Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τρεις αποστολές – μαμούθ με ιατρική βοήθεια από την Κίνα, απευθείας στην Ελλάδα παρακάμπτοντας την Γερμανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 3130Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, ήδη η πρώτη πτήση βρίσκεται στον αέρα πτήση της Aegean και φέρνει πολύτιμη ιατρική βοήθεια και ιατρικό υλικό από την Κίνα στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πτήσεις, με την τελευταία μάλιστα να έρχεται με αεροσκάφος τύπου Antonov.

Οι πτήσεις θα έρθουν απευθείας στην Ελλάδα προκειμένου να μην εμπλακεί η Γερμανία η οποία έχει προκαλέσει πανευρωπαϊκή οργή με την συμπεριφορά της, να μπλοκάρει ιατρικό υλικό με προορισμό χώρες της Ευρωπαΐκής Ένωσης. Όλα αυτά σε συνέχεια της ιατρικής βοήθειας βάρους 18 t που παρέλαβε πρόσφατα η Ελλάδα από την Κίνα. Την Κίνα που δεν ξεχνά ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος δυτικός ηγέτης που εξέφρασε την αλληλεγγύη και την στήριξη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Κίνας όταν ξέσπασε ο κορονοϊός, την ίδια στιγμή που άλλοι ηγέτες όχι μόνο δεν έβγαζαν άχνα, αντίθετα κάποιοι από αυτούς χλεύαζαν κιόλας.

Εξαιρετική σημασία όμως έχει και η ανακοίνωση της Κινέζας πρέσβεως κατά την πρώτη άφιξη, η οποία επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε γράψει πολλές φορές. Ότι υπάρχουν πολιτικές πρωτοβουλίες που στο μέλλον μπορούν να αποδειχτούν ακόμα και σωτηρίας για το έθνος. Τέτοιες ήταν οι πρωτοβουλίες που πήρε πολλές φορές ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως έχουμε επεξηγήσει τόσο με το άνοιγμα στην Αίγυπτο, όσο και με τις διεθνείς παρεμβάσεις του. Όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε την επιστολή συμπαράστασης στον κινέζο ομόλογό του, είχαμε τονίσει ότι αυτή η κίνηση είναι εξαιρετικά μεγάλης εθνικής σημασίας, διότι οι κινέζοι δεν ξεχνούν. Την ίδια στιγμή που η Δύση αδιαφορούσε ή ακόμα και χλεύαζε το δράμα της Κίνας, ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος ηγέτης δυτικού κράτους που απέστειλε θερμή επιστολή συμπαράστασης ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στην Κίνα με όλες τις τις δυνάμεις. 

Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση της πρέσβεως της Κίνας κατά την παράδοση της ιατρικής βοήθειας στην Ελλάδα, καταλαβαίνουμε πόσο μέτρησε αυτή η κίνηση και πως η Κίνα ανταπέδωσε έμπρακτα. Η πρέσβης Zhang, αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα ότι η χειρονομία αυτή της Κίνας είναι απλή ανταπόδοση της φιλίας που συνδέει τους δύο λαούς και εκφράστηκε περίτρανα με την επιστολή συμπαράστασης του Προκόπη Παυλόπουλου στον κινέζο ομόλογό του!

Αναφέρεται μάλιστα και στον τον ορισμό της φιλίας κατά τον Αριστοτέλη: «Φίλος σημαίνει η ενιαία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»!

Η Κίνα λοιπόν ουδέποτε ζήτησε υλική βοήθεια από οποιοδήποτε δυτικό κράτος. Απαιτήσεις όμως τον σεβασμό. Σεβασμό που μόνον η Ελλάδα έδειξε διαμέσου του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και έπειτα με αντίστοιχη επιστολή του πρωθυπουργού.

Αυτό ακριβώς σημαίνει εθνικά επωφελή άσκηση πολιτικής. Αυτές οι απλές ενέργειες ας παραδειγματίσουν άπαντες, ειδικά αυτούς που προβαίνουν ακόμα και σε θεσμικές εκτροπές για να κάνουν δημόσιες σχέσεις που παραπέμπουν στην δεκαετία του 50.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ