14/04/2021

Ανασύνταξη από την πρόσφατη κρίση

Array
Τις τελευταίες μέρες που πάει να καταλαγιάσει η σκόνη από τις ταραχές στην Αθήνα επιχειρείται μια προσπάθεια ανάλυσης των αιτίων που οδήγησαν στο ξέσπασμα. Ως γνήσιοι έλληνες, ευτυχώς ή δυστυχώς δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι οι ταραχές είναι κάτι που οφείλεται σε κάτι συγκεκριμένο. Έτσι υπάρχει η ερμηνεία του έξωθεν αποσταθεροποιητικού δάκτυλου, εκείνη της γνήσιας λαϊκής οργής, εκείνη που υποστηρίζει ότι τα επεισόδια είναι μέσο παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, της Siemens κλπ.
Νομίζω ότι δεν έχει τόσο νόημα να ψάχνουμε τι υποκίνησε όλες αυτές τις ταραχές ζητούμενο είναι να δούμε τι μπορούμε να αποκομίσουμε σαν λαός και σαν κοινωνία από τα γεγονότα. Προσωπικά πέρα από το δίκαιο ή το άδικο των κουκουλοφόρων, πιστεύω πως έχουμε μπροστά μας μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Μια ευκαιρία για αυτοκριτική, μια ευκαιρία να βάλουμε την κοινωνία μας, εν τέλει τον τρόπο ζωής μας στο μικροσκόπιο. Πώς δηλαδή από το ρουσφετάκι, από την κουτοπονηριά του καθενός μας, από το πώς παρκάρουμε, από το φακελάκι που εμείς συχνά το προτείνουμε στο γιατρό, γιγαντώνεται ένα σύστημα, ένας τρόπος ζωής που θρέφει τη δυσαρέσκεια των νέων και των μη προνομιούχων κοιτάξουμε μέσα μας θα δούμε ότι πάσχουμε από έλλειψη συλλογικής συνείδησης… ατομικισμός των μεγάλων, των βολεμένων, αυτό εισπράττουν οι πιτσιρικάδες.
 

Διάβασα σε ένα blog μια ανάρτηση με τίτλο «ανοιχτή επιστολή στους αντιεξουσιαστές» και παραθέτω μερικά αποσπάσματα:…..

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι ενάντια στην πόλωση και την καχυποψία προς την υγιή εξέγερση του νέου και προς τις διεκδικήσεις του. Δεν πρέπει να νικήσει για ακόμα μια φορά ο στρουθοκαμηλισμός και οι δυνάμεις της συντήρησης. Το λάθος θα είναι να χωριστούμε σε «φιλήσυχους πολίτες» και «ταραχοποιά στοιχεία – αλήτες». Δεν πρέπει να ενοχοποιηθεί συλλήβδην η αμφισβήτηση. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα έχουν κερδίσει οι κουκουλοφόροι και η τρομοκρατία τους. Οι βλακ μπλοκ. Αυτοί δηλαδή που καταλύουν τον πολιτικό λόγο. Προτιμούν την καταστροφή από τη δημιουργία που είναι σαφώς πιο δύσκολη. Και κάτι άλλο, σπάστε τις τιβι και ανοίξτε κανένα blog.Δείτε τι τους χαλάει εκεί στα κανάλια και βγάλτε συμπέρασμα. Η αντίδραση αυτού του ανθρωπάριου τα λέει όλα.

 

Δεν μπορώ να ξέρω αν εμπλέκονται ξένες δυνάμεις στα επεισόδια, όλα είναι πιθανά, πιστεύω πως ναι αλλά ας μην αδικούμε τους εαυτούς μας δύσκολα οι ξένοι θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο μπάχαλο από εμάς τους πρωταθλητές του σπορ…Ο θάνατος του παιδιού αν δεν ψάξουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε όλη αυτή την έκρηξη θα πάει χαμένος. Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ρήση του JFK στο λόγο που εκφώνησε το 1961 : Μη ρωτάτε την πατρίδα σας τι μπορεί να κάνει για εσάς. Αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την πατρίδα σας…Και τέλος το προπατορικό ερώτημα : Can you make an omelette without breaking some eggs?
Ίσες Αποστάσεις

www.taxalia.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ