Εικόνες αποκάλυψης στη Νέα Υόρκη από τον κορονοϊό – χιλιάδες νεκροί, στήνουν ακόμα και υπαίθρια νεκροτομεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας. Η Νέα Υόρκη καθώς είναι πυκνοκατοικημένη και ο τρόπος ζωής οδηγεί σε συνωστισμό των πολιτών, με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού. Το πιο φρικτό; Στην Αμερική όποιος δεν έχει χρήματα, δύσκολα βρίσκει σωστή περίθαλψη.

Ισχυρό χτύπημα δέχονται οι ΗΠΑ από τον Covid-19. Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 3.000 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 163.000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

image

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο (163.429), ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έχουν φθάσει πλέον τους 3.008, με το ορόσημο των 2.000 θανάτων να έχει ξεπεραστεί από το περασμένο Σάββατο.

Χθες εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν -παρά τα περιοριστικά μέτρα- κατά μήκος του λιμανιού του Μανχάταν για να παρακολουθήσουν την άφιξη του USNS Comfort, του στρατιωτικού πλωτού νοσοκομείου χωρητικότητας 1.000 κλινών.

image

Την ίδια ώρα, στο διάσημο Central Park, ανθρωπιστικές οργανώσεις έστηναν τέντες για να χρησιμοποιηθούν είτε ως αυτοσχέδια νοσοκομεία για τους ασθενείς του Covid-19, είτε ως πρόχειρα νεκροτομεία για τα όλο και αυξανόμενα θύματα. 

Η πόλη της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ με περισσότερα από 33.000 κρούσματα και 1.218 νεκρούς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, αναμένεται να ανοίξει ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο συνεδριακό κέντρο Javits Center.

image

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο απηύθυνε χθες ισχυρή έκκληση προς τους επαγγελματίες του τομέα υγείας να μεταβούν στην πολιτεία και να βοηθήσουν το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας.

«Σας παρακαλώ, ελάτε τώρα στη Νέα Υόρκη. Χρειαζόμαστε βοήθεια» είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο Τζέικομπ Κ. Τζάβιτς στο Μανχάταν.

Το USNS Comfort αφίχθη χθες το πρωί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τη συρροή ασθενών του νέου κορωνοϊού.

image

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου και δήλωσε ότι «για τους πολίτες της πόλης, που έχει περάσει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, όλο αυτό τους τονώνει το ηθικό. Είναι πολύ συγκινητικό για όλους εμάς, έχουμε ανάγκη από βοήθεια».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού θα φτάσουν στην κορύφωσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση, επισήμανε πως, εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Οι ΗΠΑ είναι πλέον η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη.

https://www.zougla.gr/kosmos/article/o-koronoios-gonatizi-tin-ameriki

ΔΗΜΟΦΙΛΗ