Ημέρα Φροντιστή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ημέρα Φροντιστή καθιερώθηκε το 2008 με πρωτοβουλία της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές των ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Η Ημέρα Φροντιστή, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 18 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και στην ψυχοεκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με άνοια και Αλτσχάιμερ.
Η Ημέρα Φροντιστή είναι o θεσμός που έχει καθιερώσει εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές των ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.
Στη νόσο Αλτσχάιμερ, μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ. Στο καθένα από αυτά αντιστοιχούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι –συνεπώς 400.000- που φροντίζουν σε τακτική βάση για την κάλυψη την αναγκών του, για την άνετη, ασφαλή και με αξιοπρέπεια διαβίωσή του. Είναι συνήθως μέλη της οικογένειας και στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, εντελώς απροετοίμαστες για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν.
Οι αυξημένες απαιτήσεις της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση των φροντιστών των ατόμων με άνοια και η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου τους αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ