ΣΚΑΝΔΑΛΟ VOUCHER: Εκοψαν 400 ευρω από δικηγόρους επιστήμονες! Δικαιούνται 1000 ευρώ και θα πάρουν 600 !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευμα σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών, επιβεβαιώνει  αποκάλυψη του  ότι θα μπορούσαν να δοθούν άμεσα 800 ευρώ ή ακόμη και 1.000 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, χωρίς να παρακρατηθεί καπέλο 400 ευρώ από τον κάθε έναν.
Όπως είχαμε αποκαλύψει το ποσό των 193.000.000 ευρώ που θα δοθεί, είναι από τα κρατικά ταμεία, που σημαίνει ότι λεφτά υπάρχουν κι ότι στο ΕΣΠΑ “δύναται να” ενταχθούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Δηλαδή αντί να δώσουν είτε όλο το κονδύλι ήτοι 1.000 ευρώ σε κάθε επιστήμονα, είτε μικρότερο κονδύλι 144εκ που θα αντιστοιχούσε σε 800 ευρώ στον κάθε έναν, κατά δήλωση του Υπουργείο στέρησαν με το voucher-“καπέλο”, 400 ευρώ από τον κάθε δικαιούχο για να εξυπηρετήσουν κάποιες ιδιωτικές σχολές και μάλιστα με προοπτική να επιστραφούν αυτά στα δημόσια Ταμεία από το ΕΣΠΑ κάποια στιγμή το 2025 και πλέον.
vouli1010171
Ομως όπως αποκάλυψε σήμερα η ΕΦΣΥΝ με στοιχεία στη σχετική δημοσίευση, τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την επιλογή ενίσχυσης μέσω κατάρτισης ότι η κατάρτιση ότι είναι επιλέξιμη από το ΕΣΠΑ, άρα το κράτος θα εισπράξει την κοινοτική συνδρομή και επομένως θα εξοικονομήσει πόρους. Εντούτοις, από έγγραφο οδηγιών του υπουργείου Οικονομίας με ημερομηνία 8.4.2020 προς τις διαχειριστικές αρχές του ΕΣΠΑ (στο οποίο επισυνάπτονται σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), φαίνεται καθαρά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί επιλέξιμο από το ΕΣΠΑ και το επίδομα των 800 ευρώ που αρνείται να δώσει η κυβέρνηση στους αυτοαπασχολούμενους.
Δηλαδή ο μόνος λόγος που επέλεξε να στερήσει από 200 έως 400 ευρώ από τους δεινοπαθούντες λόγω κορονοϊού πολίτες είναι να εξυπηρετήσει κάποιους με περίπου 80.000.000 ευρώ από τα δημόσια Ταμεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ