Γερμανία, η επόμενη Ιταλία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

52917758_303Δραματική προειδοποίηση επιστημόνων: αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η εξάπλωση του κορoνοϊού, η Γερμανία θα μπορούσε να ζήσει «ιταλικές καταστάσεις»


Ο Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής της επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που καταγράφει τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία και ενημερώνει για την εξέλιξη της νόσου με καθημερινές ανακοινώσεις, είναι συνήθως ιδιαίτερα εγκρατής στις προβλέψεις του. Ωστόσο, μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γερμανός ειδικός δεν διστάζει να προχωρήσει σε μία δραματική προειδοποίηση, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν αποκλείεται να ζήσει ένα σενάριο παρόμοιο με αυτό που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στην Ιταλία, δηλαδή να μην επαρκούν για όλους τους ασθενείς οι κλίνες εντατικής θεραπείας και τα μηχανήματα για την υποστήριξη της αναπνοής.
Όπως εξηγεί ο Γερμανός ειδικός, «στην αρχή είχαν νοσήσει πολλοί άνθρωποι που δεν ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες. Πολλές αλυσίδες μετάδοσης είχαν την αφετηρία τους σε κάποιους οι οποίοι, για παράδειγμα, επέστρεφαν από τις χειμερινές τους διακοπές. Αν όμως συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού σε γηροκομεία και νοσοκομεία, τότε θα αυξηθεί το ποσοστό των ευπαθών ομάδων». Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο Λόταρ Βίλερ, δεν αποκλείεται ο αριθμός των ασθενών να υπερβεί εκείνον των διαθέσιμων ιατρικών μηχανημάτων. Σε κάθε περίπτωση, προειδοποιεί ο Γερμανός επιδημιολόγος, τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διατηρηθούν, παρά τις όποιες εισηγήσεις περί του αντιθέτου, καθώς «η Γερμανία βρίσκεται ακόμη στην αρχή του κύματος επιδημίας».
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ