ΕΚΤΑΚΤΟ Τα παίζει όλα για όλα η Τουρκια σε Λεσβο και Αιγαίο.

Από τους καταυλισμούς της Τουρκίας,

όπου παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι μετανάστες οδηγούνται μετά τη λήξη της στα παράλια απέναντι από τη Λέσβο, όπου ενθαρρύνονται από τους Τούρκους να περάσουν στα ελληνικά νησιά.
Στα παράλια της Τουρκίας μεταφέρονται με λεωφορεία οι μετανάστες που μέχρι πρότινος ήταν στα σύνορα του Έβρου, προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια, να προχωρήσουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Gazeteduvar, η Τουρκία μεταφέρει τους μετανάστες με λεωφορεία στα παράλια μόλις τελειώσει η καραντίνα τους, βορειοανατολικά της Λέσβου, και τους προτρέπει να περάσουν απέναντι.
Όπως καταγγέλλουν μετανάστες που βρέθηκαν στην Τουρκία για να περάσουν από την περιοχή του Έβρου τα σύνορα, σήμερα βρίσκονται στα τουρκικά παράλια ώστε να υποχρεωθούν να περάσουν διά θαλάσσης στην ελληνική πλευρά.
Αυτή τη φορά, όπως καταγγέλλουν, οι τουρκικές αρχές τους άφησαν στο λιμάνι του Küçükkuyu, τους άφησαν χωρίς νερό και φαγητό, ή ακόμα τους πήραν και τα διαβατήριά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ