Κομισιόν: Όχι στην εγκατάσταση προσφύγων σε κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Κομισιόν απέρριψε την πρόταση της γερμανικής τουριστικής επιχείρησης Phoenix για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από προσφυγικά κέντρα του Αιγαίου σε κρουαζιερόπλοια», γράφει το Der Spiegel με τίτλο «Όχι στην εγκατάσταση προσφύγων σε κρουαζιερόπλοια».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι «η πρόταση, την οποία παρουσίασε στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Καταρίνα Μπάρλεϊ, απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε άδεια ξενοδοχεία είναι πιο συμφέρουσα.
Ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι διαμηνύουν ωστόσο ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι αντίθετες στη χρήση ξενοδοχείων και αντιπροτείνουν, και εκείνες, τη χρήση πλοίων. Ο ιδρυτής της γερμανικής τουριστικής επιχείρησης Γιοχάνες Τσουρνίντεν τονίζει ωστόσο ότι σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι ευκολότερος ο διαχωρισμός των μεταναστών καθώς και ο έλεγχος εκείνων που αποβιβάζονται ή επιβιβάζονται.
Σε επιστολή της προς τη Κομισιόν η Γερμανίδα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι το πλοίο αποτελεί εύκολη λύση για την άμεση δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας για όσους έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό».
DW

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ