Στο τουρκικό στόχαστρο ξανά το Καστελόριζο- "Παραβάτης του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα"!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για μια ακόμη φορά αισχρές οι προκλήσεις από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών…

Η σχετική ανακοίνωση:
Στον πυρήνα του προβλήματος της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται οι μαξιμαλιστικοί ισχυρισμοί θαλάσσιου χώρου δικαιοδοσίας του ελληνικού/ ελληνοκυπριακού διδύμου, καθώς και η παραβίαση των Τουρκοκυπρίων και τα δικαιώματά τους ως συνιδιοκτήτες του νησιού, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ΕΕ.
Οι προσπάθειες νομιμοποίησης αυτών των ισχυρισμών μέσω της ΕΕ και οι χάρτες που δημοσιεύονται στο πλαίσιο αυτής της ένωσης, δεν έχουν καμιά νόμιμη αξία.
Οι ισχυρισμοί της περιοχής της θαλάσσιας δικαιοδοσίας που προβάλλει η Ελλάδα σαν να ήταν ένα αρχιπελαγικό κράτος, παραβιάζοντας την αρχή της δίκαιης και έντιμης οριοθέτησης, που αποτελεί τον κύριο κανόνα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων, είναι πράγματι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Το πιο εντυπωσιακό δείγμα αυτού, όπως αναφέρθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις μας, είναι το νησί Καστελόριζο / Μεγίστη.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να διατηρεί ανοικτά τα κανάλια διπλωματίας και συνεργασίας, προστατεύοντας με αποφασιστικότητα τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων.
Τουρκικές συντεταγμένες στον ΟΗΕ αφήνουν Ελλάδα και Κύπρο σχεδόν χωρίς ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ