρά έχουνε επιβεβαιωθεί ενώ δύο στρατόπεδα στην επαρχία Λευκωσία βρίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας στα δύο στρατόπεδα έχουν γίνει έλεγχοι δειγμάτων καθώς επίσης και απολύμανση των χώρων. Για το ένα στρατόπεδο τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.
Σε απολύμανση των χώρων προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές και στο κτήριο του ΓΕΕΦ όπου συστεγάζεται με το υπουργείο Άμυνας λόγω του ότι εκεί εντοπίστηκε το ένα κρούσμα.
Τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν αφορούν αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς. Ο ένας υπηρετεί σε στρατόπεδο της Λευκωσίας κι ο άλλος στο ΓΕΕΦ. Ο ένας είχε επιστρέψει προ ημερών από την Ελλάδα, ενώ ο δεύτερος ήρθε σε επαφή με άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που είχαν επιστρέψει από τη Βρετανία.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας ενώ διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο των ελέγχων ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, έχει κάνει προληπτικά εξέταση για τον κορωνοϊό, καθώς είχε τις τελευταίες ημέρες επαφές με πολλούς αξιωματούχους.
Πηγή: philenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ