Ιταλία αιμάσσουσα, Ιταλία της καρδιάς μου θα ξαναγεννηθείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aρθεο της κ Αμαλίας-Διδάχου-Κουσαδιανού

Στην εφημερίδα Γνώμη των Πατρών

Μέσα στην αντάρα του ανίερου παγκόσμιου πολέμου με τον κορονοιό ,μαζί με την αγωνία για τους συμπατριώτες Έλληνες και για τον κόσμο όλο,μιά ταραχή μεγάλη με κυριεύει όταν οι ειδήσεις αναφέρονται στην Ιταλία.

Την χώρα την Δεύτερη στην καρδιά μου, μετά την Ελλάδα μου.Τη χώρα που σπούδασα και αγάπησα δίχως όρια.Και είμαι βέβαιη για τα παρόμοια συναισθήματα όλων των Ελλήνων  που την επέλεξαν για τις σπουδές τους.

Για την βασανισμένη Ιταλία τούτες οι γραμμές.Τη χτυπημένη αλύπητα από την επέλαση του coronavirus.

Φρικτές οι εικόνες στην τηλεόραση από τόν χαλασμό.Χιλιάδες τα καθημερινά κρουσματα και οι γιατροί σε απόγνωση γι’αυτή την άνιση πάλη.Και μετά ο θάνατος .Μέ την μακάβρια εκείνη πομπή των νεκρών πάνω σε στρατιωτικά οχήματα, σε μια σιωπηλή διαδρομή μέσα στους αδειους δρόμους.Τούς πήγαιναν για αποτέφρωση.Γιατι δεν υπήρχαν πιά τάφοι!

Πώς να συγκρατηθούν τα δάκρυα,Ιταλία μου? Πώς?

Εσείς, Ιταλοί μου,είστε πλασμένοι οσο κανείς άλλος λαός στη γή, για το τραγούδι, τη χαρά,τη ζωή!Για το γέλιο και για τον έρωτα!Κι όλα αυτά είναι η αναπνοή σας!Και τώρα ασφυκτιάτε, δεν ανασαίνετε, πνιγεστε.Και αυτή είναι μία δύσπνοια που βασανίζει όλους σας.Όλους!

Θυμάμαι που σας περιέγραφαν η μάνα μου και η θεία μου,νέες κοπέλες τότε, στον πόλεμο του 1940:<<Οι Ιταλοί!Παιδάκια αμούστακα οι περισσότεροι,Έξω καρδιά, όλο τραγούδι και κόρτε!Μοίραζαν ότι είχαν .Κι ο πόλεμος?Απο ανωτέρα βία.Ξένος προς το ταμπεραμέντο τους>>.

Και ξαφνικά …. μια ανάσα !Από τα πνευμόνια ενός Ιταλού Συνθέτη.Μιά αναπνοή τουπου δεν θα μπορούσε να είναι τιποτ’άλλο από ένα τραγούδι!<<Rinascero,rinasceraiθα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς>>.Ενός Ιταλού που οι γονείς του,χτυπημένοι και οι δύο από τον ιό, βρίσκονταν σ’ εκείνη την μακάβρια πομπή.Ενός Ιταλού από τους χιλιάδες πού δεν μπόρεσαν να βρεθούν κοντά στους γεννήτορές τους ,ούτε για τον ύστατο αποχαιρετισμό!>>.

Κι εκείνος έψαξε τη λύτρωση από τον αβάσταχτο πόνο,σ’ αυτό το τραγούδι!Για τους γονείς του,για την πατρίδα του,για όλους τους λαούςτού πλανήτη.

Ιταλία αιμάσσουσα,Ιταλία της καρδιάς μου και πατρίδα μου δεύτερη rinasceraiθα ξαναγεννηθείς.

Μακάρι το τραγούδι αυτό να είναι ο προάγγελος του τέλους της αιματηρής ανηφόρας σου.

Μακάρι να γίνει ο ύμνος της αναγέννησης, μετά απ’ αυτόν τον Γολγοθά της ταλανισμένης ανθρωπότητας!Magari.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ