Η Ευρώπη παρακάμπτει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν – Αποστολή υγειονομικού υλικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μηχανισμός συναλλαγών INSTEX δημιουργήθηκε από ευρωπαϊκές χώρες για να παρακάμψει τους μονομερείς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο Ιράν από την Ουάσινγκτον, καθώς οι ΗΠΑ απειλούσαν να χτυπήσουν όσους συναλλάσσονταν με την Τεχεράνη μέσω δευτερευουσών κυρώσεων.

Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσαν επισήμως τη σύναψη της πρώτης συναλλαγής INSTEX με το Ιράν, εξάγοντας ιατρικά προϊόντα στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Βερολίνο ελπίζει να ενισχύσει τον μηχανισμό και να πραγματοποιήσει περισσότερες συναλλαγές με την Τεχεράνη.
Τα νέα έρχονται αρκετούς μήνες μετά την ένταξη στον μηχανισμό της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, επιτρέποντας στις χώρες να παρακάμψουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.
Τα ιατρικά αγαθά αποστέλλονται στη χώρα εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία έπληξε σοβαρά το Ιράν, καθιστώντας το την χειρότερα πληττόμενη χώρα στην Ασία εκτός της Κίνας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, υπάρχουν πάνω από 41.400 κρούσματα στην Ισλαμική Δημοκρατία και ο αριθμός των νεκρών σήμερα ανέρχεται σε 2.757.
Ταυτόχρονα, οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση. Η Γερμανία έχει 67.000 μολυσμένους και 650 θανάτους, ενώ η Γαλλία έχει επιβεβαιώσει πάνω από 45.100 περιπτώσεις και πάνω από 3.000 θανάτους από τον ιό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ