Δέκα χρόνια βάζω πλάτη και τώρα μου λένε πάρε 800 να ζήσεις 45 μέρες! Που είναι Πολιτικοί και Τράπεζες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B3A2AFE7-1420-4EB1-8AF4-7771AA72454E
Τώρα 10 χρόνια βάζω πλάτη και πληρώνω τις Τράπεζες, δάνεια, τα πάντα, τώρα εμένα δεν με στηρίζει κανένας, μου λένε πάρε 800 ευρώ να ζήσεις. Πως θα ζήσω κύριε δυο παιδιά με 800 ευρώ για 45 μέρες; Που είναι οι υπόλοιποι που βοηθάνε; Δηλαδή ποιος βοηθάει από τι; Ποιος βοηθάει; Δεν έχω καταλάβει ποιοι βάζουμε πάλι πλάτη;

https://www.facebook.com/flashgrLife/videos/175297250109451/
Αγανακτισμένος πολίτης, οδηγός σχολικού λεωφορείου, ήταν καλεσμένος μέσω skype στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και αποκάλυψε την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια Ελληνες που είναι αυτή την στιγμή κλεισμένοι σπίτι τους, χωρίς εργασία και χωρίς εισοδήματα και χωρίς να γνωρίζουν τι μέλλει γεννέσθαι “Τώρα 10 χρόνια που βάζω εγώ πλάτη και πληρώνω τις Τράπεζες και πληρώνω τα δάνεια και πληρώνω τα πάντα, 10χρόνια τώρα εμένα δεν με στηρίζει κανένας, μου λένε πάρε 800 ευρώ να ζήσεις. Πως θα ζήσω κύριε με 800 ευρώ για 45 μέρες;”
«όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη και να βοηθήσουμε». Που είναι οι υπόλοιποι που βοηθάνε; Δηλαδή ποιος βοηθάει από τι; Ποιος βοηθάει; Δεν έχω καταλάβει ποιοι βάζουμε πάλι πλάτη;»
«Εμείς (οι σχολικοί οδηγοί) καθόμαστε από  τις  11 του μήνα Μάρτη,  10 Μαρτίου ημέρα Τρίτη ήταν η τελευταία μέρα που δουλέψαμε. Υπάρχει λοιπόν καταρχάς ένα κενό από τις  10 Μαρτίου, τελευταία ημέρα που δουλέψαμε  μέχρις τις  15 (ισχύει η ΠΝΠ) το οποίο δεν μας έχει διευκρινίσει κανείς   αν θα το πληρωθούμε από τον εργοδότη ή από το Κράτος. Έχουν μεριμνήσει για  800ευρω να πάρουμε από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου. Εγώ θα κάνω την εξής ερώτηση και θα γυρίσω να ρωτήσω ότι «Ποιος είναι αυτός ο οποίος μπορεί να ζήσει  45 μέρες με 800 ευρώ;» Αν μιλήσω για την δικιά μου οικογένεια , έχω δυο παιδάκια τα οποία είναι 3,5 και 2 χρονών , τα πάγια μου έξοδα εμένα  για δυο παιδιά το σουπερμάρκετ είναι τουλάχιστον 150 με 170 ευρώ την εβδομάδα φειδωλά, χωρίς υπερβολές , για τα απαραίτητα, γι αυτά τα οποία χρειάζεται για να επιβιώσουμε. Από κει και πέρα αν αυτό συνεχιστεί; Τι θα γίνει; Πως θα γίνει να επιβιώσουμε; Κι όχι μόνον εγώ κι άλλες οικογένειες δεν είμαι ο μοναδικός»
 
«Ολο αυτό τον καιρό από τις 10 του μήνα που κάθομαι ακούω συνέχεια ότι  «πρέπει να βάλουμε πλάτη»  και «πρέπει να βάλουμε πλάτη» να βοηθήσουμε, εννοείται πρέπει να ξεπεράσουμε όλο αυτό το πρόβλημα, που θεωρείται πρόβλημα υγείας με το καλό να φύγει αυτό κι ακούω  «όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη και να βοηθήσουμε». Που είναι οι υπόλοιποι που βοηθάνε; Δηλαδή ποιος βοηθάει  από τι; Ποιος βοηθάει; Δεν έχω καταλάβει ποιοι  βάζουμε πάλι πλάτη;»
«Άκουσα σήμερα το πρωί ότι έβγαλε μια αναγγελία ο Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος  να χαρίσουν τον μισό μισθό  στο Ταμείο για τον κορωνοϊό. Παρότρυνση έκανε. Η ΠΝΠ που κάναμε  για 50% μείωση της εργοδοσίας γιατί δεν ήταν παρότρυνση και ήτανε νόμος; Γιατί δεν βγάζει λοιπόν έναν νόμο για όλους τους βουλευτές, όχι μόνο του δικού του κόμματος να κόψουνε τον μισό τους μισθό και να τον προσφέρουν  στο Ταμείο για να βοηθήσουνε;»
«Από το 2008-2009 που έχει μπει αυτή η κρίση την έχω ζήσει στο πετσί μου με διάφορους τρόπους στις δουλειές που ήμουνα. Από κει και πέρα λοιπόν, εγώ ρωτάω και λέω , πάλι πρέπει να βάλω πλάτη εγώ , οι υπόλοιποι που είναι να βάλουνε πλάτη;»
 
«Θέλω να υπενθυμίσω κάτι. Δέκα χρόνια στην κρίση, έντεκα που καιγόμαστε έχουμε κάνει ανακεφαλαιποίηση στις Τράπεζες  παραπάνω από 10 φορές , ούτε αυτές βάζουνε πλάτη, ούτε οι μεγάλοι βάζουνε πλάτη, εμείς πρέπει πάλι να βάλουμε πλάτη. Τώρα 10 χρόνια που βάζω εγώ πλάτη  και πληρώνω τις Τράπεζες και πληρώνω τα δάνεια και πληρώνω τα πάντα, 10χρόνια τώρα εμένα δεν με στηρίζει κανένας, μου λένε πάρε 800 ευρώ να ζήσεις. Πως θα ζήσω κύριε με 800 ευρώ για 45 μέρες; Και δεν ξέρω και τι  μέλλει γενέσθαι αύριο μεθαύριο. Πιστεύεται ότι μπορώ ζήσω και να μεγαλώσω δύο παιδιά αξιοπρεπώς; Εγώ αγαπάω τον τόπο μου κι έμεινα εδώ, δεν έφυγα, δεν πήγα έξω, δεν πήρα το δρόμο της ξενιτιάς για να πάω να αφήσω τα πιο παραγωγικά μου χρόνια στο εξωτερικό σε άλλες χώρες . Εκατσα εδώ γιατί αγαπάω τον τόπο μου και τώρα με ξεπληρώνεται με αυτό το νόμισμα;  Πάρε αυτά για να μην πεινάσεις; Όχι κύριοι Δεν ξέρω ποια Πανεπιστήμια βγάλατε και ποια σχολεία σπουδάσατε, αλλά αυτό δεν είναι σωστό, δεν είναι καθόλου σωστό. Λυπηθείτε μας, σε εισαγωγικά λυπηθείτε μας, είμαστε άνθρωποι όχι ζώα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ