Κορωνοϊός : Η Κίνα ενέκρινε την χρήση Avigan…Η Ιταλία το δοκιμάζει…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Screenshot_2020-03-25 Italy starts testing antiviral drug Avigan against COVID-19.
Η Ιταλική Υπηρεσία Φαρμακευτικών Προϊόντων AIFA ενέκρινε τη δοκιμή του αντιϊικού φαρμάκου Avigan για τον κορονοϊό, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Υγείας Roberto Speranza.
Η τεχνική-επιστημονική επιτροπή αναπτύσσει πρόγραμμα δοκιμών και έρευνας…..
για την εκτίμηση της επίδρασης του φαρμάκου στις αρχικές φάσεις της νόσου μετά από μια πρώτη ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων για το Avigan.
Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι το Favipiravir, επίσης γνωστό ως Avigan, ένα φάρμακο κατά της γρίπης που αναπτύχθηκε από την μονάδα επιστημόνων Toyama της Fujifilm, έχει αποδειχθεί σε δοκιμές ότι αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τον νέο κορονοϊό.
Οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο στο Wuhan και στο Shenzhen έγιναν αρνητικοί για στον ιό μετά από διάστημα τεσσάρων ημερών μετά την εμφάνισή του, σε σύγκριση με το χρόνο των 11 ημερών για όσους δεν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με το φάρμακο, δήλωσε ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός NHK.
Επιπλέον, οι ακτίνες Χ επιβεβαίωσαν βελτιώσεις στην κατάσταση των πνευμόνων σε περίπου 91% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με favipiravir, σε σύγκριση με το 62% με εκείνους χωρίς λήψη φαρμάκου.
Το φάρμακο εγκρίθηκε για χρήση στην Ιαπωνία το 2014 και δρα ενάντια σε μια σειρά ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της γρίπης, του κίτρινου πυρετού, του Έμπολα και του αφθώδους πυρετού.
Την ίδια στιγμή την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων της Κίνας έλαβε το αντιϊκό φάρμακο Favipiravir, που παράγεται στην Ιαπωνία με την εμπορική ονομασία «Avigan» από την Toyama Chemical (θυγατρική του ομίλου Fujifilm), με τον κωδικό «T-705» ως αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή κατά το κορωνοϊού (COVID-19) μετά από εισήγηση του κινεζικού Υπουργείου Υγείας.
Το συγκεκριμένο φάρμακο πέρασε επιτυχώς τις εργαστηριακές δοκιμές καθώς και τις πρόσφατες κλινικές δοκιμές ενώ είχε δοκιμαστεί ως πειραματικό φάρμακα σε 340 βαριές περιπτώσεις ασθενών στην Ουχάν, την Σενζέν και την Σαγκάη
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ