18/01/2021

Πως οι ράδιο Αρβύλα σαρώνουν τα πάντα στο YouTube.Το Κόλπο γκρόσο του Κανάκη και η σφαγή με τον Αρναούτογλου. #radioarvyla #livetonight

Πως η επέλαση των ράδιο αρβύλα στο YouTube ξεκίνησε έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον τους από τα πρώην κανάλια στα οποία εργαζόντουσαν, καθώς κατάφεραν αυτό που τα κανάλια προσπαθούσαν χρόνια τωρα, να κυριαρχήσουν στο YouTube.

Οι Ράδιο Αρβύλα έχουν καταφέρει να γίνουν μια τηλεοπτική συνήθεια σε βαθμό που έγιναν σαν την τηλεόραση τη συσκευή. Τους αφήνεις να παίζουν στο background, περνάς καλά και κάνεις και τις δουλειές σου.
Κι ως τέτοια συνήθεια, η οποία δεν φτιάχτηκε και με τίποτα ευτελή υλικά, μα με αξιοπρέπει και διαρκή προσπάθεια για ειλικρίνεια, ήταν δεδομένο πως το κοινό θα ήθελε να τους ξαναδεί φέτος. Ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν με τον ΣΚΑΪ, η αναμονή μετετράπη σε αδημονία.

Κανακης-Αρναούτογλου: Πώς οι πρώην κολλητοί έβγαλαν τα «μαχαίρια»
Ο Αντώνης Κανάκης έκανε την αρχή όταν χωρίς να αναφέρει το όνομα του Γρηγόρη αλλά «φωτογραφίζοντας» τον ουσιαστικά, του τα έχωσε από το «Βινύλιο».
Τον κατηγόρησε ότι αντέγραψε σχεδόν την εκπομπή του, για την ακρίβεια μίλησε για «ξεδιάντροπη αντιγραφή» χωρίς να αφήσει έξω από την κριτική και τον Antenna μιλώντας για «φτήνια».
Ο Αρναούτογλου απάντησε την επομένη μιλώντας για έναν κριτή και τιμητή των πάντων που αφού έσωσε την ελεύθερη τηλεόραση τώρα πήγε να σώσει και το You Tube.
Η φράση του περί του όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα που κατέληξε στο «δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και εμείς «να κάνουμε τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα και να ασχολούμαστε με μαλ@@@ες»

Κι αν το πρώτο τους βίντεο ως youtubers βγήκε τσάτρα πάτρα και φαινόταν ότι βρίσκονται έξω από τα νερά τους, πέρασε ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων στο οποίο προετοίμαζαν το πρώτο τους live και πήραν την απόφαση, εν μέσω καραντίνας, τα live να είναι καθημερινά. Μια ημέρα Αρβύλα με συγκεκριμένη σκαλέτα, τέσσερις ημέρες Βινύλιο με σενάριο “όπου μας βγάλει”.
Αυτές οι τρεις εβδομάδες όπου ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του βρίσκονται κάθε βράδυ στις 22:00 στις επάλξεις του Youtube, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια σύζευξη τηλεοπτικών εννοιών με το Youtube. Άλλωστε, κι οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι boomers και βρίσκονται σε έναν κόσμο που τους είναι μακρινός σε πολλά, όμως δείχνουν μεγάλη προσαρμοστικότητα και διάθεση να μάθουν όλα τα κόλπα.
Έχοντας και την καθοδήγηση μιας εταιρείας που είναι η κορυφαία στην Ελλάδα σε επίπεδο διαχείρισης των Youtubers, την Digital Minds, οι Ράδιο Αρβύλα εκμεταλλεύονται στο έπακρο την καραντίνα και χτίζουν ένα πολύ ιδιαίτερο κοινό με ταχύρρυθμα βήματα, ενώ όσο εκπαιδεύονται κι οι ίδιοι στα κόλπα εκπαιδεύουν και το κοινό τους. Με λίγα λόγια, είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα πάντα στο Youtube ως προς την Ελλάδα και να προσφέρουν και κάποιες κατευθύνσεις σε γνωστούς, από καιρό εδραιωμένους και επιτυχημένους youtubers.
Πρώτα και κύρια, αν το δούμε σε απόλυτους αριθμούς, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του έχουν πιάσει προβολές που η πλειονότητα των Youtubers θα ζήλευε. Δεν είναι μόνο το πρώτο Ράδιο Αρβύλα που έκανε μέσα σε μια εβδομάδα 800.000 προβολές, αλλά και το δεύτερο που μέσα σε 4-5 ημέρες έκανε μισό εκατομμύριο και το τρίτο που μέχρι την Πέμπτη είχε ήδη καβατζάρει τις 300.000.
Κάποιος γνώστης αυτής της αγοράς αντιλαμβάνεται πως στα ελληνικά δεδομένα τέτοιοι αριθμοί αγγίζουν την κορυφή, αφού δεν υπάρχουν πάνω από 2-3 youtubers που πιάνουν τέτοια νούμερα. Κι αυτοί όμως χρειάζονται τουλάχιστον μια εβδομάδα και βάλε, ανάλογα το περιεχόμενο του βίντεο. Ο Κοψιάλης για παράδειγμα είχε δύο σούπερ επιτυχημένα βίντεο στο youtube, που ξεπέρασαν το 1.5 μύριο, επειδή είχε δύο πολύ καυτά ονόματα, όπως την Τούνη.
Υπάρχει όμως ακόμα ένα πλεονέκτημα των Αρβύλα για να δημιουργήσουν ένα τρομερά συμπαγές δέσιμο με το κοινό, την λεγόμενη πιστότητα. Έχουν τα μέσα να παράγουν υλικό σε πολύ πιο συχνή βάση από κάθε άλλον youtuber, ενώ έχουν και μπόλικο υλικό απ΄αυτό που ετοίμαζαν για την τηλεοπτική εκπομπή εφόσον ξεκινούσαν στον ΣΚΑΪ.
Αν δηλαδή δει κανείς τα νούμερα που κάνουν οι 4 εκπομπές Βινυλίου, θα θεωρήσει πως υπερβάλλουμε και πως δεν πρόκειται για τρελά νούμερα. Κι όμως πρόκειται, γιατί τα 80.000 views για μια καθημερινή εκπομπή είναι πολλά. Δημιουργείται διασπορά από τόσο υλικό. Αν έμεναν σε μια εκπομπή την εβδομάδα, τότε ενδεχομένως να βλέπαμε άνετα εκατομμύρια προβολών.
Σίγουρα οι παρούσες συνθήκες είναι ιδιαίτερες και ευνοούν, όμως τους παρέχεται η ευκαιρία να δημιουργήσουν μια βάση από ένα κοινό που – κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα – δεν το συμπεριλαμβάνει κανένας άλλος youtuber.
Δεν είναι άγνωστο πως οι youtubers απευθύνονται σε ένα κοινό κατά βάση κάτω από τα 30, με πολλούς να έχουν ως στόχευση το 15-24 λ.χ.
Την ίδια στιγμή οι Ράδιο Αρβύλα πήραν σίγουρα μερίδιο απ΄αυτό το κοινό, αλλά έφεραν και στον κόσμο του youtube τους over 40-45. Πρόκειται για ένα κοινό που δεν είναι μαθημένο σε τέτοιο κόνσεπτ και που ενδεχομένως να μην έβρισκε τον εαυτό του σε κανέναν από τους υπάρχοντες youtubers. Πρόκειται εν ολίγοις για ένα διαδικτυακό κανάλι όπου οι digital natives υποδέχονται τους digital immigrants και συνθέτουν ένα μείγμα κοινού με πολλαπλά οικονομικά οφέλη για την παραγωγή των εκπομπών.
Αυτό, τόσο από την οπτική της δυναμικής της εκπομπής όσο και με διαφημιστικούς όρους είναι κάτι που μόνο οι Ράδιο Αρβύλα μπορούν να διαθέτουν στη φαρέτρα τους. Κι όλα αυτά είναι μια απλή ανάγνωση των αριθμών, των δεδομένων. Δεν μπαίνουμε καν στο κομμάτι του τι περιεχόμενο προσφέρουν, αν έχουν μπορέσει να εξελιχθούν, αν αυτό αρέσει ή όχι. Αυτά είναι κρίσεις ατομικές και υποκειμενικές, γι΄αυτό και δεν μπαίνουν στην κουβέντα.
Αν μπορώ να καταθέσω μια άποψη επ΄αυτού, έχοντας δει τις περισσότερες εκπομπές ώστε να μπορώ να εντοπίσω και το ηλικιακό κομμάτι του κοινού που προαναφέρθηκε, το Βινύλιο είναι ξεκάθαρα το όχημα της ψυχαγωγίας για τον Κανάκη και την παρέα του, ταιριάζει πολύ περισσότερο στην έννοια του Youtube. Το Ράδιο Αρβύλα είναι λογικό να μην έχει άλλο ταβάνι μετά από 14 χρόνια, όμως παραμένει άπταιστο παράγωγο των ανθρώπων του. Κι αυτή η κρίση βέβαια είναι πρώιμη, αφού μιλάμε για ανθρώπους που είναι youtubers σκάρτο ενάμιση μήνα.
Τέλος, είναι επίσης τρομερά σημαντικό πως είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν ζωντανές εκπομπές σε τέτοια συχνότητα. Κι είναι σημαντικό γιατί από μόνο του το κόνσεπτ «45άρηδες τηλεορασάκηδες γίνονται youtubers» είναι hit.
Ίσως λοιπόν ο Αντώνης Κανάκης θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν χρειάζεται να επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση, που είναι λογικό να μην έχει να τον ενθουσιάσει, ενώ την ίδια στιγμή στο Youtube η αρχή δείχνει ένα πεδίο δόξης λαμπρό που το χαρακτηρίζει ένα πολύ στέρεο έδαφος!
menshouse.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διεθνής διασυρμός για Μητσοτακη από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας απορρίπτει την πρόταση Μητσοτακη για πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες.Συγκεκριμένα η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκοσμιου οργανισμού υγείας συνιστά στις...

Μεγαλείο ψυχής από τον σταθμάρχη του Μετρό που ξυλοκοπήθηκε, μιλώντας για τους δράστες

Μεγαλειο ψυχής από τιν σταθμάρχη που ξυλοκοπήθηκε στην Ομόνοια από τους δυο νεκρούς καθώς χθες μιλώντας για τους δράστες ευχήθηκε να είναι καλά.Όσο αφορά...

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Αυτιάς εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη (Βίντεο)

Ποιος είδε τον Γιώργο Αυτιά και δεν το φοβήθηκε! Δεν ήξερε που να κρυφτεί ο Άδωνης Γεωργιάδης από την σκληρή κριτική που του έκανε, ενώ...

Αγρίεψε ο Μητσοτάκης και απειλεί βουλευτές και πολιτευτές

Επιτελείς του μεγάρου Μαξίμου προειδοποιούν βουλευτές και πολιτευτές ότι όποιος εκδηλώσει δυσαρέσκεια η ασκήσει δημόσια κριτική για την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ απλά...

Ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε καταγγείλει τον άνθρωπο που η Μπεκατώρου κατονομάζει ως βιαστή της!

Είναι πραγματικά συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο ολυμπιονίκης μας και κορυφαίος έλληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης, είχε καταγγείλει πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα τον Μάιο του...

F-16 VIPER: Στον αέρα η πρώτη Ελληνική «Οχιά»! Δικαίωση για τον Πάνο Καμμένο και υπεροπλία στον αέρα για την Ελλάδα!

Ημέρα δικαίωσης για τον Πάνο Καμμένο αλλά και για τους τούρκους που τον πολέμησαν λυσσαλέα. Ήξεραν τι έκαναν. Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι η διάρκειας 61...

Οι βλάκες οι ολλανδοί παραιτήθηκαν!

Το πόσο πιο έξυπνος είμαστε σαν λαός από τους ολλανδούς τους αμερικανούς που παριστάνουν τους προηγμένους, αποδεικνύεται από δύο γεγονότα.Το πρώτο είναι ότι σύσσωμη...

Μήνυμα – κόλαφος του αδερφού της Σοφίας Μπεκατώρου!

Με παρέμβαση του στο διαδίκτυο πριν λίγο ο αδερφος της Σοφίας Μπεκατωρου στέλνει ηχηρο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο:Ελπίζω κανείς βουλευτής/Δικηγόρος να μην αναλάβει την...

Ανελέητο κυνηγητό για τον σκοπιανό που έκαψε την βουλγαρική σημαία. Όταν καίνε ελληνικές, είναι Σάββατο

Η δυναμική αντίδραση από το σύνολο του πολιτικού συστήματος της Βουλγαρίας, για μία ενέργεια που στην Ελλάδα έχει καταντήσει συνηθισμένη, διδάσκει πως πρέπει να...

Φοβερές καταγγελίες, ντροπή των εφημερίδων, για τον Αριστειδη Αδαμόπουλο, «κορυφαίο» της Ιστιοπλοϊας

Γράφει ο Γιάννης ΝτάσκαςΠριν από την καταγγελία της πρωταθλήτριας -σημαιοφόρου της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο ντε Τζανέϊρο για τον βιασμό της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διεθνής διασυρμός για Μητσοτακη από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας απορρίπτει την πρόταση Μητσοτακη για πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες.Συγκεκριμένα η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκοσμιου οργανισμού υγείας συνιστά στις...

Μεγαλείο ψυχής από τον σταθμάρχη του Μετρό που ξυλοκοπήθηκε, μιλώντας για τους δράστες

Μεγαλειο ψυχής από τιν σταθμάρχη που ξυλοκοπήθηκε στην Ομόνοια από τους δυο νεκρούς καθώς χθες μιλώντας για τους δράστες ευχήθηκε να είναι καλά.Όσο αφορά...

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Αυτιάς εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη (Βίντεο)

Ποιος είδε τον Γιώργο Αυτιά και δεν το φοβήθηκε! Δεν ήξερε που να κρυφτεί ο Άδωνης Γεωργιάδης από την σκληρή κριτική που του έκανε, ενώ...

Αγρίεψε ο Μητσοτάκης και απειλεί βουλευτές και πολιτευτές

Επιτελείς του μεγάρου Μαξίμου προειδοποιούν βουλευτές και πολιτευτές ότι όποιος εκδηλώσει δυσαρέσκεια η ασκήσει δημόσια κριτική για την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ απλά...

Ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε καταγγείλει τον άνθρωπο που η Μπεκατώρου κατονομάζει ως βιαστή της!

Είναι πραγματικά συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο ολυμπιονίκης μας και κορυφαίος έλληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης, είχε καταγγείλει πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα τον Μάιο του...

F-16 VIPER: Στον αέρα η πρώτη Ελληνική «Οχιά»! Δικαίωση για τον Πάνο Καμμένο και υπεροπλία στον αέρα για την Ελλάδα!

Ημέρα δικαίωσης για τον Πάνο Καμμένο αλλά και για τους τούρκους που τον πολέμησαν λυσσαλέα. Ήξεραν τι έκαναν. Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι η διάρκειας 61...