23/09/2021

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον κορωνοϊό

Κοντά στην δημιουργία ενός νέου φαρμάκου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού βρίσκονται Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι απομόνωσαν ορισμένα αντισώματα, τα οποία είναι «υπερβολικά αποτελεσματικά» στο να μπλοκάρουν τον ιό.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εκτίμησαν ότι ένα φάρμακο με βάση αυτά τα αντισώματα θα ήταν πιο αποτελεσματικό σε σχέση με άλλες υπό δοκιμή θεραπείες, αλλά έχει περιορισμούς ανάλογα με την ομάδα αίματος. Από τον Ιανουάριο, η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα, άρχισε να αναλύει αντισώματα από αίμα ασθενών που είχαν αναρρώσει από τον Covid-19. Έτσι, είχαν απομονώσει 206 μονοκλωνικά αντισώματα, που είχαν μεγάλη ικανότητα να προσδένονται στις πρωτεΐνες του ιού.
Στη συνέχεια, επιβεβαίωσαν ότι τα αντισώματα όντως εμποδίζουν τον ιό να «τρυπώνει» στα ανθρώπινα κύτταρα, καθώς βρέθηκαν τέσσερα αντισώματα που μπλοκάρουν τη λοίμωξη από τον κορωνοϊό και, από αυτά, τα δύο είναι «υπερβολικά καλά». Πλέον, οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να συνδυάσουν τα πιο αποτελεσματικά αντισώματα, ώστε ένα νέο φάρμακο να είναι πιο αποτελεσματικό σε περίπτωση μετάλλαξης του ιού.
πηγή: newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ