Δύο βρέφη με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη – Διασωληνωμένο το βρέφος από την Ξάνθη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ακόμα βρέφη, τα οποία διαγνώστηκαν με κορονοϊό, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, πρόκειται για δύο βρέφη, 3,5 και 9 μηνών, τα οποία είναι θετικά στον ιό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των γιατρών, στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου όπου και νοσηλεύονται.
Σε τεστ έχουν υποβληθεί και οι γονείς των δύο παιδιών, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.
Το πρώτο δείγμα είχε βρεθεί αρνητικό ενώ το δεύτερο βγήκε θετικό. Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη σήμερα με ελικόπτερο του ΠΣ στο Δροσερό Ξάνθης, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λόγω επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε οικισμό Ρομά στην περιοχή.
Συγκεκριμένα το θετικό κρούσμα αφορά 15 μηνών βρέφος και από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό Ρομά.
Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του ανωτέρου περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ