Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Ερντογάν: Συγχώρεση στους κοινούς εγκληματίες και φυλάκιση της σκέψης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αυτός είναι ο Ερντογάν. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, συμπεριφέρεται με φασιστικό τρόπο. Μετά που για μια περίοδο αρνιόταν πως η «άτρωτη» Τουρκία είχε δεχθεί την «επίθεση» του κορωνοϊού, τώρα που το… ομολόγησε, επιχειρεί να φέρει στα μέτρα του και τα μέτρα, τα οποία υποτίθεται υλοποιεί.
Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν πως και την ώρα της κρίσης, της εκτόξευσης των κρουσμάτων, της αύξησης του αριθμού των νεκρών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει σε ένα παράφωνο αμανέ.
Εν μέσω κρίσης, λοιπόν, της πανδημίας, έσπευσε να αλλάξει το νόμο για αμνηστία. Η τουρκική εφημερίδα Sözcü (πηγή Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών), αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της πως ενώ όλοι ασχολούνται με τον κορωνοϊό, στην Βουλή υπάρχει μια διαφορετική εργασία:
«Το πακέτο, που αποφυλακίζει σφετεριστές και κλέφτες, είναι παράδειγμα της αδικίας, γιατί σε αυτή την τροποποίηση δεν δίνει ελπίδα για αυτούς που φυλακίσθηκαν επειδή ασκούσαν την δημοσιογραφία και δεν περιλαμβάνει τους περισσότερους δημοσιογράφους. Συγχώρεση στους κοινούς εγκληματίες και φυλάκιση της σκέψης!»
Υπολογίζεται πως εάν προχωρήσει αυτή κίνηση θα δοθεί «χαρτί ελευθερίας» σε 90.000 φυλακισμένους κι αυτό για να αποσυμφορήσει τις φυλακές. Και οι δημοσιογράφοι; Θα μείνουν στις φυλακές καθώς δεν έχουν καταδικαστεί σε δικαστήριο ενώ, επί της ουσίας, θα πάψουν να ενοχλούν τον Ερντογάν με τα γραφόμενα τους. Αυτή είναι και η επιδίωξή του.
Προτιμά, όπως του επισημαίνουν πολιτικοί αντίπαλοι και αρθρογράφοι, να αποφυλακίσει μαφιόζους, δολοφόνους, έμπορους ναρκωτικών, βιαστές και να αφήσει δημοσιογράφους και γελοιογράφους στην φυλακή.
Αυτά τα καθεστώτα, τα οποία φυλακίζουν τη σκέψη, τη διαφορετική άποψη, δεν έχουν αναστολές για τις πράξεις και ενέργειες τους. Δεν έχουν σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη συμπεριφορά του έναντι των πολιτών του, αλλά και έναντι γειτονικών λαών. Εμείς σε Ελλάδα και Κύπρο το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Αυτός είναι ο Ερντογάν και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει διαφορετικά την πανδημία, παρά με τους δικούς του πολιτικούς όρους και τη δική του προσέγγιση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των «μεγαλεπήβολων σχεδίων» του. Σχέδια, που θεωρεί πως θα τον καταστήσουν σουλτάνο στο μεγάλο τουρκικό σουλτανάτο! Σχέδια, που θέλουν την Ανατολική Μεσόγειο, με βάση και την «Γαλάζια Πατρίδα», τουρκική θάλασσα. Το έχει δηλώσει άλλωστε. Το 2023 όταν θα συμπληρωθούν 100 χρόνια τουρκικού κράτους, η Τουρκία θα μεγαλώσει εδαφικά.
apopseis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ