21/09/2021

Πλούσιος ελάλησεν και πάντες εσίγησαν και τον λόγον αυτού ανύψωσαν έως των νεφελών…

Πλούσιος ελάλησεν και πάντες εσίγησαν και τον λόγον αυτού ανύψωσαν έως των νεφελών.
Πτωχός ελάλησεν και είπαν τις ούτος καν προσκόψη προσανατρέψουσιν αυτόν. (κι αν σκοντάψει, τον σπρώχνουν για να πέσει κάτω). Παλαιά Διαθήκη

Του Πασχάλη Τσολάκη (Λόγος αλληγορικός και παραβολικός)
Λόγια που γράφτηκαν προ Χριστού και δυστυχώς, όχι μόνο ισχύουν μέχρι σήμερα, αλλά καθιερώθηκαν και ως γενικός κανόνας. Φροντίζουν για αυτό τα συστήματα εξουσίας που μέσω των Μ.Μ.Ε που ελέγχουν και χρηματοδοτούν, καθιερώνουν και επιβάλλουν αυτήν την πρακτική.
Ούτε καν οι εκκλησίες με την ιεραρχία τους δεν προσπάθησαν έστω να φρενάρουν, με λόγο και έργο, την απληστία τους. Συνυπάρχουν και συμπορεύονται με τις εξουσίες, σε παράλληλους δρόμους. Την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου σφαγιάστηκαν 30.000 προτεστάντες με τις ευλογίες και τους πανηγυρισμούς του Πάπα, για το όνομα του Χριστού! Πρόσφατα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε τα όπλα του Ερντογάν στο όνομα της Ειρήνης!
Ο τρόπος δράσης της εξουσίας, που στηρίζεται πάντα από τα Μ.Μ.Ε και άλλους μηχανισμούς παραπλάνησης και παραπληροφόρησης είναι εμφανής και διαχρονικός.
Χθες βομβάρδιζαν την κοινωνία διαρκώς με εικόνες από τον Έβρο, «ηρωοποιούσαν» αστυνομικούς και στρατιώτες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν αυτό που έπρεπε και μάλιστα με το παραπάνω, σε δύσκολες συνθήκες και με πολύ προσωπική καταπόνηση.
Αυτό πράττουν πάντα άλλωστε. Όταν όμως αλλάζουν τα δεδομένα, τους παρουσιάζουν στην κοινωνία, ως αργόσχολους, τεμπέληδες, υψηλόμισθους, υπεράριθμους, που απομυζούν (αδίκως και καταχρηστικά) τον δημόσιο κορβανά.
Σήμερα ηρωοποιούν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ίδιοι άνθρωποι που σε άλλες περιόδους έχουν ακούσει τα εξ αμάξης και έχουν χαρακτηριστεί όπως και με τους παραπάνω.
Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν μάχες με τους ιούς, τις ασθένειες και τον θάνατο χρόνια τώρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, την ώρα που τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με μαλακίες και προπαγάνδα!
Γιατί δεν προβάλουν τις διαχρονικές και πρόσφατες, προφορικές και γραπτές εκκλήσεις των νοσοκομείων όλης της χώρας, για ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, κλινών και των αναγκαίων εφοδίων! Τώρα ζητωκραυγάζουν και αύριο τί; Άρον – άρον σταύρωσον! «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές»
«Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη» δήλωσε η νέα πρόεδρος της δημοκρατίας.
Τώρα ανακάλυψαν την ατομική ευθύνη και τον νέο πατριωτισμό. Δηλαδή η διασπορά του ιού και κάθε ιού πραγματικού αλλά και αλληγορικού, θα είναι αιτία της ατομικής ευθύνης και θα χρεώνονται στους πολίτες και όχι στην πολιτεία; Άλλωστε υπάρχει το παράδειγμα. Η χρεοκοπία της χώρας δεν ήταν αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας αλλά «Μαζί τα φάγαμε»!
Αλληλεγγύη λοιπόν στην χασούρα της πολιτείας που η εκάστοτε εξουσία δημιουργεί;
Ατομική ευθύνη οι πόλεμοι, οι πρόσφυγες, οι θάνατοι από πείνα και όχι εξουσιαστικές; Ατομική ευθύνη το σλόγκαν των χρηματιστών «Αγόραζε όταν ρέει το αίμα!»;
Πλησιάζει το Πάσχα των χριστιανών. Τα πάθη του Ιησού διδάσκουν ότι την καταδίκη και την σταύρωση την μεθόδευσαν οι Αρχιερείς οι γραμματείς και φαρισαίοι οι οποίοι παρέσυραν και τον όχλο για να την υποστηρίξει. Ο Ιησούς, δεν συγκρούστηκε με τον αυτοκράτορα και δεν επιχείρησε με την βία να καταλάβει την εξουσία, αλλά αμφισβήτησε τις υποκριτικές αξίες της άρχουσας κάστας και τις απαράδεκτες κοινωνικές ανισότητες.
Συνέδεσε το φως της αλήθειας με την κοινωνική δικαιοσύνη; Μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην… Ο «φαρισαϊσμός» όμως ανά τους αιώνες δεν κάνει κάτι άλλο από το να διαχωρίζει το μήνυμα της πίστης από την αλήθεια για την κοινωνική δικαιοσύνη, να το καθιστά τυπολατρία και να εξαπατά πολιτικά την κοινωνία. Στο αυθεντικό Χριστιανικό μήνυμα δεν υπάρχει αλήθεια και σωτηρία, δίχως να πράττονται αγαθά κοινωνικά έργα.
Που είναι η κραυγή της προέδρου της Δημοκρατίας προς την ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης την Γερμανία, όχι να ζητήσει, αλλά να απαιτήσει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι δοκιμάζονται, αρρωσταίνουν, πεθαίνουν, αγωνιούν, φοβούνται…..
Που είναι η κραυγή της εξουσίας ενάντια σε όποιον αρνείται την βοήθεια στον άνθρωπο που ζει στην ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια;
Που είναι η κραυγή της εκκλησίας προς τους χριστιανούς ηγέτες «Μακάριοι οι ελεήμονες»
Ο ιός αυτός, όπως όλοι οι ιοί, θα περάσει. Το ζητούμενο είναι τί έρχεται. Ήδη προετοιμάζουν το έδαφος. Οικονομική καραντίνα προ των πυλών!
Τότε θα εξαιρεθούν όσοι θα εργάζονται για την κρατική οικονομία! Δηλαδή για τους εξουσιαστές και τους συνεργάτες τους.
Ο όχλος ακολουθεί πάντα την φωνή της εξουσίας. Σταυρώνει τον Ιησού αντί του Βαραββά. Τα όπλα δεν τα φοβάται η εξουσία. Μπορεί και τα ελέγχει. Τον άοπλο Ιησού φοβάται!
Πόσοι όμως άραγε άοπλοι σαν τον Ιησού χρειάζονται για να συνετισθούν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι, με κίνδυνο πάντα, να διαβούν τον κρανίου τόπο.
Ο Γολγοθάς του κορονοιού θα τελειώσει.
Ο Γολγοθάς όμως των κοινωνιών και των ανθρώπων θα συνεχιστεί και θα συνεχίζεται όσο οι αρχιερείς, οι Πιλάτοι, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι (η ηγετική δηλαδή εξουσία) δεν θα νοιάζεται και δεν θα προστατεύει τις κοινωνίες παρά μόνο τους εαυτούς τους, τους γύρω της και τους προστάτες της.
Αν θεραπευτεί η νόσος της αδικίας (αν μπει σε αυστηρή καραντίνα) είναι απολύτως δεδομένο, ότι θα περιοριστούν όλες οι ασθένειες και τα παράγωγά της (για να μην χρειαστεί να ζουν οι άνθρωποι σε καραντίνες)…….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ