#MenoumeSpiti και βάζουμε το χέρι στην τσέπη… ΥΠΟΙΚ: "Την κρίση θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι, με το κόστος ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η ζημιά στην οικονομία βραχυπρόθεσμα είναι σημαντική”- Το σχέδιο της κυβέρνησης για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, παρουσιάζουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Τι είπε ο ΥΠΟΙΚ:
Με βάση τα νέα δεδομένα, ανακοινώνουμε το πακέτο για τον μήνα Απρίλιο:
Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους. Αν η εργασία τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το δώρο θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό για την πρστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, είναι άνω των 5,1 δισ. μόνο για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο. 6,8 δισ. διατίθενται συνολικά για τον κορονοϊό.
Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δόσεων ενήμερων δανείων πληττόμενων, με βάση τα σημερινά μέτρα.
Ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις απευθείας από το κράτος, μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ύψος θα υπολογίζεται με βάση τη μεταβολή της τρέχουσας κατάστασης της επιχείρησης. Προϋπόθεση οι μη απολύσεις.
Καλύπτονται επιπλέον, με διαφορετικά σχήματα, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι = 75% του συνόλου
Επεκτείνεται η λήψη μέτρων προστασίας σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις. Συνολικά καλύπτονται περίπου 800.000 επιχειρήσεις = το 76% του συνόλου των νομικών προσώπων
1,7 εκατ. εργαζόμενοι = το 81% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, θα λάβουν τα 800 ευρώ
Η ζημιά στην οικονομία βραχυπρόθεσμα είναι σημαντική. Η αλληλέγγυα συνευθύνη είναι ο συνδετικός κρίκος για την κοινωνική συνοχή.
Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων τους επόμενους μήνες. Την κρίση θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι, με το κόστος μοιρασμένο.
Τι είπε ο υπ.Ανάπτυξης:
Αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή δανείων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο-Ιούνιο.
Οι επιχειρήσεων που πλήττονται δικαιούνται 3μηνη αναστολή των χρεών τους. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών. Όσοι μπορούν να πληρώνουν να το πράξουν.
Αναζητούμε λύση στο ζήτημα των επιταγών. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας κυρίως εξαγωγικών επιχειρήσεων. Θα υπάρξει λύση τις επόμενες μέρες ώστε να λυθεί το πρόβλημα προμηθειών από το εξωτερικό.
Για την επανεκίνηση την επόμενη μέρα, αρχές Απριλίου καταθέτουμε 1 δισ. ως εγγύηση για δάνεια σε πληττόμενες επιχειρήσεις, εγγυημένα στο μεγαλύτερό τους μέρος από εμάς.
Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει αλλά μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε την κατανόηση και τη λελογισμένη συμπεριφορά όλων.
Τι είπε ο υπ.Εργασιας
Ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες αιτήσεων: Σε λειτουργία για τους εργοδότες, ανοιχτή μέχρι 31/3. Την 1/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για εργαζόμενους. Από σήμερα στο ΕΡΓΑΝΗ νέα φόρμα υποβολής, εμπλουτισμένη με ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας.
Θα στηρίξουμε με κάθε μέσο τους 6 επιστημονικούς κλάδους μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω εκπαιδευτικού επιδόματος 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο. Ποσό αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Η πρώτη δόση θα ξεκινήσει να καταβάλλεται εντός Απριλίου.
Στην ΠΝΠ που θα εκδοθεί σήμερα θα προβλέπεται μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών κ.α.
Στις 10 Απριλίου θα μετατεθεί η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.α.
Το δώρο Πάσχα θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που δεν είναι δεδουλευμένο. Ωστόσο το τμήμα που δεν θα καταβάλουν οι εργοδότες θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Από σήμερα για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν να εγγράφονται & εξυπηρετούνται από τον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά.
Τι είπε ο Υφυπουργός Οικονομικών
Όσοι μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν να το κάνουν.
Η επιστρεπτέα προκαταβολή καλύπτει πλέον όλες τις επιχειρήσεις.
Τον Απρίλιο στα πλαίσια προστασίας προστίθενται: μεσιτικά γραφεία, κατασκευές, κατασκευές ιστοσελίδων, κτηνίατροι, έμποροι σε λαϊκές κ.α. Προϋπόθεση, να έχουν καταβληθεί οι οφειλές Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ