ΗΠΑ: Ο Κορωνοϊός είχε εξαπλωθεί ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου αλλά τον μπερδέψαν με τον ιό της εποχικής γρίπης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία έρευνα που δημοσιεύουν οι Λος Άντζελες Τάιμς ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και πιθανόν εξηγεί την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει η εξάπλωση του ιού στις ΗΠΑ. Νέα στοιχεία τοποθετούν την εμφάνιση του κορωνοϊού στα μέσα Δεκεμβρίου, πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν έως τώρα οι επιστήμονες αλλά η ομοιότητα των συμπτωμάτων με αυτά της κοινής γρίπης, οδήγησε τους γιατρούς σε εσφαλμένα συμπεράσματα.
Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πολλά περιστατικά που αρχικά είχαν αποδοθεί στην γρίπη ίσως τελικά ήταν ήπια περιστατικά COVID-19.
Ακριβώς όπως η Νέα Υόρκη έχει ισχυρούς δεσμούς με τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη, που πιστεύεται ότι έφεραν τον κοροναϊό εκεί από την Ιταλία, έτσι και η Bay Area αποτελεί φυσικό κόμβο για όσους ταξιδεύουν προς και από την Κίνα. Η περιοχή Santa Clara είχε τα δυο πρώτα περιστατικά COVID-19 σχεδόν μια εβδομάδα πριν την έκτακτη ομοσπονδιακή έγκριση των εξετάσεων για την ασθένεια στις 4 Φεβρουαρίου. Και τα δύο ήταν ταξιδιώτες που επέστρεφαν από το Wuhan της Κίνας, όπου ο ιός ήταν ήδη ανεξέλεγκτος. Ο ιός επανεμφανίστηκε στις 27 Φεβρουαρίου, όταν μια γυναίκα που νοσηλευόταν για εβδομάδες υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον ιό.
Η Ζαχάρ Αχράμπι, 68 ετών, διέμενε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων Santa Clara, σε γειτονιά με μεγάλη πυκνότητα διεθνών κατοίκων. Συζούσε με τη μητέρα της και έβγαινε ελάχιστα από το διαμέρισμα, μόνο για να ψωνίσει τα απαραίτητα από τοπικά καταστήματα τροφίμων. Η γυναίκα αρρώστησε στα μέσα Φεβρουαρίου  και λίγες μέρες μετά, στις 20 Φεβρουαρίου διαγνώστηκε με πνευμονία, της χορηγήθηκε αντιβίωση και επέστρεψε σπίτι της για να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας μια μέρα μετά, πριν τελικά αποβιώσει στις 9 Μαρτίου. Η γυναίκα δεν ελέγχθηκε για κορωνοϊό τότε γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια.
Σε αναδρομικούς ελέγχους που έκανε το εργαστήριο ιολογικού ελέγχου του Stanford σε 2.800 δείγματα ασθενών που νόσησαν αλλά δεν πληρούσαν τα κριτήρια ελέγχου για τον κορωνοϊό, τα πρώτα θετικά δείγματα βρέθηκαν στις 21 και 23 Φεβρουαρίου. Ο επίσημος έλεγχος στη Σάντα Κλάρα δεν ξεκίνησαν πριν τις 5 Μαρτίου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Καλιφόρνια, το 8% των ασθενών που επισκέπτονταν τα ιατρικά κέντρα είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, γεγονός που εξηγεί την δραματική εξάπλωση του ιού μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες.
Ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος COVID-19 στην Καλιφόρνια ήταν στις 4 Μαρτίου, 71χρονος που είχε πρόσφατα επιστρέψει από κρουαζιέρα στο Μεξικό. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο άνθρωπος είχε αναπτύξει συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 11-21 Φεβρουαρίου, υποδεικνύοντας ότι έφερε τον ιό στο πλοίο από την Καλιφόρνια.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 6 Μαρτίου, οι αρχές του Σαν Χοσέ βρήκαν νεκρό στο σπίτι του έναν 70χρονο άνδρα. Ο ιατροδικαστής της κομητείας Σάντα Κλάρα βρήκε τον θανόντα θετικό στον ιό COVID-19, ο θάνατος του όμως δεν ανακοινώθηκε ποτέ δημοσίως. Σύμφωνα με τους Τάιμς, ο άνθρωπος αυτός διέμενε σε απόσταση λιγότερη από 4 μίλια από την Ζαχάρ Αχράμπι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ