ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΕΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

… ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.
ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

Απαράδεκτο δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη για την Κύπρο, οργισμένη απάντηση των κυπριακών οργανώσεων
keimeno okoe
Ένα πραγματικά εξωφρενικό δημοσιεύματα στην Καθημερινή με υπογραφή του διαβόητου Στέφανου Κασιμάτη, ναι του γνωστού ευφημιστή της Χρυσής Αυγής, προκαλεί την οργή των κυπριακών οργανώσεων αλλά και κάθε έλληνα πολίτη. Δείτε την επιστολή της Ο.Κ.Ο.Ε στον κύριο Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της Καθημερινής.
Προς την εφημερίδα « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Υπόψη Διευθυντή κυρίου Αλέξη Παπαχελά.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΚΟΕ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ. ΣΥΛΛΟΥΡΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ.
Απαράδεκτο δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη … – Olympia
Το πιο κάτω κείμενο είναι από παλαιότερη δημοσίευση και ευρίσκεται καταχωρημένο στο www.ledrastory.com Δ΄μέρος….
Το αφιερώνω και στους όμοιους των πιο κάτω, ΕΛΛΗΝΕΣ σύγχρονους πολέμιους της Ελληνικής Κύπρου, η οποία ουκ ολίγες φορές εγκαταλείφθηκε και προδόθηκε……
ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΕΧΥΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΝΩΣΗ, ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΡΙΝΥΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ…
ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ! ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΥΣΤΕ, ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΡΙΑ…ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ, ΤΟΝ ΣΟΥΝΝΙΤΗ ΦΑΛΑΦΙΣΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ…ΕΥΤΟΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ….ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ….
Πόσον μάλλον πρέπει να αισχύνονται αυτοί που …παράλληλα ωδεύουν με την ανθελληνική γραμμή των Τούρκων…που επιβουλεύονται και επιθυμούν να αλώσουν πάτρια εδάφη και της μητέρας πατρίδας Ελλάδας και της Ελληνικής Κύπρου….Αιδώς!
ΟΧΙ! Η ΘΑΡΑΛΕΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ UZAY BULUT…(SEARCH)
«ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΦΩΣ….ΕΛΛΗΝΙΚΩΤΑΤΑ!»
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ….
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ …ΠΡΟΣΘΕΣΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, H ΡΟΔΟΣ, Η ΚΡΗΤΗ, ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ …ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟ 1920…ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΝΑΙ….! ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ….ΙΣΧΥΡΙΣΘΟΥΝ ΌΤΙ ….ΣΩΣΤΟ…ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ….ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ…TOTE AYTONOHTA ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ ΝΤΑΝΟΣ…ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΤΥΠΟΥΝ …ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕIΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ…ΤΟΤΕ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ….! ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ 1974, ΜΑΛΛΟΝ’ ΠΡΕΠΕΙ’ ΗΘΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΘΗ ΒΕΒΑΙΑ….ΑΠΟ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ….ΔΙΟΤΙ …ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ….ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ …ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ…ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ…ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ …. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΧΑΣ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑΣΕ ( ΟΧΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΛΑΟΣ…) ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ…. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΗΜΕΡΑ «κύριοι»…; Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετείτε…Απαντήστε μας ευθαρσώς…για να λάβετε και την δέουσα απάντηση….
«Κύριοι» το μόνο που σας απομένει είναι να απολογηθείτε και εύτολμα να πείτε ένα MEA CULPA…. O Ελληνισμός σήμερα είναι υποψήφιος για νέες προδοσίες. Ο κόσμος όλος υποφέρει και ζει στην αβεβαιότητα για το αύριο. Ο Κορονοϊός έχει εξουθενώσει τους ανθρώπους όλους, δεν διαθέτουν άλλες ψυχικές δυνάμεις …. Μην επιβαρύνετε άλλο για γνωστούς και άγνωστους λόγους με τα απρεπή σας σχόλια και δημοσιεύσεις τους Έλληνες και της Ελλάδας μας και της Ελληνικής Κύπρου…. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ….
Υπάρχει ανάγκη για να ενωθεί αυτός ο λαός..ο δυστυχισμένος και καλός..αλλά ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ..( Σολωμός)
Ομονοούντων.αδελφών συμβίωσιν παντός τείχους ισχυροτέραν είναι.
Ubi concordia, ibi victoria
Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος
Μην σπέρνετε έριδες διότι……
Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος
Tu quoque, fili!
Και συ τέκνον Βρούτε;
Ιούλιος Καίσαρ, 100-44 π.Χ., Ρωμαίος στρατηγός & ύπατος
(τα τελευταία του λόγια… τα είπε στα ελληνικά)
Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας
Όταν προδίνεις κάποιον άλλον, προδίνεις και τον εαυτό σου.
Isaac Bashevis Singer, 1902-1991, Αμερικανοπολωνοεβραίος συγγραφέας

Το πιο θλιβερό με την προδοσία είναι ότι ποτέ δεν προέρχεται από τους εχθρούς σου.
ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑ – ΠΕΛΛΑ ( ΠΕΛΛΟΣ = ΤΡΕΛΛΟΣ), ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΑΔΕΛΦΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ…ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ, ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΣΕΙ….( Παράφραση γνωμικού του σοφού ALBERT GUMUS.)
ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΠΕΡΙ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ…
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΕΝΑ ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ………………ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ; ΓΝΩΣΤΟΣ, ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ , ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ…ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ…ΚΑΙ ΟΜΩΣ… ( ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ….).
ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙ…: Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ..ΧΑΛΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ…Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΧΩΡΕΣ…ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ…ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ ΠΕΡΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…, ΠΗΓΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ…ΟΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΗ ΠΡΩΤΟΙ,ΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΕΝΑ ΜΙΖΕΡΟ ΔΑΣΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ, ( Ειδικά για αυτο το θέμα αλλά και περί Εθνικών προσφορών της Κύπρου σε όλους τους Εθνικούς αγώνες και την Ελληνικότητας της Κύπρου παραπέμπω στις σελιδες απο 95 – 105, αλλά και όλη την κειμενογραφία του Βιβλίου ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ Αν δεν το πήρατε (κύριοι), μπορώ να σας το αποστείλω δωρεάν,,,,,..οχι βέβαια τιμής ένεκεν…αλλά χάριν παιδείας και ήθους! )
Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…λέει …κ.ά.π. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ….ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΥΓΧΎΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…;;
Σημ. Στο τέλος και μία κάπως …απολογητικη σημείωση στην ιστοσελίδας τους….: Ότι το κειμενο, δεν εκπροσωπεί τις ….απόψεις του σαϊτ και των άλλων συντακτών…Θα μας τρελλάνουν ή πελλάνουν στα Κυπριακά, πραγματικά..
Αν κάποιος, λοιπόν είναι ξεδιάντροπος και έχει μύγα και μυγιασθεί, ας σημειώσει τα πιο κάτω. Δεν τα λέω εγώ αλλά, η λαϊκή θυμοσοφία και φιλοσοφία..
.
Αυτός που είναι ξεδιάντροπος, μάλλον πατέρα ασεβή και μητέρα μοχθηρή είχε. Α.Α./ Τα παιδιά ντροπιάζουν τους γονείς, όταν στον κόσμο συμπεριφερωνται όπως και στο σπίτι τους. Α.Α./ Το μη τραφήναι μη καλώς, αιδώ φέρει. Αριστοφάνης./ Ως εκ τούτου, πάντα μια ομπρέλλα να κρατάς ξεδιάντροπε, για να μην σε βλέπουν οι θεοί. Ευριπίδης…Και με βαση το γνωμικό του φιλόσοφου μας…, παραφράσσω στα Κυπριακά…
Απ` αντροπή, τούτος, που ενι ποδκιάντροπος, μια μάσκα να φορά, για να μεν τον θωρούν οι άνθρωποι, αλλά τζιαι μια ομπρέλλα να κρατά Σιειμώνα, Καλοτζιαίρι, καλό τζιαιρό, κακό τζαιρό, ο Θεός να με τον θωρεί…. Και τον κακό του τον καιρό…..
Σημ. Το λιβελλογράφημα συνεχίζει μέχρι σήμερα να επαναδημοσιεύεται. Συνεχίστε…, διότι αυτονόητα εκθέτει και εσάς και τον ή την δημοσιογράφο που το έγραψε. Από εμένα πάντα θα έχετε τις κατάλληλες απαντήσεις, όταν η πατρίδα μου και ο Ελληνισμός προσβάλλονται από ανιστόρητους…ΠΑΝΤΑ
Τελικά από ότι πληροφορήθηκα πριν λίγες μέρες, το λιβελλογράφημα, που δημοσιεύθηκε είναι κάποιας «δημοσιογράφου» η οποία είναι και chief editor της εν λόγω δι…απρεπούς ιστοσελίδας! Αν κάνω λάθος απολογούμαι στην «κ.» ……Αν δεν κάνω, επειδή αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος τίποτα δεν έκανε για Ελλάδα…τότε η «κυρία» ας σημειώσει ότι χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι είναι θαμμένοι σε Ελληνικά χώματα…Έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για να τα υπερασπισθούν, από αρχαιοτάτων χρόνων…Γράφει ο Σουρρής για αυτούς… Κανείς δεν ξέρει που τους έχουν θάψειι/ κανείς δεν πήγε για να κλάψει,/ κανείς δεν έκαψε για αυτούς λιβάνι,/ κανείς δεν έμπλεξε για αυτούς στεφάνι…..
Και ένα τελευταίο συγκινητικό…Όταν η Ελλάδα λοιμοκτονούσε μετά από πολέμους…οι Ελληνίδες Κυπρίες τις χρυσές τους βέρες έστελλαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό αδελφό λαό…Η Ελληνική Κυβέρνηση τις ευχαρίστησε με τιμητικό δίπλωμα και με μια χάλκινη βέρα….Η μακαριστή μητέρα μου, μέχρι την τελευταία στιγμή, την φορούσε σαν ηθικό, ιερό κειμήλιο και τιμητικό εύσημο.., ίσως το θεωρούσε και σαν παράσημο, για την απώλεια του ήρωα γιού της Χριστάκη Αντωνά…..(Search, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΎΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…)
Όταν Έλληνας Πρέσβης θέλησε να τιμήσει Κύπριους βετεράνους που πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας και να τους δώσει τιμητικη σύνταξη, αυτοί ευθαρσώς του είπαν…Έντιμε Έλληνα Πρέσβη…ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…..ΕΛΛΑΔΑΣ…..
Και αποτυπώστε…ότι ο πηλός ( άνθρωπος ) αν δεν δαρεί ( εκπαιδευθεί – μορφωθεί), ου κέραμος ( ΑΝΘΡΩΠΟΣ!) γίνεται και η αγραμματοσύνη είναι η μάνα όλων των Κακών …όπως έγραψε και λάλησε ο Πυθαγόρας προ αιώνων….
Τονίζω ότι το πιο πάνω λιβελλογράφημα, οπως και άλλα ολίγα, για την ηρωική Ελληνική πολύπαθη Κύπρο, για όσο καιρό αναδημοσιεύεται και παραμένει στην σχετική ιστοσέλιδα, επειδή και εγώ *αρκόπελλος κατά το κυπριακό γίνομαι, όταν η πατρίδα μου απειλείται ή προσβάλλεται εν αδίκω βάναυσα, μου παραχωρείται το ηθικό δικαίωμα να το κοινοποιώ και εγώ αυτούσιο, μαζί με την σχετική μου συνοπτική απάντηση όπου δει! Μπούμεραγκ θα είναι για σας….Θα δημοσιευθεί, ολόκληρο το λιβελλο – γραφικό κείμενο…για να κριθείτε από όλο τον Ελληνισμό.
Θα επιμένω μέχρι τέλους για να αποκαταστήσετε την αλήθεια και αποσύρετε αυτο το βδελυρό κείμενο – άρθρο, πλην βεβαίως, αν δεν αισθάνεσθε ή δεν είστε Έλληνες αδελφοί…..
( Ίδετε ιστορικό βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ π.χ Κεφάλαιο Γ, σελ. 95, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΎΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κλπ. www.ledrastory.com Δ ΜΕΡΟΣ.)
*Σημ. Το αρκό – πελλός, μάλλον ερμηνεύεται: αρκό, από το άγριο και πελλός-τρελλός. Ας το χαρακτηρίσουμε απλά σαν …θεότρελλος….
Μην επιχαίρεσθε λοιπόν άσπονδοι φίλοι της ηρωικής Κύπρου…και συνεχίστε να λιβελλογραφείτε ….Ο Ελληνισμός βγάζει τα αυτονόητα συμπεράσματα του…. και η αδέκαστος ιστορία σας καταγράφει εκεί που σας αρμόζει…..
ΕΣΕΙΣ που την εγκαταλείψατε, αλλά και ΕΣΕΙΣ, που ασεβείτε και την λοιδωρείτε ακόμη και μετά την Βάρβαρη Τουρκική εισβολή και την τραγική καταστροφή με τους χιλιάδες ηρωικούς μας νεκρούς…Επί ερειπίων και νεκρών ηρώων, χορούς πανηγυρικούς, χορεύεται….Αιδώς ιερόσυλοι! Μία λογική απάντηση δώστε, την υπόληψη σας σώστε… και εσείς και άλλοι ολίγοι…, ελάχιστοι..Η Κύπρος έθθα χαθεί! Δεκάδες κατακτητές την πήρανε, αλλά ντροπιασμένοι φύγανε….Οι Κυπραίοι τζιαι πελλοί ενι, τζιαι πεισματάρηδες, τζιαι εύτολμοι..Θα επιβιώσουν, όπως επιβιώνουν και αγωνίζονται με αυτοθυσία χιλιάδες χρόνια για να παραμείνουν ΕΛΛΗΝΕΣ! Ακόμη και μόνοι….και ας εγκαταλείπωνται….
Η Κύπρος εννα χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει…Το νιν αντά να τρώει την Κύπρο (Γη), τρώει την Κύπρο, χαρκέται, μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλιέται ( Search Ποίημα 9η Ιουλίου 1821.) έγραψε ο Εθνικός μας ποιητής Β. Μιχαηλίδης, αλλά και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης είπε στον αρχιναύαρχο Δεριγνύ ( Derigny Ann Gautier) πρίν την επική νικηφόρα μάχη των Μύλων όταν του επισήμανε, ότι είναι πολύ ολίγοι οι Έλληνες για να αντιμετωπίσουν τους μύριους Τούρκους (Μικρό απόσπασμα)…Η τύχη έχει πάντοτε τους Έλληνες ολίγους…παλαιόθεν και ως τώρα όλα τα θεριά πολεμούν, για να μας φάνε και δεν μπορούν…Τρώνε από μας και μένει η μαγιά…Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν . Και όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν…Και νίκησαν….. ..
Αλήθεια οι Ερινύες, δεν εμφανίστηκαν μπροστά σας ακόμη;;;
ΙΔΕ: Όσον αφορά και κάποιες άλλες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ που κατά καιρούς δημοσιεύουν άρθρα καθόλου, τιμητικά για τους ίδιους, διότι προσβάλλουν τον Ελληνισμό της πολύπαθης αδελφής πατρίδας Κύπρου, τους κοινοποιώ την πιο πάνω δέουσα απάντηση ( Π.χ. ………………………………………………………………………………………) και τους παραπέμπω επίσης στο ιστορικό βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ σελ. 95, Η Ηρωϊκή συμμετοχή των Ε/Κυπρίων σε ΟΛΟΥΣ τους Εθνικούς αγώνες Κεφ. Γ. Θα βρούν απαντήσεις τεκμηριωμένες, που θα διαψεύδουν τις λανθασμένες απόψεις τους περί Ελλήνων Κυπρίων. Μην στήνεται χορούς πανηγυρικούς και εσείς ολίγοι αδελφοί Έλληνες, επί των τάφων χιλιάδων νεκρών Ελληνοκυπρίων εθνομαρτύρων, που την ζωή τους πρόσφεραν για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Οι χοροί επί ερειπίων, επί μνημάτων, επί ερειπωμένων εκκλησιών και κατεχόμενων ιερών Ελληνικών Κυπριακών εδαφών …είναι ιεροσυλία, είναι ντροπή! Και τονίζω ξανά…..Αυτοί οι περιφρονημένοι επίσης Έλληνες που ….επίσης κάποιοι τους λοιδωρούν…Οι Μακεδόνες ( Έστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία. Στράβων), οι Πόντιοι, οι Βορειοηπειρώτες, οι ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ( Όχι Αλβανοί), οι Κρήτες, Ρόδιοι, Επτανήσιοι, Δωδεκανήσιοι, Μικρασιάτες, Κύπριοι, Αρκάδες κ.ά., είναι οι γνήσιοι Έλληνες με αρχαιοελληνικές ρίζες βαθειές, που δεν ξεριζώνονται….Είναι Φοίνικες μυθικοί και πραγματικοί…..Ούτε νόθα παιδιά του Ελληνισμού είναι, ούτε ετεροθαλείς αδελφοί, ούτε αλλόθρησκοι, ούτε αλλόφυλοι. Με το αίμα τους το Ελληνικό, χειμάρρους χάραξαν στα ιερά τους πάτρια εδάφη με λάβαρο την Ελληνική σημαία στους αγώνες τους υπέρ Ελευθερίας που πολλές φορές τους έκαναν εγκαταλελειμένοι και σφαγιάστηκαν και εκτελέσθηκαν και απαγχονίσθηκαν με τον Εθνικό Ύμνο στα χείλη….
Το Ελληνικόν εάν όμαιμο τε κα ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα. Ηρόδοτος
Έσμεν Έλληνες το γένος,ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί. Πλήθων.
keimeno antonas apantisi
keimeno antonas apantisi1
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑ, ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ…ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΗΡΩΪΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ….
www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com
ΔΗΛΩΣΗ: Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΕΟΥΣΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ….
Η αγάπη των Κυπρίων για την Ελλάδα – Olympia
1940: Η ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ … – ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
Οι αγώνες των Ελλήνων της Κύπρου για την … – Olympia
Μια ΥΠΕΡΤΑΤΗ Συμβολική πράξη … – ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ