ΤΩΡΑ Δες τι αποζημίωση δικαιούσε αν έχεις κάρτα για τα ΜΜΜ λόγω Κορωνοϊού.

Αποζημίωση για όλους τους κατόχους μηνιαίων και ετήσιων καρτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

https://www.dailymotion.com/video/x7t9ghm
«Θα υπάρξει μια αποζημίωσε ανάλογη με τη διάρκεια της χρήσης της κρίσης. Αυτή την αποζημίωση θα την επιστρέψουμε όταν θα πάει ο χρήστης της μηνιαίας ή της ετήσιας κάρτας να την ανανεώσει. Αν για παράδειγμα κάποιος αγόρασε μια ετήσια κάρτα που κοστίζει σήμερα 300 ευρώ, κι ας υποθέσουμε ότι αυτή η κρίση διαρκέσει 30 ημέρες, ή 60 ημέρες ή 70 ημέρες, τότε στην επόμενη αγορά της κάρτας του, είτε είναι ετήσια είτε είναι μηνιαία, θα αφαιρεθεί αυτό το ποσό και θα δικαιούται ένα εκπτωτικό πακέτο» είπε ο κ. Καραμανλής, εξηγώντας ότι αυτό γίνεται γιατί κάποιοι είχαν προπληρώσει τις κάρτες τους, τις οποίες δεν χρησιμοποίησαν λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.
Επίσης ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έκπτωση 10% και για την αγορά νέας κάρτας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες, αλλά και να τονωθούν και τα έσοδα του ΟΑΣΑ. «Επίσης, αυτός ο οποίος έχει πάρει το πιστωτικό μπορεί να το μεταφέρει και στην αγορά της ετήσιας κάρτας, έτσι ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση» ανέφερε. Έτσι, η έκπτωση 10% μπορεί να συνδυαστεί με την αποζημίωση και ο χρήστης να έχει μεγαλύτερα οφέλη.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν αντίστοιχες πιστώσεις μετά το τέλος των μέτρων. Συγκεκριμένα:
– Όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων, 3μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών οι οποίοι αυτό το διάστημα δεν χρησιμοποιούν την κάρτα τους, μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων θα δικαιούνται πίστωση ίσης αξίας. Το δικαίωμά τους αυτό θα ενεργοποιηθεί με την αγορά νέας κάρτας.
Παράδειγμα: Πολίτης έχει αγοράσει μια ετήσια κάρτα που στοιχίζει 330 ευρώ, άρα για κάθε μέρα απεριόριστης μετακίνησης πλήρωσε 0,90 ευρώ. Ας υποθέσουμε ότι οι περιορισμοί κράτησαν 70 μέρες. Όταν η κάρτα του λήξει και προχωρήσει σε νέα αγορά ετήσιας κάρτας, θα του γίνει πίστωση 0,90×70 = 63 ευρώ.
– Με ανάλογο τρόπο θα γίνουν οι υπολογισμοί για όλες τις κάρτες, με βάση τη διάρκειά τους και τις ήμερες που τις επηρέασε η κρίση, και θα δοθεί η ανάλογη πίστωση για την αγορά της επόμενης κάρτας, ευθύς αμέσως από την έξοδο από τους περιορισμούς. Η πίστωση θα μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για την αγορά κάρτας ίδιου τύπου είτε για την αγορά ετήσιας κάρτας.
– Ειδικά για τις αγορές ετήσιων καρτών, μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και έως το τέλος του 2020, αποφασίστηκε να δοθεί και επιπλέον έκπτωση 10%. Η έκπτωση αυτή θα αφορά όλους τους χρήστες –και τους νέους- και θα μπορεί να συνδυαστεί με την πίστωση.
Παράδειγμα: Ο ίδιος πολίτης που δικαιούται πίστωση 63 ευρώ, δικαιούται και έκπτωση 10% επί της αξίας της ετήσιας κάρτας, δηλαδή άλλα 33 ευρώ. Συνεπώς η νέα ετήσια κάρτα θα του στοιχίσει 330-63-33=234 ευρώ.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ