Αποφυλακίστηκαν όλοι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα κοκαΐνης στα Χανιά – Λόγω και… κορονοϊού, Πάσχα σπίτια τους

Η έκτακτη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και οι δραστικοί περιορισμοί στην λειτουργία των δικαστηρίων είχαν επιπτώσεις και στην απονομή της Δικαιοσύνης και ειδικά στην πολύκροτη υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που είχε αποκαλυφθεί στα Χανιά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Τότε είχε ανακοινωθεί η σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού και 12 Χανιωτών, μιας 62χρονης γυναίκας και 11 ανδρών ηλικίας 66, 47, 36, 65, 61, 62, 50, 32, 41, 23 και 44 ετών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, κάποιοι από τους οποίους ήταν «γνωστά» ονόματα στην Χανιώτικη κοινωνία, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως κοκαΐνης. Μάλιστα ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος φέρονται τρεις Χανιώτες 66, 47 και 41 ετών.
Στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης από τις Δικαστικές αρχές, συνελήφθησαν πέντε ακόμη άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 18, με τους περισσότερους να κρίνονται ως προσωρινά κρατούμενοι.
Στο χρονικό διάστημα που πέρασε από τότε, κάποιοι αποφυλακίστηκαν για διάφορους λόγους, ενώ πρόσφατα αποφυλακίστηκαν και οι τελευταίοι που είχαν μείνει στην φυλακή λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης.
Ο λόγος είναι πως η δίκη είχε προγραμματισθεί να γίνει αυτόν τον μήνα. Όμως τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού, προκάλεσαν ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.
Η απόφαση για τον περιορισμό ή την αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων ορίζει πως εξαιρείται «η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης».
Όμως – ακόμη και αν γινόταν χωρίς την παρουσία κοινού – η δίκη 18 ατόμων, μαζί με τους δικηγόρους και τους μάρτυρες θα είχε σαν αποτέλεσμα την συγκέντρωση δεκάδων ατόμων στην αίθουσα του Δικαστηρίου, κάτι που κρίθηκε ως απαγορευτικό στο πλαίσιο της «μάχης» κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Έτσι αποφασίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης σε ημερομηνία που θα ορισθεί μετά το τέλος των μέτρων, γεγονός που οδήγησε στην αποφυλάκιση και των τελευταίων που ήταν στην φυλακή.
flashnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ