Μια δέουσα αποστομωτική απάντηση, για ολίγους ανιστόρητους «Έλληνες» συμπατριώτες….

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

(Απαντά ο Αντώνιος Αντωνάς.)
ΠΕΡΙ ΒΑΥΑΡΩΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

….Που όνειρο τους είναι να φέρουν ένα Δ΄Ράϊχ στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενοι ακόμη και την δυστυχία όλου του κόσμου, που γονάτισε από την επάρατη πανδημία.
Γερμανοί! Ο κόσμος δεν γονάτισε, ούτε για να σας προσκυνήσει, ούτε για να του κόψετε το κεφάλι. Για ύστατη ικεσία γονάτισε, δόλιοι….και απάνθρωποι…
Ενδεικτικό άρθρο που δημοσιεύθηκε Πανελλαδικά.
Σχετικά με το «Γερμανική κτηνωδία»: Κατάσχουν μάσκες και ..
olympia.gr › 2020/03/25 › comment-page-1
Σχετικά με το «Γερμανική κτηνωδία … – ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
koukfamily.blogspot.com › blog-post_851
Ειδήσεις – Γερμανική κτηνωδία: Κατάσχουν… | Palo.gr
www.palo.gr › pagosmia-nea › germaniki-ktinwdia.
Η Γερμανία γυρνά την Ευρώπη στις πιο σκοτεινές εποχές. (Πηγή Olympia.gr.)
keimeno antonas merkel4
Μια συμπυκνωμένη απάντηση στους «ελαχίστους» Έλληνες φιλοβαυαρούς -φιλογερμανούς και υμνητές της «κ.» Μέρκελ.
Δεκάδες υποστηρικτικά σχόλια λαμβάνουμε για τα αποκαλυπτικά άρθρα, περί της αισχρής ανθελληνικής στάσης των Γερμανών, που μέχρι και σήμερα, εξοφλούν γραμμάτια έναντι της ανέκαθεν συμμάχου τους εγκληματικής Τουρκίας….Όμοιος, Ομοίω αεί πελάζει…..
Ενδεικτικό επιθετικό σχόλιο. Παρόμοιου περιεχομένου άλλα δύο – τρία…, στα οποία προς τιμή τους, απάντησαν δεόντως, άλλοι δεκάδες φίλοι αναγνώστες……
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟ….
«Το πρόβλημα των ηλιθίων δεν είναι, απλώς, ότι «καταπίνουν» κάθε ανοησία αλλά, δυστυχώς και την κατασκευάζουν ώστε να την …»καταπιούν» …αμάσητη! Δεν είναι οι Τούρκοι ευφυείς, απλώς, παίζουν «μονότερμα» ηλιθίους οι οποίοι νομίζουν ότι είναι και …Έλληνες, μη σεβόμενοι ούτε καν την φύση των πραγματικών Ελλήνων. Και ενώ το νεώτερο Ελληνικό κράτος αποτελεί δημιούργημα των Γερμανών, ήτοι, ενός Βαυαρού και των Γερμανών επιστημόνων που έφερε μαζύ του, οι ηλίθιοι τον εξεδίωξαν περιπίπτοντες στη ζούγκλα στην οποία ήσαν εθισμένοι, φθάνοντας σε σημείο να «δωρίσουν» τους …Γερμανούς στους Τούρκους και κατόπιν να ικανοποιούνται με κραυγές υστερίας κατά των …Γερμανών! Ο αντιγερμανισμός των ηλιθίων γραικύλων και διόλου «Ελλήνων» αποτελεί ακόμη ένα δείγμα κοινωνικής ψυχώσεως που καταδικάζει ό,τι λέγεται «Ελλάδα» σε σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης με πρόεδρο την …Σακελλαροπούλου!» ( Άγνωστο πως κόλλησε και το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου.)
Απαντά σχετικά και ο Μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης …για τους ξενόφερτους Βαυαρούς …, που έσωσαν την Ελλάδα….
Για την κατάντια της Ελλάδας, τις διχόνοιες και ζιζάνια, που οι ξένοι επέβαλαν και έσπειραν στο Ελληνικό λαό μετά την Επανάσταση του 1821, αλλά και εμείς μεταξύ μας, διότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης (1794-1864), έγραψε στα περίφημα απομνημονεύματα του, όπου γλαφυρά περιγράφει τις νικηφόρες μάχες, ηρωισμό και αυτοθυσία των Ελλήνων, αλλά και ωμά αναφέρει περί έριδων των Ελλήνων, αλλά κυρίως για τον ρόλο των ξενόφερτων Βαυαρών, που υπέσκαψαν μετά την Ελεύθερη Ελλάδα και έγινε έρμαιο τους και θύμα τους η ταλαίπωρη… μέχρι σήμερα….
keimeno antonas merkel5
(Μικρά αποσπάσματα)
Και προσθέτει ο Καπετάν Γιάννης ο Μέγας αγωνιστής και λαϊκός σοφός του 1821, με τους διαχρονικούς και προφητικούς του λόγους:
….Θεέ, συγχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν, που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την πατρίδα…Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Αμορόζα στα κρεβάτια τους την θέλουν…Και καζαντήσαν αυτοί με πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά στην άκρη…Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν την Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετή και πατριωτισμό. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία… Την Αγία πίστη, την ορθοδοξία θέλουν να μας σβήσουν, διότι η Φραγκιά δεν μας θελει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξο…Και εκάθησα και έκλαιγα για τα νέα νέα μας παθήματα….Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα…Δεν βλέπετε, που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα…Βοήθήστε διότι μας παίρνουν αυτοί οι Μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολυτίμητο τζιβαϊρικόν έχομεν, Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα, Μην αφήσετε ΄Αγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτατα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά απ΄αυτά που καταδέχθηκε ο Τούρκος… Εσύ Κύριε, θ΄αναστήσεις τους πεθαμένους Έλληνες τους απογόνους αυτονών των περίφημων ανθρώπων, όπου στόλισαν την ανθρωπότη μ΄αρετή…
Απόσπασμα των περίφημων απομνημονευμάτων του Γιάννη Μακρυγιάννη, τα οποία όποιος δεν διάβασε πραγματικά στερείται των λόγων του εθνικού Ευαγγελίου του Ελληνισμού…..
Μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη, πάρε μαύρο γιαταγάνι και έλα στη ζωή μας πίσω, το στραβό να κάνεις ίσο…..( Γκάτσος Νίκος.)
Και οι λόγοι του Αριστοτέλη στα Πολιτικά, για τους σχεδιασμούς όσων θέλουν την εξαφάνιση του Ελληνισμού και αφορούν τα αυταρχικά ή και τα δήθεν Δημοκρατικά, αλλά υποτελή στις Μεγάλες Δυνάμεις…καθεστώτα. Δεν διαφέρουν πραγματικά, από τα λόγια του Μακρυγιάννη ( Μικρά αποσπάσματα)
Επιδίωξη της τυρρανίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου, για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες…Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει…..κλπ
Και προσθέτει ο Πλάτωνας
Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος, από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν, πως είναι ελεύθεροι. ‘Οσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζωνται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους. Πλάτωνας 427-347 π.Χ,
Επί του θέματος……. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό και αφού οι ξένοι πλέον ποδηγετούσαν την απελευθερωμένη με θυσίες ΕΛΛΗΝΩΝ… ΕΛΛΑΔΑ, ο τιμημένος οπλαρχηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στις 20 Μαρτίου 1834 παραπέμπεται μαζί με τον συναγωνιστή του Δημήτριο Πλαπούτα σε δίκη για …Εσχάτη προδοσία κατά του βασιλέα Όθωνα τον οποίο οι ξένοι επιβάλαν. Η δοτή Βαυαρική αντιβασιλεία, δεν ανεχόταν τις αντιδράσεις των αγωνιστών υπέρ του *Καποδίστρια…και υπέρ οριστικής Ελευθερίας. Ο Γέρος του Μωριά μαζί με τους Πλαπούτα, Τζαβέλλα, Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς αγωνιστές, επί εσχάτη προδοσία! Ποινή Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα, εκτέλεση στην λαιμητόμο! Ο Γέρος ωδηγείται στις σκληρές φυλακές Παλαμιδίου, στο Ναύπλιο εν αναμονή της εκτέλεσης και φυλακίζεται σε ένα μπουντρούμι 2Χ3.
( Όταν με τον γιό μου επισκεφθήκαμε και μπήκαμε στο «σεντούκι» φυλακή, του τιμημένου ήρωα, ούτε 5 λέπτα δεν αντέξαμε!)
*Καποδίστριας Ιωάννης Αγωνιστής και ένας από τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας από 18 Ιαν.1828 – 27 Σεπτ. 1831 – Γεν.10 Φεβ. 1776. Δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτ. 1831.
Γράφει ο Κολοκοτρώνης:
«Μ’ έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή ( Οι Βαυαροί…), χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ’ έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ’ το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που ‘χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».
Ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά την εγκληματική απόφαση εξανάγκασε τους Βαυαρούς μετά από πολύμηνο φυλάκιση των αγωνιστών να μετατρέψουν τις ποινές σε ισόβιο κάθειρξη…! Oταν ο Όθωνας ενηλικιώθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις του λαού απένειμε χάρη…Οι Καπεταναίοι αγωνιστές στάθηκαν όρθιοι και δεν προσκύνησαν ποτέ τους ξένους! Ούτε χάρη δεν ζήτησαν…
keimeno antonas merkel6
Ο Οπλαρχηγός Γέρος του Μωριά αγέρωχος και ανυποχώρητος. Τους Τούρκους δεν προσκύνησε, στους Βαυαρούς θα γονατούσε…;
Το πιο ισχυρό όπλο στη γη είναι η φωτιά της ανθρώπινης ψυχής. Field Marhal.
Οι ήρωες και αγωνιστές είναι απαραίτητοι μόνο στους αγώνες για Ελευθερία…Μετά από αυτό γίνονται πάντα μπελάς και επικίνδυνοι για τους πολιτικούς, που οι άκαπνοι αναλαμβάνουν τα ηνία και καταδιώκουν αυτούς που τους πρόσφεραν τα μεγαλεία…Και όπως ο μεγάλος μας ποιητής Στρατήγης γράφει, για τους τιμημένους αγωνιστές, που τελικά καταντούν ζητιάνοι, μετά τους ηρωικούς τους αγώνες, διότι με κάλπικο νόμισμα και όχι μόνο, ανταμείβονται… Ένας ρακένδυτος αγωνιστής ζητά βοήθεια μετά την απελευθέρωση και βάναυσα τον διώχνουν από Υπουργείο…Τους λέει…«΄Αν οι ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, τότε οι καπετάνιοι σαν και σας, δεν θα φορούσαν στέμμα….»
Ο Αριστοτέλης ( 384 – 322 π.Χ.), έγραψε για το αρχαίο Ελληνικό Έθνος, όταν μεσουρανούσε…. ενωμένο.
Απεκρίθη εκ παλαιοτέρου του βαρβάρου έθνεος το ελληνικόν εόν και δεξιώτρον και ευηθείοις ηλιθίου απηλλαγμένον μάλλον.»
Από παλιά το ελληνικό έθνος διακρίθηκε από τους βαρβάρους, αφού ήταν πιο ικανό και απαλλαγμένο από ηλιθιότητα ( Όταν ήταν ενωμένο)
Ελεύθερον διατελεί και βελτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας. Ελεύθερα ζει και άριστα διοκείται (το αρχαίο γένος των Ελλήνων) και θα μπορούσε να κυριαρχήσει ( παγκόσμια ) ….Αν ήταν πολιτικά ενωμένο! Φευ!
Και περί ενότητας:
Η ισχύς εν τη ενώσει. Αίσωπος
Ομονοούντων αδελφών συμβίωσιν παντός τείχους ισχυροτέρα είναι. Αντισθένης.
Από ομονοίης τα μεγάλα έργα. Δημόκριτος.
Un Concordia, ibi Victoria. Όπου ενότητα εκεί και νίκη. Λατινικό ρητό.
Έριν Μίσει. Περίανδρος.
Η Διχόνοια σύμμαχον έχει το διαίρει και κυβέρνα.
Και συνεχίζω με ενδεικτική αναφορά συνοπτική περί Βαυαρών δοτών πρώτων Βασιλέων της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση…και γενικά για την μισητή συμπεριφορά των ξένων έναντι της Ελλάδας, που εφάρμοζαν πάντα το Διαίρει και βασίλευε και αν δεν μπορούσαν να διαιρέσουν, τότε εξολόθρευαν τους αγωνιστές πολέμιους τους…
( Ίδε ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Google.)
Προστίθεται, ότι ο ανήλικος δοτός πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας Otto Friedrich Ludwing von Wittelsbachch (Όθωνας), από το Σάλτσπουργκ της Αυστρίας της δυναστεία Γλυξμβούργων, με την άφιξη του στο Ναύπλιο, στις 25 Ιαννουαρίου 1833 σε ηλικία 17 ετων με συνοδεια 3 κηδεμόνων Βαυαρών αντιβασιλέων ( Συνθηκη Λονδίνου 1832 των Μεγάλων Δυνάμεων) έφερε μαζί του αρχικά 3500 πάνοπλους Βαυαρούς, μετά ακολούθησαν άλλες χιλιάδες πραιτωριανοί ενισχυμένοι από πολυεθνικό στρατο των Μ.Δ., οι οποίοι κατέπνιξαν στο αίμα όλες τις εξεγέρσεις των «Ελεύθερων Ελλήνων».
Π.χ. Εξέγερση Μάνης όπου οι Μανιάτες επέφεραν συντριπτική ήττα στους Βαυαρούς1833, αλλά πλήρωσαν βαρύ τίμημα αίματος…
Εξαθλιωμένοι αγωνιστές στο Ναύπλιο ζητούν τρόφιμα για να μην πεθάνουν της πείνα. Η Βαυαρική αντιβασιλεία αποστέλλει υπέρτερο στρατό και αφού τους αιχμαλωτίζει τους βασανίζει αισχρά…
Σφαγές αγωνιστών Μεσσηνία1834, Ακαρνανία 1836 κ.ά.π.
Διαβόητο ήταν το σώμα μισθοφόρων αλιτήριων Γερμανών, για τις βιαιοπραγίες κατά του Ελληνικού λαού… Γράφει ο Βαυαρός αξιωματικός Χριστόφορος Νέζερ. «Αλλά και το ποιόν των Βαυαρών στρατιωτών, δεν ήταν το καλύτερο, κατά το μεγαλύτερον μέρος του αποτελέσθη εξ αλητών… εκ του συρφετού του γερμανικού λαού».
Και οι προκλήσεις μέχρι σήμερα των Γερμανών…ο Υπουργός Εσωτερικων της Γερμανίας ( CSU ) Χορστ Ζεεχόφεν δήλωσε πρόσφατα: Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα…Ίσως να ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό…»
Και τα πρώτα διατάγματα… , η διάλυση των ελληνικών ταγμάτων και σωμάτων των οπλαρχηγων, που έφεραν την ελευθερία στην Ελλάδα και η δίωξη τους, ακόμη και δολοφονία τους …Νέα κατοχή…..
Αφυπνισθείτε Έλληνες…Περήφανοι και ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα αντιμετωπίσουμε και σήμερα όλες τις δυσκολίες και δεινά τα προερχόμενα, από τους άσπονδους συμμάχους, αλλά και την επάρατη πανδημία, με αυτοθυσία για να σώσουμε τα παιδιά μας …την Ελλάδα μας … Οι Έλληνες μόνο για Υστάτη Ικεσία θα γονατίσουν και στους νεκρούς τους….
Έγραψε και λάλησε ο Μέγας Γιάννης Ρίτσος….
Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, ―εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,
Να τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.
Γράφει ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός ( Αποσπάσματα )
«Η διχόνοια που βαστάει/ ένα σκήπρο η δολερή/ καθενός χαμογελάει/ «πάρ΄το» λέγοντας « και συ»./ Κειο το σκήπτρο, που σας δείχνει/ έχει αλήθεια ωραία θωριά/ μην το πιάσετε γιατί ρίχνει/ εισέ δάκρυα θλιβερά.»…..
Στο αίμα αυτό, που δεν πονείτε,/ για πατρίδα, για θρησκειά,/ σας ορκίζω αγκαλισθείτε,/ σαν αδέλφια γκαρδιακά./ Πόσο λείπει στοχασθείτε,/ πόσο ακόμα να παρθεί,/ πάντα η νίκη, αν ενωθείτε,/ πάντα εσάς θ΄ ακολουθεί…»
Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια για τους ανιστόρητους, προς γνώση και επιμόρφωση…και αναμένω «επώνυμα» τα επιθετικά τους νέα φιλογερμανικά σχόλια…..
Αντώνιος Αντωνάς
Συγγραφέας
www.ledrastory.com cyprushellenicablogspot.com
Πρόσθετο σχόλιο ….
Υ.Γ. Και επειδή αναφερθήκαμε μόνο για τις σημερινές πράξεις και ημέρες των Γερμανών τις τραγικές ετούτες μαύρες μέρες τις πικροκαημένες ….
Θα προσθέσω μόνο για τους τυχόν ανιστόρητους φιλογερμανούς (διότι όποιος λαός δεν διδάχθηκε από την ιστορία του είναι αναγκασμένος να υποστεί ξανά εθνικές καταστροφές )ότι και πριν 80 περίπου χρόνια κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ ( Θα παραβλέψω τις ολέθριες επιπτώσεις για Ελλάδα και στον Α΄ΠΠ.), με την εισβολή και κατοχή της Ελλάδας στάχτες και συντρίμμια άφησαν πίσω τους, οι Γερμανοί ΝΑΖΙ.. Αποχωρώντας δε καταλήστεψαν και το Ελληνικό *Θησαυροφυλάκιο, αλλά και έκλεψαν αμύθητους Ελληνικούς θησαυρούς.
Η φτωχομάνα Ελλάδα περήφανα έζησε μέχρι σήμερα στη φτώχεια της και ποτέ δεν έλαβε ούτε ένα μάρκο σαν αποζημίωση…. Αχ, αυτός ο δυστυχισμένος ο λαός, ο καλός και αγαπημένος, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος ( Σολωμός)
Το ύψος τους κατά το 2010 ατόκως ήταν 162 δισ. ευρώ (7,1 δισ. δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις και 3,5 δισ. δολάρια για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 και 54 δισ. ευρώ το 2010 ατόκως αντίστοιχα, σύμφωνα με απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής Παρισίου το 1946).
Η Γερμανία δεν εξόφλησε τις αναγνωρισμένες οφειλές της προς την Ελλάδα, έχοντας εξοφλήσει όλες τις αντίστοιχες οφειλές των άλλων χωρών. Τα ποσά αυτά δεν παραγράφηκαν, ούτε μπορούν να παραγραφούν, όντας αναγνωρισμένες οφειλές με διεθνείς συμφωνίες-συμβάσεις και αρκεί η έγγραφη απαίτησή τους από την ελληνική.
keimeno antonas merkel7
Σε περίπτωση άρνησης καταβολής τους από τη Γερμανία, η Ελλάδα στοιχειοθετεί δικαίωμα προσφυγής στα διεθνή δικαστήρια και αναμφισβήτητης δικαίωσής της.
Οι γερμανικές επανορθώσεις ξεπερνούν τα 400 δισ. ευρώ, με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις…
Η αγωνιστική πατριωτική υπερκομματική ΕΣΔΟΓΕ έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα για την διεκδίκηση των δίκαιων και νόμιμων αποζημιώσεων στην Ελλάδα από την Γερμανική Κυβέρνηση.
Πρωτοπόρος ο αείμνηστος πατριώτης ΕΛΛΗΝΑΣ Μανώλης Γλέζος.
Παρένθεση ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ…..
keimeno antonas merkel8
ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ,
Μας έφυγες, ετούτες τις μαύρες τις στιγμές, τις πικροκαημένες,
π΄ανάγκη τόση είχαμε να ζεις, να σε ακούμε, για να διδαχθούμε.
Η μόνη τιμή προς ΕΣΕ, είναι κατ΄ελάχιστο, οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ να σε μιμηθούμε.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ…. ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
Αιωνία σου η μνήμη.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
* Όπως όλα τα θησαυροφυλάκια των χωρών που κατέκτησαν …και αυτά τα κλοπιμαία ήταν το ….Κεφάλαιο κίνησης και ανασυγκρότησης της ηττημένης κατά τα άλλα Γερμανίας…, ενώ οι λαοί που κατέκτησε τους παιδεύουσι οι αμαρτίες και τα εγκλήματα των Γερμανών. Και η Γερμανία ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κατακυριεύει με την δύναμη πλέον της οικονομικής της ευρωστίας…. με την ανοχή των νικητών του Β΄ΠΠ …..Και σήμερα εκμεταλλευόμενη τον ανείπωτο πόνο και δράμα του κόσμου δυστυχώς απάνθρωπα συμπεριφέρεται…. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη σήμερα πολύπαθη Ευρώπη….Και μιλούν κάποιοι για Fake news και ανθρωπιά της Γερμανίας του Δ΄Ράϊχ….. Διαβάστε και την Παγκόσμια Ιστορία, αλλά και την Ελληνική…..
Τα πιο κάτω είναι αυτονόητου περιεχομένου και συμπερασμάτων……
Αποσπασματικές πληροφορίες από επίσημα διεθνή στοιχεία και έρευνες.
Βαρύς ήταν ο φόρος του αίματος για την Ελλάδα από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα σε απόλυτα νούμερα και στην πρώτη πεντάδα, παγκοσμίως, σε ότι αφορά τους νεκρούς ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Σοβιετική Ένωση και Γερμανία, που ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών τους ήταν στα πεδία των μαχών, η Ελλάδα είχε από τις υψηλότερες απώλειες σε άμαχο πληθυσμό λόγω της τριπλής κατοχής από την συμμαχίας του άξονα. ( Ιταλίας, Γερμανικής και Βουλγαρίας…) Όπως αποδεικνύεται με βάση τα διεθνή στοιχεία, η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες από ότι χώρες που πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο, όπως η Ιταλία, Βρετανία και οι ΗΠΑ αλλά και χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό που αντιστάθηκαν στον Άξονα, όπως η Γαλλία. ( Ίδε Β΄ΠΠ νεκροί Έλληνες, google)
Συγκεκριμένα η Ελλάδα με πληθυσμό 7,22 εκατ. πριν μπει στον πόλεμο, είχε απώλειες 35.100 ζωών στα πεδία των μαχών, 171,800 από άμαχους που σχετίζονται με πολεμικές δράσεις (π.χ. εκκαθαρίσεις πληθυσμών) ενώ οι απώλειες από τις συνθήκες ασιτίας και κακουχίας εκτιμώνται μεταξύ 500.000 και 700.000.
Σημειώστε ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.
Συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες) Ενδεικτικά, διότι οι νεκροί από πείνα και οι οποίοι πέθαναν μόνοι και αβοήθητοι και ο αριθμός είναι άγνωστος….
Β΄ΠΠ. Ποσοστά νεκρών ανά χώρα.
Ελλάς 10% (750.000)
Σοβ. Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%
ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ελλάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Αυτά….και άλλα μύρια περί Βαυαρών και Γερμανών…..
Αντώνιος Αντωνάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ