Κάρφωσε την υποκρισία όλων ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ; "Η πλειοψηφία του #Eurogroup δεν υποστηρίζει τα ευρωομόλογα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν κάποιος λέει ότι τα τεράστια, άνευ προηγουμένου οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αφορούν την κάλυψη των ιατρικών δαπανών, το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι… “όταν το δάχτυλο δείχνει στο φεγγάρι, ο ανόητος κοιτάζει το δάχτυλο”…

Ο λόγος για τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ Wopke Hoekstra, ο οποίος φαίνεται να παίρνει τη σκυτάλη από τη Γερμανία και να είναι αυτός ο πλέον άκαμπτος της υπόθεσης. Μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του φυσικά.
Η άποψη του Ολλανδού περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης:
“Έχουμε να κάνουμε πρωτίστως με μια κρίση για την υγεία και είναι σημαντικό η Ευρώπη να διαθέσει κεφάλαια. Συμφωνήσαμε επίσης με την υποστήριξη της ΕΤΕπ για τις εταιρείες και τους επιχειρηματίες μας που παλεύουν να αντεπεξέλθουν. Η Ολλανδία ήταν και παραμένει αντίθετη με την ιδέα των ευρωομολόγων, πιστεύουμε ότι αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις για την ΕΕ. Θα πρέπει να εγγυηθούμε τα χρέη άλλων χωρών που δεν είναι λογικό. Η πλειοψηφία (σ.σ. δηλαδή;!!!) της Ευρωομάδας συμμερίζεται αυτήν την άποψη και δεν υποστηρίζει τα ευρωομόλογα.
Όσον αφορά τη χρήση του ESM δεν υπάρχει συμβιβασμός και ως εκ τούτου, οι ηγέτες πρέπει να αποφασίσουν για το θέμα αυτό. Ο ESM είναι δανειστής τελευταίας ανάγκης όταν οι χώρες βρίσκονται σε βαθύ οικονομικό πρόβλημα. Κατά την άποψή μας, η χρήση αυτού του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από ορισμένες προϋποθέσεις.
Λόγω της τρέχουσας κρίσης πρέπει να κάνουμε μια εξαίρεση και ο ESM μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνευ όρων για την κάλυψη των ιατρικών δαπανών. Για τη μακροπρόθεσμη οικονομική στήριξη θεωρούμε λογικό να συνδυάσουμε τη χρήση του ESM με ορισμένους οικονομικούς όρους”.
Ο Όλαφ Σολτς από την πλευρά του τολμά και μιλά για… ενότητα, την ώρα που η χώρα του κάνει ό,τι μπορεί για να ξεβρακώσει εντελώς τα πήλινα θεμέλια της ΕΕ.
“Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, η Ευρώπη πρέπει να σταθεί μαζί. Μαζί με τον Bruno Le Maire (σ.σ. Γάλλος ΥΠΟΙΚ), καλώ όλες τις χώρες του ευρώ να μην αρνηθούν να λύσουν αυτά τα δύσκολα οικονομικά ζητήματα και να επιτρέψουν έναν καλό συμβιβασμό – για όλους τους πολίτες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ