Κανονικά προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο η διεξαγωγή της ΔΕΘ – Helexpo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τον Σεπτέμβριο, κανονικά, προγραμματίζεται η διεξαγωγή της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως ενημέρωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής, στη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης με θέμα τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, οι εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν οι πρώτες οι οποίες επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, αρχής γενομένης από την έκθεση της Βαρκελώνης, και το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν περίπου 500 εκθέσεις παγκοσμίως με οικονομική ζημιά 81,6 δισεκατομμύρια ευρώ και σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.
Η ΔΕΘ-Helexpo ανέβαλε την Έκθεση Frescon και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διαδικτυακή συνάντηση και με τη διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και η συζήτηση περιστράφηκε στα εργασιακά προβλήματα των δημοσιογράφων που επιτάθηκαν με τη κρίση της πανδημίας και σε θέματα σχετικά με την αντικειμενική ενημέρωση. Οι βουλευτές τόνισαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την πλουραλιστική ενημέρωση, κυρίως στην τηλεόραση, λέγοντας πως “σχεδόν απουσιάζει η γνώμη της αντιπολίτευσης”.
“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η κρίση του κορονοϊού να μετατραπεί σε κρίση της δημοκρατίας”, επεσήμαναν και παρατήρησαν πως “ουδέποτε υπήρξε τέτοια κυνική και προκλητική μονομέρεια στην ενημέρωση”.
Την ΕΣΗΕΜΘ εκπροσώπησαν, ο πρόεδρός της Νίκος Καρράς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ρωμανός Κοντογιαννίδης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος του επικουρικού ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) Παναγιώτης Νεστορίδης.
Και στις δύο συναντήσεις, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, Δώρα Αυγέρη, Σωκράτη Φάμελλο και τον συντονιστή της Ν.Ε Α΄ Θεσσαλονίκης Χρήστο Δουίτση.
ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ