Τι συμβαίνει με τις προστατευτικές μάσκες στη Γαλλία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάσταση στη Γαλλία παραμένει κρίσιμη, με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνεται. Επιπρόσθετη ανησυχία προκαλούν τα γηροκομεία της χώρας. Την ίδια ώρα ασκείται κριτική για το θέμα της επάρκειας μασκών.

Με 471 θανάτους χθες, που είναι κάτι λιγότεροι από τους 509 προχθές, η Γαλλία έφθασε στους 4.503 νεκρούς. Πρόκειται για μια αύξηση της θνησιμότητας κατά 19% σε σχέση με την εβδομάδα 23-28 Μαρτίου. Στις 26.246 υπολογίζονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 6.489 είναι διασωληνωμένοι.
Για πρώτη φορά δόθηκαν επίσης και τα στοιχεία από τα γηροκομεία όπου οι θάνατοι από την αρχή της κρίσης έφθασαν στους 884 νεκρούς. Η σκληρή πραγματικότητα μεταφράζεται με συμφόρηση στα γραφεία κηδειών και συνέπεια να επιταχθεί από χθες, στη μεγάλη διεθνή αγορά φρέσκων προϊόντων Ρενζίς (Rungis ) κτίριο με ψύξη, για την υποδοχή των νεκρών, εν αναμονή ενταφιασμού ή καύσης.
Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων
Εν τω μεταξύ έχει φουντώσει η πολεμική γύρω από τις αρχικές κυβερνητικές δηλώσεις για τις μάσκες, σύμφωνα με τις οποίες δεν εθεωρούντο απαραίτητες για το πλατύ κοινό. Ήταν λόγω άγνοιας ή έγιναν εσκεμμένα για να καλυφθεί η έλλειψη;
Απαντώντας ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ καλύφθηκε πίσω από τις αρχικές υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Υποσχέθηκε παράλληλα την αύξηση παραγωγής χειρουργικών μασκών από γαλλικές εταιρείες που συμμετέχουν στην προσπάθεια, κατά 10 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα. Πρόσθεσε την επιπλέον παραγωγή 5 εκατομ. μασκών τρίτης κατηγορίας για να μοιρασθούν στους εργαζόμενους γενικά.
Η χαλάρωση των μέτρων, που είναι χωρίς ημερομηνία έναρξης για την ώρα, θα γίνει σταδιακά αφού προηγηθούν διαγνωστικά τεστ για τον ιό ή για τα αντισώματα όσων έχουν ήδη προσληφθεί.
πηγή: DW

ΔΗΜΟΦΙΛΗ