COVID-19: Ιταλικό δράμα… 26.062 ασθενείς, 2503 θάνατοι, 345 περισσότεροι από χθες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία παρασχέθηκαν από τον επίτροπο έκτακτης ανάγκης Angelo Borrelli σε συνέντευξη Τύπου στην Πολιτική Προστασία… Η Λομβαρδία εξαντλείται και το Μπέργκαμο καταρρέει, δεν υπάρχουν πλέον θέσεις εντατικής φροντίδας.

Συνολικά υπάρχουν 26.062 ασθενείς με κορωναϊό στην Ιταλία, με αύξηση σε σύγκριση με τη Δευτέρα των 2.989. Ο συνολικός αριθμός των μολυσμένων ανθρώπων – συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων και των ιαθέντων- έφτασε τις 31.506.
Οι ιαθέντες επίσης αυξάνονται: υπάρχουν 2.941, 192 περισσότεροι από χθες. Χθες ο ημερήσιος αριθμός των θεραπευμένων ήταν 414.
Υπάρχουν 2,503 θύματα του κοροναϊού στην Ιταλία, με αύξηση σε σύγκριση με τη Δευτέρα των 345. Χθες η αύξηση ήταν 349.
Η Λομβαρδία εξαντλείται και το Μπέργκαμο καταρρέει, δεν υπάρχουν πλέον θέσεις εντατικής φροντίδας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπορέλι.
Οι 80 κλίνες εντατικής θεραπείας που προορίζονται για ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρές κατάσταση εκαιτάς του κοροναϊού στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXII στο Μπέργκαμο, την περιοχή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία, είναι όλες κατειλημμένες.
Στο Μπέργκαμο, υπάρχουν 100 οικογενειακοί γιατροί που έχουν μολυνθεί, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο εργαζόμενοι στο ταχυδρομείο της περιοχής έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, με τις εκκλήσεις να παύσουν τη λειτουργία τους τα ιταλικά ταχυδρομεία να αυξάνονται.
H Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Paola De Micheli, υπέγραψε διάταγμα μαζί με τον Υπουργό Υγείας, το οποίο υποχρεώνει σε απομόνωση, για τις επόμενες 14 ημέρες, τους ανθρώπους που επιστρέφουν στη χώρα, ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί σε σχέση με το COVID-19. Το διάταγμα αφορά όποιον επιστρέφει στην Ιταλία με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς και ισχύει μέχρι τις 25 Μαρτίου.
Ο Πρόεδρος της Περιφέρειας της Καλαβρίας διέταξε το «κλείσιμο» του Δήμου Montebello Jonico, στην επαρχία Reggio Calabria.
Ο ίδιος δρόμος ακολουθήθηκε από τον κυβερνήτη της Campania Vincenzo De Luca, ο οποίος έκλεισε ορισμένους δήμους, συμπεριλαμβανομένου του Ariano Irpino, λόγω του υψηλού αριθμού λοιμώξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ