Σωστή η ενέργεια του Μητσοτάκη να ζητήσει την αποβολή του ανθέλληνα Όρμπαν από το ΕΛΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 3Την αποβολή του ουγγρικού κόμματος Fidesz από το ΕΛΚ ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τουσκ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ και άλλους 11 επικεφαλής κομμάτων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.
Στην επιστολή επισημαίνεται η έντονη ανησυχία για τη νομοθεσία που πέρασε από το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας στις 30 Μαρτίου και η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση αυτής της χώρας να επεκτείνει επ’ αόριστον την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ επιτρέπει στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να κυβερνά με διατάγματα.
«Πρόκειται για σαφή παραβίαση των ιδρυτικών αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η μάχη κατά του covid-19 απαιτεί εκτεταμένα μέτρα, ωστόσο ο ιός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επ’ αόριστον», αναφέρεται στην επιστολή.
Επιπλέον, εκφράζεται η στήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθύνεται έκκληση για κοινή δράση των κρατών-μελών, ώστε η κατάσταση στην Ουγγαρία να αντιμετωπιστεί σθεναρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ