Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα (σε Κήπους και Καστανιές) λόγω COVID-19

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα: Από σήμερα τα μεσάνυχτα κλείνουν τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα (συνοριακές διαβάσεις σε Κήπους/Ipsala και Καστανιές/Pazarkule).

Τα ανακοινωθέντα μέτρα αφορούν σε οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ εξαιρούνται οι εμπορευματικές μεταφορές. Αναστέλλονται και οι ναυτιλιακές συνδέσεις.
Μέχρι στιγμής οι Τουρκικές Αρχές έχουν επισήμως ανακοινώσει ότι υπάρχουν ενενήντα οκτώ (98) άτομα που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα του ιού COVID-19. Το πρώτο επίσημο κρούσμα αναγγέλθηκε το βράδυ της 10 ης Μαρτίου.
Τα μέτρα προφύλαξης που έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, οι τουρκικές Αρχές, έναντι του ιού έχουν ως εξής:
– Διακοπή αεροπορικών συνδέσεων με:
Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Ν. Κορέα, Νορβηγία, Ολλανδία, Σαουδική Αραβία, Σουηδία και Γεωργία (από 20/3),
– Απαγόρευση εισόδου στη χώρα:
Πολίτες τρίτων χωρών που έχουν προηγουμένως επισκεφθεί τις ανωτέρω χώρες απαγορεύεται να εισέλθουν στην Τουρκία.
Πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν ταξιδέψει σε ανωτέρω χώρες επιτρέπεται να εισέλθουν στην Τουρκία, αφού υποβληθούν στον απαραίτητο έλεγχο, σύμφωνα με τις οδηγίες του τουρκικού Υπουργείου Υγείας.
– Κλείσιμο χερσαίων συνόρων με:
Βουλγαρία, Ιράν και Ιράκ, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία.
– Διακοπή λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων:
Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά από 16.3.2020 και για μία εβδομάδα, ενώ τα πανεπιστήμια δεν θα λειτουργήσουν για 3 εβδομάδες
– Αναστολή λειτουργίας :
Καφετέριες, κινηματογράφοι, θέατρα, εστιατόρια, γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα, αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακά κέντρα, συναυλιακοί χώροι, αναψυκτήρια, χώροι διασκέδασης, παιδότοποι, πισίνες, ιαματικά λουτρά, κέντρα αισθητικής/μασάζ/σάουνας
– Αναστολή συγκεντρώσεων και δραστηριότητας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
– Παύση θρησκευτικών τελετών σε τεμένη: Θα παραμείνουν ανοικτά μόνο για ατομικές ιδιωτικές προσευχές.
– Αναβολή μη επειγουσών δικαστικών ακροάσεων και διαδικασιών
– Καραντίνα:
Όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό τίθενται υποχρεωτικώς σε καραντίνα διάρκειας δεκατεσσάρων (14) ημερών, σε χώρους που υποδεικνύει το Υπουργείο Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ