Ο τ. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας αποδομεί τον ρόλο της Γερμανίας και επικαλείται το άρθρο 122 της συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 3160Την ώρα που η Γερμανία επιχειρεί να επαναλάβει το έγκλημα που διέπραξε ε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά της Ελλάδας το 2010, εις βάρος αυτή τη φορά της μισής Ευρώπης, πότε ως αντιπρόεδρος της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας Βίκτωρ Κοστάντζο, αποδομεί τα επιχειρήματα των καρχαριών της ΕΕ.

Έχει μεγάλη σημασία αυτό που λέει ο αντιπρόεδρος. Αφού υποστηρίζει – και έχει απόλυτο δίκιο – ότι δεν χρειάζεται καμιά γραφειοκρατική πράξη για την έκδοση ευρωομολόγου, αφού αυτό μπορεί να γίνει βάσει του άρθρου 122 της συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει την έκδοση ευρωομολόγου ουσιαστικά για λόγους έκτακτης ανάγκης! Αυτό το άρθρο που μπορούσε να ενεργοποιήσει ο μειοδότης Παπανδρέου το 2010 αλλά δεν το έκανε όπως είχαμε αποκαλύψει.

Το άρθρο 122 όμως το έχει επικαλεστεί συγκεκριμένα ο Προκόπης Παυλόπουλος από το 2015 μάλιστα, όταν απαιτούσε την εφαρμογή του όχι μόνο για το ευρωομόλογο, αλλά και για την ίδια τη λειτουργία του ESM, Που όπως επανειλημμένα είχε τονίσει, το άρθρο αυτό επέτρεπε και για την ακρίβεια επέβαλε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης να λειτουργεί ως ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, προκειμένου η Ευρώπη να απαλλαγεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Και όπως είδαμε, ο Προκόπης Παυλόπουλος δικαιώθηκε όσον αφορά τον ESM, και τώρα δικαιώνεται από τον ίδιο τον τ. αντιπρόεδρο της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας, όσον αφορά την διασύνδεση του άρθρου 122 με το ευρωομόλογο, όπως ο τέως έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε σε όλες τις διεθνείς του παρεμβάσεις!

Φαίνεται ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, με Μπάμπη Παπαδημητρίου και Άρη Πορτοσάλτε να υμνούν τις προτάσεις και τις θέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου. Μην δούμε και τον Στέφανο Κασιμάτη να αλλαξοπιστεί τώρα στα γεράματα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ