Υποθέσεις με οσμή κολοσσιαίου σκανδάλου, αποκρύπτονται πλήρως από τα κανάλια και τις εφημερίδες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσιογραφία της απόκρυψης

Του Γ. Λακόπουλου
Τρία θέματα κατάκλυσαν τα τελευταία 24ωρα τα ελληνικά ΜΜΕ:
Το πρώτο αφορά δημόσια καταγγελία από αρχηγό κόμματος της Βουλής ότι το ελληνικό δημόσιο θα πάρει δανεικά από τον ESΜ «για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια».
Σκάνδαλο καραμπινάτο. Αλλά είναι έτσι; Αμέσως όλοι οι δημοσιογράφοι έπεσαν επάνω στον Γιάννη Βαρουφάκη και τον σταύρωσαν να προσκομίσει τα τεκμήρια της καταγγελίας του -αν δεν θέλει να θεωρηθεί συκοφαντία. Αρχηγός κόμματος είναι όχι περαστικός.
Το δεύτερο θέμα δημιουργήθηκε από μέλος της κυβέρνησης που κάλεσε από τον επίσημο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους Έλληνες τώρα που βρίσκονται σε καραντίνα να σκάσουν «μόνο 5 ευρώ» στη σχολή του για να μάθουν τα παιδιά τους… αρχαία ελληνικά».
Δεκάδες δημοσιογράφοι σχολιάζουν στα μέσα που εργάζονται αυτή την υπουργική πρωτοβουλία. Άλλοι ρωτούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά από αυτό έχει ακόμη την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.
Το τρίτο θέμα έρχεται από πρώην υπουργό και είναι διπλό. Στη μια πλευρά έχει την καταγγελία του ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε να εισάγει… πρόσφυγες από τη Λιβύη στην Κρήτη, που θα γίνει έτσι αποθήκη ψυχών από την Αφρική.
Και στην άλλη αποκάλυψή του λέει ότι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να είναι σε διεθνή ανυποληψία: το ΝΑΤΟ συγκρότησε ομάδα για μέλλον οργανισμού και στρατηγική του αφήνοντας έξω Ελλάδα και έχοντας μέλος Τουρκία».
Αμέσως οι δημοσιογράφοι έσπευσαν στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που έκανε αυτές τις αποκαλύψεις, αλλά και τον ενεργεία υπουργό Νίκο Δένδια για εξηγήσεις.
Δεν έχει προηγούμενο ο χαμός που γίνεται αυτές τις μέρες σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ιστοσελίδες και ραδιόφωνα με αυτά τα θέματα.
Το σώμα των Ελλήνων δημοσιογράφων αντιλαμβάνεται ότι εκτός από την επιδημία υπάρχουν και άλλα θέματα και ενημερώνει τον ελληνικό λαό.
Αν όσοι διαβάζουν το κείμενο θεωρήσουν ότι αναφέρεται σε ανύπαρκτα θέματα επειδή δεν έχουν δει τίποτε από όλα αυτά στα ΜΜΕ, θα τα χαλάσουμε.
Δεν τα είδαν, αλλά υπάρχουν. Απλώς τα περισσότερα ΜΜΕ τα κρύβουν. Δεν θα τα αξιολογήσουν ως σημαντικά για έρευνα και δημοσίευση.
Είναι τα ίδια ΜΜΕ που νομίζουν ότι ενημέρωση για την επιδημία είναι να μεταφέρουν στα τυφλά όσα ανακοινώνουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και να μην τους ενοχλούν με ερωτήσεις που δεν τους αρέσουν.
Είμαστε σε περίοδο δημοσιογραφίας της απόκρυψης.
Τα προαναφερόμενα θέματα είναι απλώς χαρακτηριστικά δείγματα. Καθημερινά θάβονται σημαντικές ειδήσεις που δεν βολεύουν την κυβέρνηση και αναδεικνύεται ό,τι συνιστά θριαμβολογία για την ίδια.
Μα πρέπει να γράφονται όλα τέτοιες ώρες;
Φυσικά. Ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να συνδράμει την κυβέρνηση στη δουλειά της. Είναι να αναζητά την αλήθεια και να τη μεταφέρει, να σχολιάσει και να ασκεί κριτική. Χωρίς να παραλείπει την υποχρέωση υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας, των δημοκρατικών θεσμών και των πανανθρώπινων αξίων.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από δημοσιογράφους που βγάζουν τους εισαγγελείς που ερευνούν ένα σκάνδαλο «σκευωρούς» και αποφαίνονται ότι οι ερευνώμενοι είναι θύματα και αγγελούδια.
https://www.anoixtoparathyro.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%88%CE%B7%CF%82/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ