Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Άλλοι 1.452 νεκροί στην Αμερική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημέρα πένθους και όχι χαράς για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού ήταν η χθεσινή Κυριακή (Πάσχα Καθολικών) στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το CDC ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων 1.452 ανθρώπων από την πανδημία covid-19 που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

Ο αριθμός θεωρείται σαφώς μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, ωστόσο την Κυριακή -πόσω μάλλον την ημέρα του Πάσχα- οι αριθμοί των θυμάτων που δίνονται δημόσια είναι πάντα μικρότεροι, καθώς δεν προσμετρώνται σε αυτούς οι θάνατοι στις δημόσιες δομές, όπως γηροκομεία, ή άλλα άσυλα.
Παράλληλα, καταγράφηκαν 25.338 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
Το μοναδικό θετικό από τη χθεσινή μέρα για τις ΗΠΑ, ήταν η ανάρρωση 502 ανθρώπων, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν, έδωσαν μάχη με τον θανατηφόρο ιό και κατάφεραν να βγουν νικητές.
Ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, Dr. Anthony Fauci, δήλωσε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων και η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, μπορεί να ξεκινήσει υπό προϋποθέσεις και σταδιακά, στις αρχές Μαΐου. Χαρακτήρισε, δε, τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες κρίσιμες.
Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι αν είχαν αποφασίσει το lockdown νωρίτερα, ίσως η κατάσταση να ήταν πιο εύκολη, σημειώνοντας όμως ότι στις αποφάσεις που λαμβάνονται, υπολογίζονται τα δεδομένα εκείνης της στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ