Προς Διαχωριζομένους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΜΗ και όσοι σφύριζαν αμέριμνα για τη δράση και επίδραση του Κορωνοϊού ενόσω κάλπαζε στην Κίνα, όταν επεκτάθηκε –καταστροφικά– στην Ευρώπη, μεταπηδώντας ηπείρους και ωκεανούς, πανικοβλήθηκαν και οι –πραγματικά ή δήθεν– αδιάφοροι.

Ο Πρόεδρος της Υπερδύναμης που έσπευσε να… διαχωριστεί από την… κορωνοϊό-πληκτη Ευρώπη, εξαιρώντας τον βρετανικό Όφιν, σύντομα απέσυρε την… εξαίρεσή του, όταν διαπίστωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πιο καθυστερημένος από τον ίδιο τον Τραμπ στη λήψη προληπτικών μέτρων.
Τελικά, ο μεν Ντόναλτ Τραμπ, αφού εξετάστηκε για τον Κορωνοϊό, ανακοίνωσε δραστικά μέτρα, ο δε Μπόρις Τζόνσον σύρθηκε με βαριά καρδιά και κάτω από λαϊκή πίεση ν’ ανακοινώσει κάποια ημίμετρα. Από την κατάληξη της ανακοίνωσης του Βρετανού Πρωθυπουργού, εμφανής η αμηχανία και η κυνική ομολογία του:
«Μερικοί άνθρωποι συγκρίνουν τον Κορωνοϊό με την εποχική γρίπη. Δυστυχώς, δεν είναι σωστό, λόγω της έλλειψης ανοσίας. Θα εξαπλωθεί περαιτέρω και θα πρέπει να ευθυγραμμιστώ μ’ εσάς, το βρετανικό κοινό. Πολλές, περισσότερες οικογένειες πρόκειται να χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, πριν να είναι η ώρα τους.»
Και ως να είναι πιο ειδικός από τους ειδικούς επιστήμονες, ο Βρετανός Πρωθυπουργός… εξήγησε γιατί περιορίζεται σε ήπια μέτρα:
Επειδή, λέει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η έξαρση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού θα επέλθει σε δύο μήνες περίπου, οπότε θα επιβληθούν σκληρά μέτρα, πώς θα τα αντέξουν οι πολίτες, αν –ήδη– τους… βαρυκαρτίσω από τώρα;
Περίεργη, αλλά όχι ανεξήγητη συμπεριφορά. Όπως ξεπεσμένοι δερβίσηδες της Ανατολής και πρώην τιτλούχοι οικοσήμων της Δύσης, έτσι και οι πολιτικοί διαχειριστές της πρώην Βρετανικής Αυτοκρατορίας, χωρίς την αίγλη που της προσέδιδαν οι αποικιακές κτήσεις της.
Με το αγγλικό σύνδρομο –«ηγούμαι, και δεν ακολουθώ»– βρέθηκε εκτεθειμένη η βρετανική ηγεσία στον επελαύνοντα Κορωνοϊό που τη συνέλαβε υπνώττουσα και απροετοίμαστη!
Γ. Σέρτης
philenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ