Ευρωπαϊκό αίσχος! Μπλόκαραν την ρωσική βοήθεια για την Ιταλία! Μέσω Ελλάδος τελικά η πτήση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σκληρό πρόσωπό» έδειξε η Ε.Ε. σε ότι αφορά τις πληγές της Ιταλίας, αφού όχι μόνο δεν προσέφερε ουσιαστική στήριξη και βοήθεια στην χώρα που «τσάκισε» η πανδημία, βρήκε την ώρα να κάνει και εγωιστική κόντρα στην κίνηση της Ρωσίας να προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Σύμφωνα με το sputniknews, με την Πολωνία να απαγορεύει το πέρασμα των ρωσικών αεροσκαφών, η πιλότοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία, και να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας για να παραδώσουν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στην ιταλική πρωτεύουσα.

img 3084

Όπως θα δείτε και στον χάρτη με την αλλαγή πορείας των αεροσκαφών, η Γερμανία φέρεται να «θίγεται» μετά την σημαντική ρωσική βοήθεια, αφού η στήριξη του Βερολίνου δεν έχει φανεί πουθενά.

Κούβα και Ρωσία μέχρι στιγμής έχουν δείξει αλληλεγγύη και απέστειλαν στην Ιταλία 100 στρατιωτικούς γιατρούς, ιολόγους και επιδημιολόγους, καθώς και δέκα διμοιρίες με νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικό ιατρικό εξοπλισμό. Μια κίνηση την οποία η Ιταλία δέχτηκε ευχαριστώντας θερμά τις δύο χώρες που στάθηκαν στο πλευρό της, στην θέση της «μαμάς» Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ