Θύμα του κορονοϊού ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας Θεόδωρος Παπάζογλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών, νικημένος από τον κορονοϊό, ο διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής Θεόδωρος Παπάζογλου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο εκλιπών είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μολονότι δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε η εισαγωγή του στην Εντατική όπου και κατέληξε.
Η απώλεια του επικεφαλής στο Τμήμα Υποστήριξης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, σκόρπισε θλίψη στην ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς ο εκλιπών είχε εργαστεί στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με το ΙΤΕ και την Κρήτη.
Ο Δρ. Θεόδωρος Παπάζογλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν και ο ίδιος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε ολοκληρώσει τη μετα-διδακτορική του εκπαίδευση στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ιατρικού Κέντρου Cedars – Sinai του Λος Άντζελες. Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης Ακτινοβολίας Υπεριώδους Λέιζερ στο Ι.Τ.Ε.
Στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του είχε περισσότερες από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας.
Μήνυμα του Διευθυντή του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Νεκταρίου Νασίκα, σχετικά με την απώλεια του Μέλους της Συμβουλευτική Επιτροπής του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. και επικεφαλής της μονάδας πολιτικής και υποστήριξης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) Δρος Θεόδωρου Παπάζογλου
«Με ιδιαίτερη θλίψη και προσωπική συντριβή, πληροφορήθηκα τον χαμό του Δρ. Θεόδωρου Παπάζογλου, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, χτυπημένος απο την ασθένεια COVID-19. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την θλίψη που αισθάνομαι καθώς αποχαιρετώ εναν εγκάρδιο φίλο και εναν πιστό υποστηρικτή και υπερασπιστή της Έρευνας στην Ευρώπη. Ο Θοδωρής απετέλεσε εναν απο τους πρωτεργάτες της Ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) καθώς και έναν απο του πρώτους οραματιστές ενός αντίστοιχου φορέα στην Ελλάδα όπως το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. είχε την τιμή να τον έχει στην Συμβουλευτική του Επιτροπή και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Εκτείνω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και στους οικείους του. Αιωνία του η Μνήμη»
Πηγή: cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ