Δένδιας: "Η Τουρκία εξετέθη στην διεθνή κοινότητα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, με κύριο θέμα τη συμβολή των δομών της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και της παραπληροφόρησης στο θέμα του κορονοϊού, μίλησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ένταση σημειώθηκε κατά την Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις συνήθεις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τους Συμμάχους ότι, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης. Η Τουρκία, τόνισε ο υπουργός, εξετέθη στην διεθνή κοινότητα. Δέχτηκε από τουλάχιστον τέσσερις χώρες την υπενθύμιση σεβασμού των υποχρεώσεών της.
Οι καλές σχέσεις περνούν μέσα από την τήρηση των συμπεφωνημένων και του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι η Συμμαχία μεταξύ των χωρών δεν είναι κατά επιλογή. Αφορά όλα τα θέματα και όλους τους Συμμάχους. Δεν μπορεί η Τουρκία δεν ζητά βοήθεια για τη Συρία και να στρέφεται κατά μέλους του ΝΑΤΟ επειδή δεν συμφωνεί.
«Ο κ. Τσαβούσογλου τοποθετήθηκε οπότε απάντησα κι εγώ για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου των μεταναστών στα σύνορα», είπε ο κ. Δένδιας.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2yg-3bBsrsc&w=711&h=400]
.
Σχετικά με σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι πολλές χώρες στάθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι «η τουρκική πλευρά θέλει να βλέπει τα πράγματα με έναν τρόπο που την εξυπηρετεί και κυρίως να τα αναμεταδίδει με έναν τρόπο που την εξυπηρετεί» και συμπλήρωσε: «Στο ζήτημα του μεταναστευτικού υπάρχει μια ευρύτατη κατανόηση για τις ελληνικές απόψεις. Η Τουρκία είναι φανερό ότι σ’ αυτό το θέμα εξετέθη στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι αυτές οι ροές ενορχηστρώθηκαν απολύτως και ενισχύθηκαν από την τουρκική πλευρά. Εργαλειοποιήθηκε ο ανθρώπινος πόνος, αυτή είναι η αλήθεια και αυτό δεν είναι αποδεκτό στην κοινωνία του 21ου αιώνα. Ελπίζω, η τουρκική πλευρά να το δει καθαρά αυτό».
Τόνισε ακόμη πως η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο «είναι μια χρήσιμη επιχείρηση». «Ακόμα και μόνο σε επίπεδο παρατήρησης να υπάρχει το ΝΑΤΟ και να καταγράφεται με σαφήνεια τι συμβαίνει και πώς συμβαίνει αυτό και ποιος θα μπορούσε να είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό, είναι για την Ελλάδα εξαιρετικά σημαντικό» ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ