Ο σύμβουλος εμπορίου των ΗΠΑ προειδοποίησε δύο φορές σε ένα μήνα τον Τραμπ για την πανδημία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα πρώιμα στάδια της επιδημίας του κοροναϊού στο έδαφος των ΗΠΑ, ο Ντοναλντ Τραμπ επανειλημμένα αντέκρουσε τις ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της εξάπλωσης του ιού σε ολόκληρη τη χώρα.

Επί του παρόντος, οι Η.Π.Α. ηγούνται παγκοσμίως στον αριθμό των κρουσμάτων του COVID-19 και είναι τρίτες, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σε θανάτους που προκλήθηκαν από τον θανατηφόρο κοροναϊό.
Ο σύμβουλος εμπορίου των ΗΠΑ, Πέτρο Ναβάρο, στις 29 Ιανουαρίου συνέταξε ένα σημείωμα προειδοποίησης ότι ο νέος κοροναϊός θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη πανδημία, χτυπώντας ιδιαίτερα τους Αμερικανούς αν δεν ληφθούν μέτρα, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι το έγγραφο.
“Η έλλειψη ανοσοπροστασίας ή υφιστάμενης θεραπείας ή εμβολίου, θα άφηναν τους Αμερικανούς ανυπεράσπιστους στην περίπτωση ενός ξεσπάσματος μιας πλήρους επιδημίας του κοροναϊού στο έδαφος των ΗΠΑ. Αυτή η έλλειψη προστασίας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του κοροναϊού ως πανδημία πλήρους εμφάνισης, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών», φέρεται να αναγράφεται στο έγγραφο.
Τα ΜΜΕ είπαν ότι το σημείωμα φέρεται να κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν είναι σαφές εάν το διάβασε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Το υπόμνημα υποτίθεται ότι συντάχθηκε αφότου ο Trump διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι η κατάσταση ήταν «τελείως υπό έλεγχο», προσθέτοντας ότι εμπιστεύεται πλήρως την αναφορά της Κίνας για το ξέσπασμα.
Το τελευταίο σχόλιο του Trump άλλαξε δραματικά, μόλις ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 άρχισε να αυξάνεται σε αμερικανικό έδαφος.
Την ίδια στιγμή, μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία που γράφτηκε το σημείωμα, ο Trump ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας κοροναϊού και άρχισε να εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα, αγνοώντας την αντίθετη πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η δεύτερη προειδοποίηση
Σύμφωνα με αναφορά άλλου ΜΜΕ, του Axio επικαλούμενο το σχετικό έγγραφο, ο Navarro συνέταξε ένα νέο σημείωμα τον Φεβρουάριο σχετικά με την απειλή του ιού, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος της επιδημίας στις ΗΠΑ αυξανόταν και ότι η κλίμακα του θα μπορούσε να είναι τεράστια.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα μιας πλήρους εμφάνισης του COVID-19 που θα μπορούσε να μολύνει 100 εκατομμύρια Αμερικανούς, με απώλεια ζωής περίπου 1,2 εκατομμυρίων ψυχών», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο δεύτερο σημείωμα.
Ο σύμβουλος του Trump, σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποίησε στο σημείωμα για “τρισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομικές ζημιές” που θα μπορούσε να προκαλέσει μια πανδημία στην αμερικανική οικονομία.
Υπό το φως του κινδύνου, ο Navarro κάλεσε τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου να χρησιμοποιήσουν γρήγορα κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Οι ΗΠΑ μετρούσαν ως το βράδυ της Τρίτης συνολικά 386.800 κρούσματα και 12.285 θύματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ