20/09/2021

Πυρά Παυλόπουλου κατά ΕΕ για τον κορωνοϊό: «Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της»

«Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και να αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων» ζητά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος, «κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις αισθάνομαι, ως Έλληνας και ως Ευρωπαίος πολίτης, την υποχρέωση να ενώσω τη φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου, προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εν τέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό»
Και συνεχίζει στη δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και τη μελλοντική του προοπτική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει» καταλήγει ο κ. Παυλόπουλος, προφανώς ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής, που έγινε την Πέμπτη, ελέω της αδίστακτης στάσης του Βερολίνου.
Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο έχει σκοπό να παρεμβαίνει, όποτε αυτός θεωρεί απαραίτητο, ιδίως για τα ζητήματα τα εθνικά και τα οικονομικά-κοινωνικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ