Γαλλική αγανάκτηση από τις unfair πρακτικές των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές κατά των ΗΠΑ και των πρακτικών που ακολουθούν, όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στη μάχη κατά του COVID-19. Μια στάση που όπως φαίνεται δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα.

COVID-19: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την παροχή βοήθειας Κινέζου μεγιστάνα στην Κούβα
Οι ΗΠΑ εξαγόρασαν ένα μαζικό φορτίο κινεζικών μασκών την ύστατη στιγμή στο αεροδρόμιο, καθώς η μεταφορά των απαραίτητων προστατευτικών εργαλείων επρόκειτο να ξεκινήσει για τη Γαλλία, δήλωσε ο επικεφαλής μιας γαλλικής περιφέρειας στο RT.
Αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού, η Γαλλία στράφηκε στην Κίνα για να προμηθευτεί τις πολύ απαραίτητες μάσκες προσώπου.
Μετά τη θέσπιση νόμου εκ μέρους της γαλλικής νομοθεσίας για την επείγουσα ιατρική κατάσταση, οι τοπικές αρχές μπόρεσαν να δώσουν μια παραγγελία για τον εξοπλισμό στην Κίνα, πληρώνοντας μάλιστα προκαταβολικά.
Συνολικά, η περιφέρεια του εν λόγω επικεφαλής και άλλες περιοχές, παρήγγειλαν περίπου 60 εκατομμύρια μάσκες, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της νοτιοανατολικής περιοχής Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, Renaud Muselier.
“Οι μάσκες έχουν ήδη παραχθεί και βρίσκονται στην Κίνα. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα με την παράδοσή τους”, δήλωσε ο Muselier, προσθέτοντας ότι το φορτίο ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Γαλλία το βράδυ της Πέμπτης.
Η χώρα, όμως, συνάντησε απροσδόκητα προβλήματα εφοδιαστικής και μη φιλικό ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε ο Muselier.
“Σήμερα το πρωί στην Κίνα, οι Αμερικανοί αγόρασαν τη γαλλική παραγγελία με μετρητά ακριβώς την τελευταία στιγμή. Το δεσμευμένο από τη Γαλλία αεροσκάφος, αναχώρησε μετά για τις ΗΠΑ”.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fgqBYid3vb4&w=813&h=480]
.
Οι τοπικές αρχές θα πρέπει τώρα να παραμείνουν σε μεγάλες εταιρείες εφοδιαστικής, δήλωσε ο Muselier, για να διασφαλίσουν ότι το φορτίο δεν θα εξαγοραστεί ξανά στην περιοχή φόρτωσης. Πρόσθεσε ότι η παράδοση αναμένεται τώρα αργότερα αυτήν την εβδομάδα.
Οι Αμερικανοί προσπαθούν να αποκτήσουν κάθε μάσκα που είναι ήδη διαθέσιμη, διακόπτοντας τις παραδόσεις σε άλλα έθνη, ανέφερε έκθεση της γαλλικής εφημερίδας Liberation. “Πληρώνουν τα διπλά και μετρητά, ακόμη και πριν δουν τα αγαθά”, ανέφερε μια ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα.
Οι ΗΠΑ είναι πλέον μακράν η χώρα που πλήττεται περισσότερα από την πανδημία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 έχει φτάσει τις 216.722 και ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 5.100.
Η Γαλλία έχει πληγεί με πάνω από 57.000 περιπτώσεις καταγεγραμμένες και πάνω από 4.000 νεκρούς (όλοι οι αριθμοί ενημερώθηκαν τη χρονική στιγμή της δημοσίευσης, 12:15).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ