Οι νεόπτωχοι του ιταλικού Νότου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα…

Ο ιταλικός Νότος έχει λιγότερα κρούσματα από τον Βορρά. Ωστόσο, οι φόβοι για τις συνέπειες της πανδημίας είναι μεγάλοι.
Στη Σικελία καταγράφηκαν χτες μόλις 34 νέα κρούσματα. Ωστόσο, επικρατεί ανησυχία για το μέλλον μιας περιοχής που βρισκόταν υπό τον έλεγχο της μαφίας.
«Το Παλέρμο έχει αλλάξει εντελώς και δεν κυβερνάται πλέον από τη μαφία. Δεν θέλω να πιστεύω πως η έλλειψη κατανοήσης από την κεντρική κυβέρνηση θα δώσει ευκαιρία στη μαφία να αναλάβει τον έλεγχο εταιρειών και να εκμεταλλευτεί την οργή των ανθρώπων τόσο στον Βορρά όσο και στον Νότο της χώρας», δήλωσε ο δήμαρχος του Παλέρμο Λεολούκα Ορλάντο.
Ένα στους τέσσερις Σικελούς είναι φτωχός, την ώρα που στη Λομβαρδία μόλις ένας στους δέκα ζει σε συνθήκες φτώχειας. Ο φόβος για τις συνέπειες στην οικονομία εδώ εξίσου μεγάλος με εκείνον για την πανδημία.
«Δεν σε κοιτούν στα μάτια απλά έρχονται παίρνουν το φαγητό και φεύγουν. Ντρέπονται. Δεν έχουν συνηθίσει να ζητούν. Είχαν μάθει να ζουν με όσα έβγαζαν οι ίδιοι. Τώρα βρίσκονται σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή τους», ανέφερε ο Τζουζέπε Παρούζο, στέλεχος ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Σικελία.
Στα νησιά η κατάσταση ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με τον εύπορο Βορρά. Πλέον ολοένα και περισσότεροι δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. .
«Τρώμε μόνο δύο φορές την ημέρα. Συνήθως ζυμαρικά το μεσημέρι και το βράδυ χρησιμοποιούμε αλεύρι, φτιάχνοντας πίτσες ή πίτες. Χρησιμοποιούμε φτηνά υλικά όπως κρεμμύδια, πιπεριές και τομάτες. Δεν χρησιμοποιούμε ακριβά υλικά όπως ζαμπόν, προσούτο, σαλάμι που δεν μπορούμε να αγοράσουμε», δήλωσε ο Σαλβατόρε Τσίνι, ένας από τους Σικελούς που ζήτησαν βοήθεια από ανθρωπιστικές οργανώσεις το τελευταίο διάστημα για να τα βγάλουν πέρα.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jGbAm3MONoU&w=711&h=400]
.
Η ανταποκρίτρια του euronews στην Ιταλία, Τζόρτζια Ορλάντι, μεταδίδει:
«Η ιταλική κυβέρνηση έχει ήδη στείλει οικονομική βοήθεια σε όλους τους Δήμους. Όμως ο δήμαρχος του Παλέρμο εξηγεί πως αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας. Θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα, όπως είπε, τις επόμενες εβδομάδες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ