Θετική στον κορoνοϊό μια τίγρης!

Η Νάντια, που φιλοξενείται στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, είναι το πρώτο ζώο του είδους της που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Η 4χρονη τίγρης της Μαλαισίας έχει ξηρό βήχα αλλά αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου της Εταιρείας Διατήρησης Άγριας Ζωής του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ.
Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να λάβουν δείγμα όταν η Νάντια και πέντε άλλα αιλουροειδή άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια αναπνευστικών προβλημάτων. Ωστόσο, επειδή απαιτείται γενική αναισθησία για να ληφθεί δείγμα από μια τίγρη, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να εξετάσουν μόνο ένα ζώο.
Τα υπόλοιποι «ένοικοι» του ζωολογικού κήπου δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Παρότι δεν έχουν πολύ όρεξη, οι γάτες του Ζωολογικού Κήπου του Μπρονξ είναι καλά και παρακολουθούνται από κτηνίατρο» τονίζεται στην ανακοίνωση, που παράλληλα υπογραμμίζει πως τα αιλουροειδή δεν είναι ληθαργικά.
«Δεν είναι γνωστό πως εξελίσσεται η ασθένεια αυτή στις μεγάλες γάτες, καθώς τα διάφορα είδη αντιδρούν διαφορετικά σε νέες νόσους. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα ζώα στενά αλλά αναμένουμε να αναρρώσουν πλήρως».
Τα ζώα κόλλησαν κορονοϊό από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος δεν εμφάνιζε συμπτώματα.
Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος έχει κλείσει για το κοινό από τις 16 Μαρτίου.
πηγή: sigmalive.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ