Όλα τα καταβρόχθισε ο κορωνοϊός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας σαν ένα ορόσημο. Υπάρχει το προ αυτού. Και το μετά αυτού. Τι ήταν ο κόσμος μας πριν από τον κορωνοϊό. Και τι έγινε τώρα.

Γράφει: ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Θυμηθείτε. Στοιβάζονταν μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα. Μετανάστες από τη Μέση Ανατολή. Τους είχε αμολήσει ο Ταγίπ Ερντογάν όταν δεν μπόρεσε να πάρει τα χρήματα που ήθελε από την Ευρώπη. Οι μετανάστες συγκρούονταν με την Ελληνική Αστυνομία. Τους αφήσαμε εκεί. Ακόμα είναι εκεί. Περιμένουν στο δάσος, στα σύνορα. Πλέον δεν έρχονται και πολλές ειδήσεις. Τους καταβρόχθισε ο κορωνοϊός!
Πριν από τον κορωνοϊό δεν έφευγε καθόλου από την ημερήσια διάταξη η Συρία. Υπήρχε ένα ραντεβού στη Μόσχα που έγινε έπος. Ο Πούτιν είχε ξεφορτωθεί τον Ερντογάν στο Κρεμλίνο. Δεν είχε δώσει στην τουρκική αντιπροσωπεία έστω και μία καρέκλα να καθίσει, σαν να την είχε τιμωρήσει να στέκεται στο ένα πόδι. Ο Ερντογάν ήταν εξαθλιωμένος στη Μόσχα, όπως οι Ναπολέων και Χίτλερ που είχαν υποστεί συντριβή. Ο Πούτιν είχε πάρει όλα όσα ήθελε. Στένευε ο κύκλος για τον Ερντογάν. Ο διεθνής Τύπος ήταν γεμάτος με γελοιογραφίες για το πόσο τον είχε γελοιοποιήσει ο Πούτιν. Ειδικά μια γελοιογραφία έμοιαζε ακριβώς με εκείνη τη γνωστή γελοιογραφία την οποία δημοσιεύσαμε εμείς και για την οποία μας κινήθηκε αγωγή. Ήταν και χειρότερη μάλιστα. Και αυτό το καταβρόχθισε ο κορωνοϊός.
Πριν από τον κορωνοϊό η Τουρκία ετοιμαζόταν να στείλει ακόμα ένα πλοίο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά την ήττα στη Συρία και τη Λιβύη, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε βάλει στο μάτι πιο πολύ την Κύπρο και τη Μεσόγειο. Οι εθνικιστές μας εδώ έλεγαν παραμύθια πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά μας». Γίνονταν νέα παζάρια για το φυσικό αέριο. Ο κορωνοϊός τα καταβρόχθισε και αυτά.
Πριν από τον κορωνοϊό είχαμε μια ημερήσια διάταξη για το Βαρώσι. Υπολογιζόταν ότι θα άνοιγε. Στην τελευταία είδηση που κυκλοφόρησε αναφερόταν ότι τα ξενοδοχεία στο Βαρώσι θα επιδιορθώνονταν από τους ιδιοκτήτες τους και τα υπόλοιπα θα κατεδαφίζονταν και θα κτίζονταν στη θέση τους άλλα ξενοδοχεία. Ο κορωνοϊός έκανε άνω κάτω όλους τους υπολογισμούς. Καταβρόχθισε και το Βαρώσι.
Πριν από τον κορωνοϊό υπήρχαν διαδηλώσεις με αμείωτη ένταση από τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία. Η κυβέρνηση κλυδωνιζόταν. Τα «Κίτρινα Γιλέκα» συνέχισαν τις διαδηλώσεις τους και μετά τον κορωνοϊό. Αλλά αυτό δεν είχε τόση επιρροή όσο προηγουμένως. Αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον ιό. Ο κορωνοϊός καταβρόχθισε και τα «Κίτρινα Γιλέκα».
Πριν από τον κορωνοϊό οι εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος στην Αμερική βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι τζογαδόροι είχαν πάρει φωτιά από τώρα. Θα κερδίσει ξανά ο Τραμπ; Εθεωρείτο μεγάλη συμφορά για την ανθρωπότητα η παραμονή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο για άλλη μία θητεία. Και αυτές οι ειδήσεις εξαφανίστηκαν. Τις καταβρόχθισε και αυτές ο κορωνοϊός.
Πριν από τον κορωνοϊό οι εκλογές ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της κοινότητάς μας. Προεκλογικές συγκεντρώσεις. Προεκλογικές περιοδείες. Δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στόλιζαν τις σελίδες των εφημερίδων. Με τον κορωνοϊό σταμάτησαν όλες οι δραστηριότητες για τις εκλογές. Οι υποψήφιοι που αγκαλιάζονταν και φιλιόντουσαν με τους πολίτες σταμάτησαν να το κάνουν. Οι υποψήφιοι ετοιμάζονταν να υποβάλουν τις επίσημες αιτήσεις τους για υποψηφιότητα. Ενώ τώρα συζητείται η ακύρωση των εκλογών. Και σήμερα, λέει, θα αποφασίσουν πάνω σε αυτό το θέμα. Ο κορωνοϊός καταβρόχθισε και τις εκλογές.
Πριν από τον κορωνοϊό, δηλαδή πριν ακόμα μολυνθεί έστω και ένα άτομο στο νησί με τον ιό, η ελληνοκυπριακή πλευρά έκλεισε τέσσερις οδοφράγματα. Λέχθηκε από κάποιους ότι αυτό δεν είχε σχέση με τον ιό και ότι ήταν πολιτική απόφαση. Άρχισαν διαδηλώσεις στην πύλη της περιοχής Λοκματζή που έκλεισε. Την πρώτη μέρα, Ελληνοκύπριοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την ελληνοκυπριακή Αστυνομία. Και ύστερα Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές. Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, νερού με πίεση και κλομπ εναντίον των διαδηλωτών. Ενώ τα γεγονότα θα παραγίνονταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στο νησί. Σταμάτησαν οι διαδηλώσεις. Έγινε κατανοητό πως είχε δίκιο η ελληνοκυπριακή διοίκηση που έκλεισε τα οδοφράγματα. Ο κορωνοϊός καταβρόχθισε και τα οδοφράγματα.
Ναι. Είναι ένα ορόσημο αυτό. Η προ του κορωνοϊού εποχή. Και η μετά τον κορωνοϊό. Ουσιαστικά ο κορωνοϊός καταβρόχθισε τα πάντα. Τα πάντα χάθηκαν. Μόνο ο κορωνοϊός έμεινε. Δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις! Βεβαίως θα έχει και μετέπειτα περίοδο αυτό. Όταν περάσει ο κίνδυνος. Δεν θα είναι εύκολη η επούλωση των πληγών. Είναι δύσκολο, όπως η ανοικοδόμηση μιας πόλης που μετατράπηκε σε ερείπια σε έναν πόλεμο.
Καλά. Το Κυπριακό; Το καταβρόχθισε και αυτό ο κορωνοϊός!
politis.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ