"Φαίνεται να έχουμε γλυτώσει από μια καταιγίδα ανυπολόγιστων συνεπειών για όλους μας"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 72 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2081, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Άλλοι τρεις άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας σε 93 τους οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. 75 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, (60 άνδρες, 15 γυναίκες) με μέσο όρο τα 67 έτη, ενώ 15 πήραν εξιτήριο.
“Το μήνυμα Μένω Σπίτι δεν αλλάζει” υπενθύμισε ο κ.Τσιόδρας διευκρινίζοντας πως το περπάτημα είναι υγεία, αλλά δεν σταματάμε να φοβόμαστε τον συνωστισμό. “Τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα, σε έναν ανοικτό χώρο, είναι ιδανικός. Είναι υγεία. Δεν επιτρέπεται όμως ο συνωστισμός. Πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις” είπε.
«Έχουμε καταλάβει όλοι τι σημαίνει αυτός ο ιός. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Φαίνεται να έχουμε γλυτώσει από μια καταιγίδα ανυπολόγιστων συνεπειών για όλους μας. Όμως από εμάς εξαρτάται τι θα γίνει στο μέλλον» επισήμανε.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο μήνυμα του Γ.Γ, του ΟΗΕ για «ειρήνη στο σπίτι». “Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Είναι προτιμότερο να βγούμε έξω και να πάρουμε πρόστιμο” είπε.
Σε σύνολο 362 τεστ στη Λάρισα βρέθηκαν 25 θετικοί
Λαμβάνοντας το λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως στη Λάρισα, είχαμε επιπλέον τέσσερα θετικά κρούσματα. “Επί συνόλου 362 ελέγχων που διενεργήθηκαν, 25 βρέθηκαν θετικά. Δεκαέξι από τους 25 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας”, είπε.
Παράλληλα είπε πως συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια. Από τα 214 άτομα που ήρθαν χθες με τέσσερις πτήσεις, είχαμε μόνο ένα θετικό κρούσμα, είπε.
Όπως είπε αποφασίστηκε η αύξηση αριθμού λαϊκών αγορών, οι οποίες από 111 στην Αττική έχουν διπλασιαστεί, σε 222 με ισχύ από Δευτέρα. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως αναστέλλονται για 10 ημέρες, τέσσερις λαϊκές σε όλη την Ελλάδα.
«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση. Επίσης, επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».
«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να σπάσουμε το κεντρικό μήνυμα. Μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια» υπογράμμισε και ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιπατητική ζώνη στη Νέα Πολιτεία Ευόσμου του δήμου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ