«Όχι» στη χρήση μάσκας και γαντιών από το γενικό κοινό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου, σημειώνοντας παράλληλα πως και η χρήση γαντιών μίας χρήσεως στην καθημερινότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, σχετικά με τη χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό η επιτροπή συμφώνησε με τον ευρωπαϊκό CDC πως μπορεί να βοηθήσει κατά περίπτωση, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που δίνει στον γενικό πληθυσμό δεν βοηθά. Παράλληλα, σημείωσε πως και οι ιατρικές μάσκες με βαλβίδες και πάλι από τον γενικό πληθυσμό μπορεί να αποβούν επικίνδυνες.
Όσον αφορά τα γάντια, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η χρήση βοηθά στην προστασία από τον ιό. «Η χρήση στις εξωτερικές δραστηριότητες δεν συστήνεται, διότι αποσπούν από τον καθαρισμό χεριών».
«Η χρήση τους απο εμάς, το γενικό κοινό, σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως π.χ. τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό», προειδοποίησε ο κ. Τσιοδρας.
naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ